Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 15-01-2009, 00:38   #561
Evil Maul
Użytkownik Forum

Evil Maul's Avatar

Data dołączenia: 11 03 2005
Lokacja: Above cloud

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elite Knight
Świat: Aldora
Poziom: 157
Poziom mag.: 9
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kikuslav Pokaż post
slyszalem, ze "Dopalacze" beda zamykac... to prawda?
Nie to plotka

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 15-01-2009, 01:04   #562
Gonzo
Dinozaur

Gonzo's Avatar

Data dołączenia: 27 08 2003

Stan: Niegrający
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Evil Maul Pokaż post
Naprawdę ? hmmmm...dziwne w składzie Acodinu niema nic o zawartości kodeiny , chociaż z początku sądząc że jest to lekarstwo na kaszel będzie miało takie samo działanie co zjeść 2-3 tabletki Tramadolu, a jest przeciwne...owszem tak niektóre rzeczy są podobne typu: 'drapanie się po całym ciele' ale faza jest w zupełności inna, efekty wizualne, zamazana mowa oraz efekt 'plateau'. Więc prędzej można porównać działanie Acodinu do substancji psychoaktywnych a nie silnych depresantów. Mimo iż DXM jest pochodną morfiny ma w zupełności inne działanie.
Dobra, różnica jest taka, że DXM nie działa na receptory z grupy jakichś tam białek odpowiedzialnych za odczuwanie bólu, nie pamiętam, jak się nazywały, no ale mniejsza o to. Morfina działa. Być może ma inne działanie anatomiczno-fizjologiczne (zmienia 'tryb' działania narządów), ale odczucia człowieka są podobne po obydwu środkach, ponieważ głównie po przedawkowaniu pochodnych morfiny następuje ALBO euforia ALBO totalny dołek. To, jakie już będziesz miał indywidualne efekty zażywania nie zależy od specyfiku. Wg. mnie DXM i morfina jest to to samo gówno, dlatego Acodin powinien być na receptę.

btw. Tramadol także dodałbym do leków na receptę, bo jest to opioid.
Gonzo jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-01-2009, 05:22   #563
Litawor
Użytkownik Forum

Litawor's Avatar

Data dołączenia: 19 03 2004
Lokacja: Szczecin/Kraków

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Lechista Pokaż post
Do póki nie szkodzi to mam wyjebane. Moim zdaniem jest to nie legalne bo władze chcą uchronić tych co nie wiedzą jakie to jest szkodliwe dla organizmu.
To niech edukują, bo edukacja w szkole na temat narkotyków praktycznie nie istnieje, sprowadza się do lakonicznego stwierdzenia, że narkotyki uzależniają. A nauczyciele nie mają o nich pojęcia i nawet nie są w stanie rozmawiać na ten temat. Zakazywanie nikogo przed niczym nie uchroni.

Cytuj:
Więc prędzej można porównać działanie Acodinu do substancji psychoaktywnych a nie silnych depresantów.
Wszystko to są substancje psychoaktywne, depresanty również. Myślałeś raczej o psychedelikach/psychodelikach (pisownia dowolna). Ale co do meritum, to się zgadzam.

Cytuj:
Człowiek po tygodniowym ciągu amfetaminowym może popaść w psychozę amfetaminową, która prowadzi do schizofrenii paranoidalnej osoba taka jest niebezpieczna dla otoczenia
"Może". Poza tym niby w jaki sposób jest niebezpieczna dla otoczenia? Niebezpieczna to jest dla samej siebie. Poczytaj o schizofrenii trochę, to mit, że schizofrenicy są jakimś zagrożeniem.

Cytuj:
osoba w ciągu heroinowym już nie myśli normalnie dla niej jest tylko ważne zaspokoić głód i uśmierzyć ból 'łamiących kości' jest gotowa okraść każdego.
Po tygodniu?... Po tygodniu uzależnienie fizjologiczne byłoby jeszcze słabe, a jeśli ktoś byłby gotów "okraść każdego", to znaczy, że był gotów jeszcze zanim zaczął brać.

