|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#21 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 02 2008
Lokacja: Szczecin
|
![]() Cytuj:
Widzę, że ty niczego nie rozumiesz i na siłę wciąż próbujesz nam wmówić że Tibia i WoW to podobne gry. Tibia to bezsensowna klepanka potworków, nabijanie nieskończonej ilości expa, WoW to coś typu "od zera do bohatera"... Poza tym fantastyka w Tibii... Na czym ona się właściwie opiera? Na biciu potworów, które w rl nie istnieją? Ten sam gatunek nie upoważnia cię do tego, żeby twierdzić, że są to podobne gry. Czy porównasz np. Gaia Online do WoWa (obie to gry MMO) ? Zabijanie potworów dla expa... Powiem krótko - w Tibii oprócz tego nie można robić NIC. WoW daje wiele innych dróg rozrywki, nie opiera się on na wielogodzinnym spędzaniu czasu przed monitorem klepiąc wciąż to samo. Exp za zadania? Chyba nie chodziło ci o Tibię? Co do możliwości wyboru klasy, nijak ma się to do podobieństw, bo o ile w Tibii wybierzesz klasę i jesteś taki jak setki tysiące innych osób, o tyle w WoWie mamy długą drogę rozwoju. Uważanie wyboru klasy za podobieństwo, to jak porównywanie do siebie wody z morza i sików - przecież oba są mokre... |
|
![]() |
|
![]() |
#22 | ||||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 12 2006
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Druid
Świat: Galana
Poziom: 63
Poziom mag.: 55
|
![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
Cytuj:
czy nie dano takiej możliwości w najnowszym update? Cytuj:
Widzę że chyba tego nie zrozumiesz że te gry mają ze sobą dużo wspólnego, przecież ja nie porównuje rzeczy których nie ma w Tibi a są w WoWie, porównuje te rzeczy które istnieją w obu grach.
![]() |
#23 | |||
CS Tibia.pl Team
Data dołączenia: 06 09 1970
Lokacja: Gliwice
Wpisy bloga: 1
Stan: Początkujący
|
![]() No
MU WoW L2 Silkroad Flyff Gunz* KO RYL2 I może o jakiejś jeszcze zapomniałem... To mi wystarczy, żeby mieć wiedzę na temat tego, jakie gry można ze sobą porównywać i żeby wbijać ci do głowy, że Cytuj:
Cytuj:
btw Cytuj:
Ostatnio edytowany przez Rybzor - 11-10-2008 o 12:52. |
|||
![]() |
![]() |
#24 | |||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Tak, Tibia ma swoją historię, ale jest to kompletna porażka, bo nie znam NIKOGO, kogo by ta historia interesowała. Wciągająca fabuła, to połowa sukcesu, czego np. WoW jest idealnym przykładem. Jasne, że WoW nie stworzył fabuły Warcrafta, bo przecież WoW to Świat Warcrafta, przedstawienie tamtych wydarzeń z innej perspektywy (którą sam możesz wybrać). W Tibii wiemy tylko, że byli sobie jacyś tam bogowie którzy coś tam zrobili i w sumie nikogo to nie obchodzi, bo czy ważniejsze od tego nie jest wbijanie kolejnych leveli? I pierwsze słyszę, żeby WoW zepsuł fabułę Warcrafta... Cytuj:
Cytuj:
|
|||
![]() |
![]() |
#25 | ||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
![]()
![]() |
#26 |
CS Tibia.pl Team
|
![]() Idąc w tym kierunku mogę powiedzieć, że CoD 4 i Gunz to całkiem podobne do siebie gry, bo i tam i tam się strzela. Jeśli wg ciebie tak jest, to ja już podziękuje z wypowiadania się dalej w tym temacie, szkoda czasu.
|
![]() |
![]() |
#27 | ||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
|
||
![]() |
![]() |
#28 | |||||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
przecież nie pisałem że wszystkie questy w Tibi dają punkty doświadczenia, pisałem że jest taka możliwość.
![]() |
#29 | |||
CS Tibia.pl Team
|
![]() Wux dochodzę do wniosku, że kiedy spostrzegasz jakie bzdury wypisujesz, to próbujesz się bronić odpowiadając na postawione zarzuty jeszcze większymi bzdurami, przykłady:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
|||
![]() |
![]() |
#30 |
Użytkownik Forum
|
![]() Tak, uważam, że WoW jest lepszy od Tibii. Tibia nie dorasta WoWowi nawet do pięt. Grałem w WoWa, dość długo, pewnie dłużej niż ty.
Daję głupie przykłady, bo mądre do ciebie nie trafiają. Do do zabijania ważnych postaci z Warcrafta... Chyba po to one są, żeby w końcu je pokonać i wygrać ze złem? A może chcesz przychodzić na niedzielną herbatkę do Illidiana? I nie wiem, czemu wciąż porównujesz do siebie Tibię i Wowa... Może inne tytuły plx? |
![]() |
![]() |
#31 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 07 2006
|
![]() Porównaj jeszcze CSa do sapera...
\/ Kickłeś mnie ostatnio a miałem dobre staty, przeżywam to już tydzień:<<<<<<< Ostatnio edytowany przez Kurczakos - 11-10-2008 o 15:05. |
![]() |
![]() |
#32 |
CS Tibia.pl Team
|
![]() To bardzo podobne do siebie gry! W obu należy być lepszym od bomby!
