![]() |
#121 | |||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
![]() |
|
![]() |
#122 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 06 2005
Lokacja: Bydgoszcz
Wpisy bloga: 44
Stan: Niegrający
Skille: Milion
|
![]() Cytuj:
@down Ta, kto nigdy nie ściągnął nic pirackiego, niech pierwszy rzuci kamień.
![]() Ostatnio edytowany przez sphinx123 - 29-12-2008 o 16:32. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 04 2008
Lokacja: Pila
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Knight
Świat: Harmonia
Poziom: 15
Skille: 51/50
Poziom mag.: 3
![]() |
![]() Bo jesteś złodziejem.
Każdy kto łamie prawo, praw sam się pozbawia.
![]() |
#124 |
Użytkownik Forum
|
![]() Wedle tej zasady, róbta co chceta. To co, skoro inni zabijają, to mogę ci matkę zarżnąć ?
![]() |
#126 |
Da Old school.
Data dołączenia: 04 12 2005
Lokacja: Szpital dla psychicznie i nerwowo chorych Drewnica
![]() |
![]() Ja sciagam, owszem, lecz tylko po to by sprawdzić czy gra warta jest pieniedzy. Niby sa wersje demo.. Ale ja wole w ten sposób. Sciągam, sprawdzam czy fajne. Fajne? Kupuje. Nie fajne? Kasuję i zapominam o grze.
Jestem oazą spokoju, zajeb*** wyluzowanym kwiatem na tafli jeziora. Jeśli Ci będzie smutno i bardzo źle, to pomyśl, że byłeś najbardziej niesfornym i aktywnym plemnikiem w całej swojej grupie. ![]() Poradnik "Jak dojść do Demony" |
![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Ja, kiedykolwiek kupuje grę, czytam jej recenzje( zwykle z CD-A), oglądam trailery, gram w dema, czytam na forach, czy warto- i zapada decyzja.
Pozatym pół roku czekania od premiery i macie wielki hit za 20-30zł.
![]() |
#128 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 12 2004
Lokacja: Śrem
|
![]() A Wy, tepe masy, nie pojmujecie chyba tego, ze sciagajac z neta gre nikogo nie okradacie (pomijam fakt, ze w zaleznosci od sposobu sciagania jest to legalne). Uczen, lat 18, dochody na poziomie 'mamo daj pare zlotych'. Jej dochody na poziomie 'nie, bo na chleb nie starczy'. Ale kompa mam, zycie. Gra - 99,00zl. Mam do wyboru - popatrzec na nia w sklepie (bo nie stac mnie na kupno), badz sciagnac z internetu (ew. pozyczyc od kogos [w 99,9% pirata]). Wybieram druga opcje. Nikogo nie okradam, nikt przeze mnie nic nie stracil (bo i tak bym gry nie kupil), ale tak, jestem przestepca, do pieca ze mna. To jeden przyklad, ale podobnych mozna wymienic dziesiatki. Jesli kupuje oryginalne gry to tylko dla opcji multiplayer, nie stac mnie na nic poza to. No i jak wspomnialem na poczatku drogie dzieci moje prawniki - samo posiadanie owych piratow dla wlasnych celow jest wbrew pozorom - legalne.
![]() |
![]() |
#129 |
Użytkownik Forum
|
![]() Jest wiele gier, które niby mają pr0 hiper evul zabezpieczenia do ew. gry w multi... Nic bardziej mylnego... Istnieje wiele sposobów na obejście tych "zapór" i niekoniecznie możemy grać tylko na serwerach pirackich, na oryginalnych też da radę, i kupowanie gry dla trybu multi nie zawsze się sprawdza.
![]() |
![]() |
#130 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
Pozatym instalując grę program, zwykle jest licencja, którą akceptujesz. Zwykle w licencji jest wzmianka o zakazie kopiowania czy rozpowszechniania, i czerpania korzyści z ich produtku, który jest nałożony przez twórce. Instalując, akceptujesz licencję, a łamiąc jej poszczególne punkty, łamiesz prawo. Jesteś przestępcą.