Cytuj:
I proszę nie podniecajcie się tak tą 'szałwią wieszcza' bo moim zdaniem to zwykły 'szit' jest! już lepiej zakupić spice. Chociaż stara dobra Maria Joanna zawsze jest u mnie na 1st miejscu
Salvia divinorum to BARDZO silny psychedelik. Może dobrze, że odradzasz innym używania jej, bo to nie jest zabawka, ale nie sugeruj się tym, że ty nieumiejętnie paliłeś i za pierwszym razem nic nie poczułeś.

@Gonzo

Nie pouczaj innych, bo sam piszesz bzdury. To, że substancje są spokrewnione chemicznie, nie musi wcale być odzwierciedlone w ich działaniu. DXM z morfiną czy kodeiną ma właściwie tylko tyle wspólnego, że działa przeciwkaszlowo. A większość ćpunów na dworcu, o których mówisz, to są jeszcze pozostałości z czasów PRL-u, dzisiejszy ćpun wygląda inaczej.

Tramadol jest na receptę.

Ostatnio edytowany przez Litawor - 15-01-2009 o 05:28.
Litawor jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-01-2009, 16:34   #564
Lechista
Użytkownik Forum

Lechista's Avatar

Data dołączenia: 11 11 2007
Lokacja: Gdańsk

Poziom: Wi
Skille: Ndsurfi
Poziom mag.: ng
Domyślny

No dobra skoro chcecie żeby narkotyki były legalne bo to przecież wasza sprawa co w siebie ładujecie to powiedzcie co zrobić z tabletkami gwałtu?? Zabronią używania to sie zmieni delikatnie skład i dalej będzie legalna skoro hera, amfa, extazy i inne będą legalne..
Albo producenci będą mogli pakować środki uzależniające do swoich produktów żeby ludzie kupowali tylko ich towary, to będzie przecież legalne.
Co z dziećmi albo ludźmi chorymi którzy są upośledzenie/nie wiedzą jakie są zagrożenia albo poprostu naiwni i dadzą się wciągnąć w niebezpieczne narkotyki(hera, amfa itd)??
@
Cytuj:
Po tygodniu?... Po tygodniu uzależnienie fizjologiczne byłoby jeszcze słabe, a jeśli ktoś byłby gotów "okraść każdego", to znaczy, że był gotów jeszcze zanim zaczął brać.
Nie konieczne, narkotyki przecież mogą cię zmienić całkowicie, spróbuj tydzień brać Heroine, ciekawe czy będziesz potulny jak baranek, czy byś nie kradł tylko po to żeby mieć kase na więcej
Cytuj:
dzisiejszy ćpun wygląda inaczej.
Rotfl, powiedz mi proszę czym się różni. Bronisz się znajomością narkotyków i wiedzą o ich składzie ale narkotyk na każdego działa inaczej, jeden trafi po miesiącu na dworzej, drugi popełni samobójstwo a trzeciemu nic nie będzie
Nie młgoem urzyiweć, że mgoę zumierzoć to co wśłaine cztyam. Foennmnelaa moc lgudzikeo ułmsyu! Włudeg bdaań ppodzrzeynorwach na Usrniweciytee Cmabrigde, nie ma zinnaczea w jekaij keolśjcnoi lteriy unomcziesze są w swiłoe, jyeinde iottnse jset, aby piszwera i onisatta lteria błyy na wyśłaiwcm miscjeu. Rtszea mżoe być caicikłowie pnarzeszmiea, a i tak jset się w sintae pyrzatczeć tsket bez pmelrobu.