@up Jak miałeś lepsze ode mnie, to ci się należało! Ostatnio edytowany przez Rybzor - 11-10-2008 o 15:07. |
![]() |
![]() |
#33 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Co zabijania postaci w WoWie: wybijesz wszystkie postaci i co? bo te postaci które zabijasz w WoWie stworzyły wcześniejsze części warcrafta, a WoW nie kreuje nowych postaci reasumując fabuła robi się do dupy. wiesz co mam takie same wrażenie w stosunku do ciebie.
![]() |
#34 |
Użytkownik Forum
|
![]() Skoro tibia jest dla Ciebie złem to po co siedzisz na tym forum, idź na forum wowa, graj w wowa, módl się do wowa, zrób Sobie ołtażyk wowa, a nie nawracasz nas, zbuntowanych tibijczyków na inne diabelskie gry...
@rypa: Daj mi ładną notkę i się nie będę gniewał:< Ostatnio edytowany przez Kurczakos - 11-10-2008 o 15:12. |
![]() |
![]() |
#35 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Po 1. Złe postacie w grach RPG ZAWSZE stwarzane są po to, żeby w końcu je zabić. Po 2. WoW = WORLD OF WARCRAFT (ŚWIAT WARCRAFTA) DO CHOLERY! PO CO WIĘC W WOWIE MAJĄ BYĆ JAKIEŚ POSTACIE, KTÓRYCH NIE MA W WARCRAFCIE?! FABUŁA NIE ROBI SIĘ DO DUPY, CHYBA ŻE WEDŁUG CIEBIE UDUPIENIE FABUŁY TO JEJ UKOŃCZENIE (fabuła wowa polega na wybiciu wszystkich złych). Pisałem z dużych liter, żebyś zauważył to co napisałem, bo zauważyłem, że widzisz tylko to co chcesz widzieć. łopatologia dla parapetów mode off Teraz kapiszi? |
|
![]() |
![]() |
#36 |
Użytkownik Forum
|
![]() Niski poziom intelektualny ... to się coraz bardziej udziela. No może nie na światach pvp ale tam z drugiej strony power abusing, ciężko się wybić czasami.
Można by trochę dostosować system pvp, żeby trudniej się zabijało niewinnych graczy ale łatwiej prowadziło wojny i drużynowe akcje.
Proud Admin of Pro-Tibia.com Niektóre poradniki: Gigantyczny poradnik o treningu: Trening- ogólne informacje Trening pvp Trening ze Slime Trening z Dark Monkiem i Gargoyle Efektywność metod leczenia Bossy - co, gdzie i jak? Zaczarowane Bronie Lagi - koszmar tibijczyka |
![]() |
![]() |
#37 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
#38 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 08 2005
Lokacja: Mordor
Poziom mag.: 45
|
![]() Dziwne, że taki temat w ogóle powstał. Skoro wolicie WoWa czy inną grę od Tibii, to co jeszcze robicie na tym forum?
No i druga sprawa, która mnie wkurza od dawna. @Me$z: Dziwi cię, że Cipsoft chce zarobić? A może powinien wszystko robić za darmo, na przykład dla takich jak ty, którzy są takimi kretynami, że nie potrafią zrozumieć zasad działania jakiejkolwiek firmy? Gdyby Cip nie sprzedawał pacców, to Tibia nie istniałaby od lat. Żeby grać w Wowa, musisz zapłacić, nie za PREMIUM ACCOUNT, tylko za GRANIE. Chcesz, to płać blizzardowi a nie cipsoftowi, nie obchodzi mnie co zrobisz, ale nie pisz już takich debilnych wypowiedzi.
![]() |
![]() |
#39 |
Użytkownik Forum
|
![]() ehh... dobra co ja będę mówił do ściany. Jak widzę większość tibijczycy to ludzie którzy o wszystko się kucom i na końcu i tak cie zbluzgają ale cóż jaka gra tacy ludzie, nie dziwie się że na forach o innych grach jesteście porównywalni z dziećmi neo, którzy biją swoje matki krzesłami, z resztą wystarczy wejść na 10min do dp aby przekonać się co za ludzie w to grają. Dziękuję tym którzy potrafili normalnie odpowiedzieć na moje pytanie, widzę że pomimo tego iż 90% graczy tibi to ciołki, to jednak z tymi 10% można się normalnie dogadać.
PS: shoq masz rację co do punktu 1 bo ci co grają aktualnie w Tibie nie patrzą obiektywnie na sprawę najlepiej powiedzieć że gry nie da się z niczym porównać, niż przyznać że istnieje coś lepszego na rynku. Więc teraz widzę że nie ma co zadawać takich pytań na tym forum... , co do 2 to nie moja sprawa.
#40 |
Użytkownik Forum
|
![]() Od pierwszego posta byłeś śmieszny, teraz jesteś żałosny.
KŁUCEM SIĘ ! Twoim zdaniem 'normalna odpowiedz' polega na bezwarunkowym poparciu twoich śmiechowych hipotez. Zrozum, że to nie '90 % tibijczyków' tylko ty jesteś ciołkiem nie rozumiejącym co się do niego pisze. Żeby zrozumieć, co do ciebie pisano wystarczy, że skorygujesz swoje pojęcie 'podobieństwa'. Ciągle powtarzasz "wasze przykłady są głupie", ale właśnie one obrazują płytkość twoich porównań. Zrozum, że grafika w tibii to nie jej wada, tylko inny sposób na prowadzenie walk (pvp i pvm[np. trapy itd.]).* Zrozum, że ograniczona ilość profesji w tibii to nie wada, tylko sposób na wyrównanie szans między graczami tej samej profesji (o nie, dodałem 2 punkty inaczej niż trzeba, musze zrobić postać od nowa!!!1).* *-To tylko przykłady. Tak samo ze wszystkim innym. |
![]() |