![]() |
![]() |
#131 | |||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 08 2004
Lokacja: Uwiędły Las
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Po prostu apeluję o trochę rozsądku i samokrytycyzmu, a nie jakichś usprawiedliwień z dupy wyjętych. To nie jest do końca uczciwe (nawet nie mówię, że legalne), przyznajcie się (a kamieniem rzucał nie będę, bo prawa nie mam). Ostatnio edytowany przez Shanhaevel - 29-12-2008 o 18:50. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#132 | |||||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 07 2006
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Wielki MarIuSzzo, producenci wyznaczają cenę gry, i jedyną legalną formą jaką możesz zdobyć ten produkt jest zapłacenie tej ceny. Internetowo bądź w sklepie. Ścąganie gier ze stron które nie mają prawa zamieszczać tam tych gier, jest przestępstwem.
Po coś te ceny wkońcu są, a pozatym gdyby tacy jak Ty nie wyrządzali szkód twórcom, to Oni by nie piszczeli w mediach o piratach, że trzeba z nimi walczyć.
![]() |
#135 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 02 2006
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
|
![]() Nie będę się włączać do dyskusji, która ani nikogo nie nawróci ani większego sensu nie ma i powiem tylko, że tęsknię za czasami, kiedy pirata (na PSXa jeszcze!) trzeba było sobie kupić : ) Co drugą niedzielę na giełdę na Świebodzki szukać tych wszystkich Crashów : D
![]() |
![]() |
#136 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 06 2004
Lokacja: 19°58'E 50°05'N
Imię: Komandor Tarkin
Świat: Secura
|
![]() @MatiCFC
Twoja krucjata jest po prostu przezabawna. Owszem, idea szczytna, postawa prawa, ale szczerze, większość w Twojej obecności wpisuje komendę /care 0. Bo w zasadzie, jak ktoś nie ma zamiaru kupić grę, tylko ją ściągnąć, to tak zrobi. I w dupie będzie miał Twoje "jesteś przestępcą", bo w porównaniu do fizycznej kradzieży, ściąganiu pirata nie towarzyszą wyrzuty sumienia i wątpliwości. PS: Kod:
/care 0 >>"care" set to: 0 (default 1) Ostatnio edytowany przez Dr.Unknown - 29-12-2008 o 19:20. |
![]() |
![]() |
![]() |
#137 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Prawie tak. Sciagam, poniewaz (w przypadku gdy gry bym i tak nie kupil) moge sprawic sobie przyjemnosc tanim kosztem nie krzywdzac przy tym nikogo innego (patrz poprzedni nawias).
Cytuj:
![]() |
![]() |
![]() |
#138 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
Wielki MarIuSzzo, to, że z innymi krajami jest inaczej, to prawda, żeby nie szukać daleko, mój 2 dom, w Danii, tam to jest bezsprzecznie karalne. Sciąganie, kupowanie, rozpowszechnianie. Polskie prawo? Trudno obronić, dziury jak w autostradach. Sad true. W większości krajów to wszystko jest zabronione. Im więcej luk dot. poractwa w prawie danego państwa, tym bardziej produkty dostępne dla społeczności. A to bezsprzecznie jest strata dla twórców, wkońcu nie bez powodu wołają do walki z piractwem, największe firmy. Na konsole powstaje wiele więcej gier, z roku na rok, dlaczego, wiadomo, piractwo jest trudniejsze, to też twórcy zarabiają więcej kasy. Czyli szkodzi.
![]() |
![]() |
#139 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Ludzie jeśli nie stać was na gry oryginalne (ta, jasne, w takich tematach zawsze się okazuje, że połowy nie stać) to wypierdzielać roznosić ulotki. Mam gdzieś, że zanim zbierzecie na grę minie rok (w sumie to lepiej, gra stanieje : )) A jeśli nie chcecie, to przynajmniej przyznajcie, że jesteście złodziejami, bo tu nie ma co w bawełne owijać. Tanim kosztem? Jakim ku**a tanim kosztem? Chyba kosztem kliknięcia myszką, bo żerujesz na twórcach gier i jesteś zwykłym złodziejem. Ostatnio edytowany przez Argen - 29-12-2008 o 19:32. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Użytkownik Forum
|
![]() @Wielki Mariuszo:
Ściągając może i nie jesteś złodziejem - ale paserem na pewno. Tak czy siak, prawo łamiesz. In your face.