Korzystaj z opcji Szukaj!!!
Wkurzyłem cię, a może mnie kochasz? ?Jeśli tak to wstaw mi notkę xD

Ostatnio edytowany przez Lechista - 15-01-2009 o 16:39.
Lechista jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-01-2009, 16:52   #565
Wielkimanitu
Zbanowany

Data dołączenia: 13 01 2009
Lokacja: Kraina zamków i jednego klucza...
Wpisy bloga: 25

Domyślny

Cytuj:
co zrobić z tabletkami gwałtu?? Zabronią używania to sie zmieni delikatnie skład i dalej będzie legalna skoro hera, amfa, extazy i inne będą legalne..

A czy te tzw. tabletki gwałtu są jakoś, prawnie lub nie, odseparowane od innych nielegalnych używek, żeby je delegalizować/legalizować oddzielnie?
Oczywiście podawanie komuś subst. psychoaktywnych bez wiedzy tej osoby powinno być karane.

Cytuj:
Albo producenci będą mogli pakować środki uzależniające do swoich produktów żeby ludzie kupowali tylko ich towary, to będzie przecież legalne.
Jakie znowu "środki uzależniające"? Sprecyzuj, o co chodzi. Bo uzależniać to może Tibia, czekolada lub marihuana.

Cytuj:
Co z dziećmi albo ludźmi chorymi którzy są upośledzenie/nie wiedzą jakie są zagrożenia albo poprostu naiwni i dadzą się wciągnąć w niebezpieczne narkotyki(hera, amfa itd)??
Ich problem. Myślę jednak, że świadomość zagrożeń związanych z ćpaniem zwiększy się po legalizacji. Osiedlowego pijaka-wiecznego bezrobotnego chyba każdy z nas zna...

Cytuj:
Rotfl, powiedz mi proszę czym się różni [dzisiejszy narkoman od "dawnego" -W].
Dzisiejszy ćpun to ma ładny garniak, dobrą furę, żonę i pracę. Na dworcach to pijaki wegetują.
Wielkimanitu jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-01-2009, 16:56   #566
Litawor
Użytkownik Forum

Litawor's Avatar

Domyślny

Cytuj:
No dobra skoro chcecie żeby narkotyki były legalne bo to przecież wasza sprawa co w siebie ładujecie to powiedzcie co zrobić z tabletkami gwałtu?? Zabronią używania to sie zmieni delikatnie skład i dalej będzie legalna skoro hera, amfa, extazy i inne będą legalne..
Co ma piernik do wiatraka? A co do pierwszego zdania, to owszem, substancja do tego stosowana będzie legalna (bo sama w sobie jest zwykłą substancją odurzająca, zresztą nietrudno ją zamówić przez Internet), ale sam gwałt dalej będzie nielegalny. Jeśli ktoś planuje gwałt, to ze zdobyciem "pigułki gwałtu" nie będzie miał problemu już w tej chwili. Uważasz, że gdyby substancja była sprzedawana w sklepach, to nagle przybyłoby nam gwałcicieli? Ludzie nie gwałcą, bo nie mają dostępu do GHB (tej substancji)?

Cytuj:
Na tak absurdalne argumenty szkoda mi nawet wysiłku. Skąd pomysł, że to by było legalne?

Cytuj:
Ludziom upośledzonym umysłowo nie przysługują te same prawa, co pełnosprawnym. Słyszałeś kiedyś określenie "żółte papiery"? A jak ktoś jest naiwny, to będzie sam za to płacił konsekwencje. Ludzie naiwni i głupi mają prawa wyborcze i pozwala się im decydować o innych aspektach ich życia. Nikt na przykład nie proponuje, że należy decydować, jak ludzie mają się odżywiać, bo są głupi i jedzą niezdrowo. A kto tu mówi o legalizowaniu narkotyków dla dzieci? Tymi absurdami pokazujesz tylko, że nie masz już argumentów.

Cytuj:
Nie konieczne, narkotyki przecież mogą cię zmienić całkowicie, spróbuj tydzień brać Heroine, ciekawe czy będziesz potulny jak baranek, czy byś nie kradł tylko po to żeby mieć kase na więcej
Napisałeś to samo, na co właśnie w tamtym fragmencie odpowiedziałem.

