Zobacz pojedynczy post
stary 15-01-2009, 16:56   #566
Litawor
Użytkownik Forum

Litawor's Avatar

Data dołączenia: 19 03 2004
Lokacja: Szczecin/Kraków

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Lechista Pokaż post
No dobra skoro chcecie żeby narkotyki były legalne bo to przecież wasza sprawa co w siebie ładujecie to powiedzcie co zrobić z tabletkami gwałtu?? Zabronią używania to sie zmieni delikatnie skład i dalej będzie legalna skoro hera, amfa, extazy i inne będą legalne..
Co ma piernik do wiatraka? A co do pierwszego zdania, to owszem, substancja do tego stosowana będzie legalna (bo sama w sobie jest zwykłą substancją odurzająca, zresztą nietrudno ją zamówić przez Internet), ale sam gwałt dalej będzie nielegalny. Jeśli ktoś planuje gwałt, to ze zdobyciem "pigułki gwałtu" nie będzie miał problemu już w tej chwili. Uważasz, że gdyby substancja była sprzedawana w sklepach, to nagle przybyłoby nam gwałcicieli? Ludzie nie gwałcą, bo nie mają dostępu do GHB (tej substancji)?

Cytuj:
Albo producenci będą mogli pakować środki uzależniające do swoich produktów żeby ludzie kupowali tylko ich towary, to będzie przecież legalne.
Na tak absurdalne argumenty szkoda mi nawet wysiłku. Skąd pomysł, że to by było legalne?

Cytuj:
Co z dziećmi albo ludźmi chorymi którzy są upośledzenie/nie wiedzą jakie są zagrożenia albo poprostu naiwni i dadzą się wciągnąć w niebezpieczne narkotyki(hera, amfa itd)??
Ludziom upośledzonym umysłowo nie przysługują te same prawa, co pełnosprawnym. Słyszałeś kiedyś określenie "żółte papiery"? A jak ktoś jest naiwny, to będzie sam za to płacił konsekwencje. Ludzie naiwni i głupi mają prawa wyborcze i pozwala się im decydować o innych aspektach ich życia. Nikt na przykład nie proponuje, że należy decydować, jak ludzie mają się odżywiać, bo są głupi i jedzą niezdrowo. A kto tu mówi o legalizowaniu narkotyków dla dzieci? Tymi absurdami pokazujesz tylko, że nie masz już argumentów.

Cytuj:
Nie konieczne, narkotyki przecież mogą cię zmienić całkowicie, spróbuj tydzień brać Heroine, ciekawe czy będziesz potulny jak baranek, czy byś nie kradł tylko po to żeby mieć kase na więcej
Napisałeś to samo, na co właśnie w tamtym fragmencie odpowiedziałem.

Cytuj:
Rotfl, powiedz mi proszę czym się różni. Bronisz się znajomością narkotyków i wiedzą o ich składzie ale narkotyk na każdego działa inaczej, jeden trafi po miesiącu na dworzej, drugi popełni samobójstwo a trzeciemu nic nie będzie
"Bronię"? Chyba ci się słowa albo osoby pomyliły. To ty tu się co chwilę musisz tłumaczyć z niewiedzy. Ja mówię, co wiem, a ty mówisz, co ci się wydaje.

Ostatnio edytowany przez Litawor - 15-01-2009 o 16:58.
Litawor jest offline   Odpowiedz z Cytatem