Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Voon Arculin
Podstawowe pytanie: to dlaczego ściągasz? Bo darmo?
|
Prawie tak. Sciagam, poniewaz (w przypadku gdy gry bym i tak nie kupil) moge sprawic sobie przyjemnosc tanim kosztem nie krzywdzac przy tym nikogo innego (patrz poprzedni nawias).
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez MatiCFC
Wielki MarIuSzzo, producenci wyznaczają cenę gry, i jedyną legalną formą jaką możesz zdobyć ten produkt jest zapłacenie tej ceny. Internetowo bądź w sklepie. Ścąganie gier ze stron które nie mają prawa zamieszczać tam tych gier, jest przestępstwem.
Po coś te ceny wkońcu są, a pozatym gdyby tacy jak Ty nie wyrządzali szkód twórcom, to Oni by nie piszczeli w mediach o piratach, że trzeba z nimi walczyć.
|
Polecam przestudiowanie polskiego prawa. Umieszczanie gier w internecie jest nielegalne, ale w przypadku gdy ja te gry z internetu sciagam (w sposob, ktory uniemozliwia jednoczesne wysylanie danych, takze np. p2p odpada) nie jestem przestepca, w polskim prawie nie ma zadnego zapisu, ktory by mnie przestepca w takim wypadku uczynil. Rozumiesz? Wysylanie - nie, sciaganie - tak. Takie to juz jest nasze polskie prawo. A piszcza wszedzie, bo moga. Wiele osob nie wie co moze a czego nie, mysla, ze sciagajac staja sie przestepcami. To wszystko dzieki wlasnie takim akcjom. A i musisz wziac pod uwage, ze do nas docieraja informacje z wielu krajow a nie wszedzie prawo jest tak samo skonstruowane jak u nas, mozliwe, ze gdzies za granica i sciaganie jest nielegalne.