Cytuj:
Rotfl, powiedz mi proszę czym się różni. Bronisz się znajomością narkotyków i wiedzą o ich składzie ale narkotyk na każdego działa inaczej, jeden trafi po miesiącu na dworzej, drugi popełni samobójstwo a trzeciemu nic nie będzie
"Bronię"? Chyba ci się słowa albo osoby pomyliły. To ty tu się co chwilę musisz tłumaczyć z niewiedzy. Ja mówię, co wiem, a ty mówisz, co ci się wydaje.

Ostatnio edytowany przez Litawor - 15-01-2009 o 16:58.
stary 15-01-2009, 17:15   #567
Lechista
Użytkownik Forum

Lechista's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wielkimanitu Pokaż post

A czy te tzw. tabletki gwałtu są jakoś, prawnie lub nie, odseparowane od innych nielegalnych używek, żeby je delegalizować/legalizować oddzielnie?
Oczywiście podawanie komuś subst. psychoaktywnych bez wiedzy tej osoby powinno być karane.
Więc wszyscy będą sobie kupować legalnie tabletki gwałtu i nie legalnie podawać na imprezach bo w końcu jedynym sposobem na złapanie takiego kogoś do przyłapanie na gorącym uczynku
Cytuj:
Jakie znowu "środki uzależniające"? Sprecyzuj, o co chodzi. Bo uzależniać to może Tibia, czekolada lub marihuana.
Nie znam się na tym. Na pewno w skład narkotyków wchodzi jakaś substancja uzależniająca
Cytuj:
Ich problem. Myślę jednak, że świadomość zagrożeń związanych z ćpaniem zwiększy się po legalizacji. Osiedlowego pijaka-wiecznego bezrobotnego chyba każdy z nas zna...
Mówisz tak bo jesteś jeszcze dzieckiem lub nastolatkiem, ciekawe jakie będziesz miał poglądy na ten temat jak będziesz miał dzieci/żone, kogoś na kim będzie ci bardzo zależało
Cytuj:
Dzisiejszy ćpun to ma ładny garniak, dobrą furę, żonę i pracę. Na dworcach to pijaki wegetują.
A gdzie to jest niby zapisane lub ustalone. Za czasów PrL'u też byli narkomani bogaci w garniakach i fajnej furze z rodziną i żule na dworcach
@Edit
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Litawor Pokaż post
Co ma piernik do wiatraka? A co do pierwszego zdania, to owszem, substancja do tego stosowana będzie legalna (bo sama w sobie jest zwykłą substancją odurzająca, zresztą nietrudno ją zamówić przez Internet), ale sam gwałt dalej będzie nielegalny. Jeśli ktoś planuje gwałt, to ze zdobyciem "pigułki gwałtu" nie będzie miał problemu już w tej chwili. Uważasz, że gdyby substancja była sprzedawana w sklepach, to nagle przybyłoby nam gwałcicieli? Ludzie nie gwałcą, bo nie mają dostępu do GHB (tej substancji)?
A co ma piernik do wiatraka?? Myślisz, że pigułka gwałtu służy tylko do gwałcenia?? Wielkie filmy by podrzucały konkurencji takie tabletki żeby wyciągać info. Jest sposobów na wykorzystywania takiej pigułki

Cytuj:
Na tak absurdalne argumenty szkoda mi nawet wysiłku. Skąd pomysł, że to by było legalne?
Stąd, że jak będą legalne narkotyki to nie zabronią firmą dodawać ich do produktów

Cytuj:
Ludziom upośledzonym umysłowo nie przysługują te same prawa, co pełnosprawnym. Słyszałeś kiedyś określenie "żółte papiery"? A jak ktoś jest naiwny, to będzie sam za to płacił konsekwencje. Ludzie naiwni i głupi mają prawa wyborcze i pozwala się im decydować o innych aspektach ich życia. Nikt na przykład nie proponuje, że należy decydować, jak ludzie mają się odżywiać, bo są głupi i jedzą niezdrowo. A kto tu mówi o legalizowaniu narkotyków dla dzieci? Tymi absurdami pokazujesz tylko, że nie masz już argumentów.
Myślisz, że jak zalegalizują narkotyki to dilerzy znikną w 100%?? Teraz alkohol jest nielegalny dla dzieci a jakoś każdy umie sobie załatwić butelke.
[quote=Litawor;2422894]Napisałeś to samo, na co właśnie w tamtym fragmencie odpowiedziałem./QUOTE]
Nie napisałem tego samego. Owzględniach reakcje organizmu i psychiki na narkotyki czy tylko bierzesz pod uwagę swoje doświadczenie ??
Cytuj:
"Bronię"? Chyba ci się słowa albo osoby pomyliły. To ty tu się co chwilę musisz tłumaczyć z niewiedzy. Ja mówię, co wiem, a ty mówisz, co ci się wydaje.
Patrz pkt wyżej
Nie młgoem urzyiweć, że mgoę zumierzoć to co wśłaine cztyam. Foennmnelaa moc lgudzikeo ułmsyu! Włudeg bdaań ppodzrzeynorwach na Usrniweciytee Cmabrigde, nie ma zinnaczea w jekaij keolśjcnoi lteriy unomcziesze są w swiłoe, jyeinde iottnse jset, aby piszwera i onisatta lteria błyy na wyśłaiwcm miscjeu. Rtszea mżoe być caicikłowie pnarzeszmiea, a i tak jset się w sintae pyrzatczeć tsket bez pmelrobu.

Ostatnio edytowany przez Lechista - 15-01-2009 o 17:21.
stary 15-01-2009, 17:19   #568
Litawor
Użytkownik Forum

Litawor's Avatar

Domyślny

Lechista, zobaczyłem już wystarczająco wiele twoich postów, żeby móc bez większych wątpliwości stwierdzić, że rozmowa z tobą nie ma sensu - jesteś głupi. To tak delikatnie mówiąc.
stary 15-01-2009, 17:28   #569
Lechista
Użytkownik Forum

Lechista's Avatar

Domyślny

Brak jakiegokolwiek argumentu żeby podważyć moją tezę jest równoznaczne z tym, że poprostu nie znasz na to odpowiedzi
@Down
Jak na razie to ja to poprostu wiem

Ostatnio edytowany przez Lechista - 15-01-2009 o 17:35.
stary 15-01-2009, 17:33   #570
Litawor
Użytkownik Forum

Litawor's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Brak jakiegokolwiek argumentu żeby podważyć moją tezę jest równoznaczne z tym, że poprostu nie znasz na to odpowiedzi
Jeśli chcesz tak myśleć, to ja się nie będę spierał. Ale rzeczywiście, niektóre z twoich "tez" są tak głupie, że cięzko by było na nie odpowiedzieć.
stary 15-01-2009, 17:57   #571
Wielkimanitu
Zbanowany

Data dołączenia: 13 01 2009
Lokacja: Kraina zamków i jednego klucza...
Wpisy bloga: 25

Domyślny

Cytuj:
Więc wszyscy będą sobie kupować legalnie tabletki gwałtu i nie legalnie podawać na imprezach bo w końcu jedynym sposobem na złapanie takiego kogoś do przyłapanie na gorącym uczynku
A jak inaczej chcesz to wykrywać? Zakazem wnoszenia na imprezy GHB i trzepaniem przed wejściem do klubu?

Cytuj:
Nie znam się na tym. Na pewno w skład narkotyków wchodzi jakaś substancja uzależniająca
W tabliczce czekolady Wedla też wchodzi w skład jakaś substancja uzależniająca.

Cytuj:
Mówisz tak bo jesteś jeszcze dzieckiem lub nastolatkiem, ciekawe jakie będziesz miał poglądy na ten temat jak będziesz miał dzieci/żone, kogoś na kim będzie ci bardzo zależało
Czego to się można o sobie dowiedzieć.
Jak dorobię się dzieci to jasne, że nie będę chciał aby chlały, fukały (MJ przy tym to pikuś) czy puszczały się po melinach. Takie prawo rodzica - wyperswadować dzieciom to, czego sami nie lubimy. Tylko raczej nie widzi mi się, aby córka przyszła do mnie z małą torebeczką w ręku i powiedziała: "Tato, je****sz ze mną w nochala?"

Cytuj:
Za czasów PrL'u też byli narkomani bogaci w garniakach i fajnej furze z rodziną i żule na dworcach
A w Polsce są bezrobotni. No i?

Cytuj:
Stąd, że jak będą legalne narkotyki to nie zabronią firmą dodawać ich do produktów
Pijesz do LSD wchodzącego w skład jogurtu Jogobella? Jak się uprzeć to mogłoby takie coś być (jak ciasteczka haszyszowe w Holandii) ale producent przecież umieszczał by informacje o składzie jogurciku.

Cytuj:
Myślisz, że jak zalegalizują narkotyki to dilerzy znikną w 100%?? Teraz alkohol jest nielegalny dla dzieci a jakoś każdy umie sobie załatwić butelke.
Przecież alkohol przed osiemnastką jest karany... A to, że każdy może go sobie załatwić, to kogo wina?

Cytuj:
Ktoś jeszcze podziela zdanie, że to Lechista wygrywa w tej debacie?
Wielkimanitu jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-01-2009, 21:52   #572
Ze'To
Użytkownik Forum

Ze'To's Avatar

Data dołączenia: 13 10 2008

Domyślny

dżizas ! Lechista pogrążasz się wraz z każdym postem bo Tobie nie sposób wytłumaczyc że nie masz racji ! jeśli nie masz pojęcia na jakiś temat to nie próbuj innym niczego wmawiac !

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Albertus Pokaż post
albo tak jak my to ostatnio robimy , na lekcji taka cisza itp. ja się nadstawiam kolega mnie po mordzie a ja krzyczę "PANI ! BIJO!!!" ;D
Ze'To jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-01-2009, 23:52   #573
Gonzo
Dinozaur

Gonzo's Avatar

Data dołączenia: 27 08 2003

Stan: Niegrający
Domyślny

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...wiadomosc.html
Gonzo jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-01-2009, 14:01   #574
Evil Maul
Użytkownik Forum

Evil Maul's Avatar

Data dołączenia: 11 03 2005
Lokacja: Above cloud

Profesja: Elite Knight
Świat: Aldora
Poziom: 157
Poziom mag.: 9
Domyślny

Cytuj:

dziesięć znakófffff

Ostatnio edytowany przez Evil Maul - 20-07-2009 o 22:59.
Evil Maul jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-01-2009, 19:50   #575
Lechista
Użytkownik Forum

Lechista's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ze'To Pokaż post
dżizas ! Lechista pogrążasz się wraz z każdym postem bo Tobie nie sposób wytłumaczyc że nie masz racji ! jeśli nie masz pojęcia na jakiś temat to nie próbuj innym niczego wmawiac !
Hah, wytłumacz mi, że nie mam racji człowieku. Twierdzisz, że narkotyki powinny być legalne i są trendy i cool? Daj mi argumenty, to że wyczytasz na stronie wolne konopie, ze maryha jest słabym środkiem to nie znaczy, że to jest prawda, to pisali zwolennicy marihuany. Poczytaj sobie strony przeciwników
Cytuj:
A jak inaczej chcesz to wykrywać? Zakazem wnoszenia na imprezy GHB i trzepaniem przed wejściem do klubu?
Dlatego nie powinny być legalizowane

Cytuj:
W tabliczce czekolady Wedla też wchodzi w skład jakaś substancja uzależniająca.
No pewnie, ale do napoju każdy mógł by sobie wrzucić np. taka tabletke bo to legalne i w składzie napisać jakiś związek chemiczny, nieliczni by wiedzieli co to naprawdę jest
Cytuj:
A w Polsce są bezrobotni. No i?
Nie rozumiem co ma piernik do wiatraka nie wliczając mąki

Cytuj:
Pijesz do LSD wchodzącego w skład jogurtu Jogobella? Jak się uprzeć to mogłoby takie coś być (jak ciasteczka haszyszowe w Holandii) ale producent przecież umieszczał by informacje o składzie jogurciku.
A co myślisz, że w składie napisz wprost: LSD. Zresztą nie muszą podawać całego składu, podają tylko kilka informacji. Zaraz by powstało milion fabryk Wedla z taką samą czekoladą
Cytuj:
Przecież alkohol przed osiemnastką jest karany... A to, że każdy może go sobie załatwić, to kogo wina?
Słuchaj alkohol a heroina to 2 różne bajki
@Up
A co to jest jakiś wzór narkomana czy tylko twoje widzimisię ??

Ostatnio edytowany przez Lechista - 16-01-2009 o 19:52.
stary 16-01-2009, 20:04   #576
Ze'To
Użytkownik Forum

Ze'To's Avatar

Data dołączenia: 13 10 2008

Domyślny

kurwa mac... a gdzie ja napisałem, że jestem za legalizacją? po prostu Twoje argumenty są tak śmieszne, że nie da się z Tobą rozmawiac... zobacz czemu Litawor gośc jak widac otrzepany w temacie odstąpił od dyskusji z Tobą? ktoś Ci nasrał do bani, że to i to jest be i tyle. Skończ studia znajdź pracę... połowę swego życia spędzisz w pracy a drugą połowę będziesz spał i i tak umrzesz jak każdy...

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Albertus Pokaż post
albo tak jak my to ostatnio robimy , na lekcji taka cisza itp. ja się nadstawiam kolega mnie po mordzie a ja krzyczę "PANI ! BIJO!!!" ;D
Ze'To jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-01-2009, 20:25   #577
Lechista
Użytkownik Forum

Lechista's Avatar

Domyślny

Skoro twierdzisz, że moje argumenty są żałosne to wydawało mi się, że jesteś za legalizacją.
Człowieku bo narkotyki są be, nie mów mi ze heroina jest gut
Litawor to zna skład narkotyków i działania na własnej skórze, wg mnie zna skład podstawowej np. marihuany a nie tej robionej w piwnicach i nie zna działan na kimś ze wadami serca itd. Mogę się mylić

Ostatnio edytowany przez Lechista - 16-01-2009 o 20:32.
stary 16-01-2009, 21:11   #578
Duch Niespokojny
Moderator

Duch Niespokojny's Avatar

Data dołączenia: 10 09 2005

Domyślny

Cytuj:
No pewnie, ale do napoju każdy mógł by sobie wrzucić np. taka tabletke bo to legalne i w składzie napisać jakiś związek chemiczny, nieliczni by wiedzieli co to naprawdę jest
Przecież już teraz jest wiele legalnych narkotyków, a nikt ich nie dodaje do produktów spożywczych. Powód jest prosty - prędzej czy później ktoś znający się na rzeczy wykryłby to i zrobiłaby się afera, sprzedaż by spadła na łeb na szyję, a wiarygodność firmy poszłaby do ścieków.
Duch Niespokojny jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-01-2009, 21:34   #579
Ulrikk
Guest

Domyślny

@lechista
Z wadą serca to chyba alkohol i papierosy mogą zaszkodzić..? A jeżeli ktoś jest taki głupi, by zażywać narkotyki przy złym stanie zdrowia to jego wina, nie narkotyków. Dodając, że jeżeli je kupi od byle typka spotkanego na ulicy
  Odpowiedz z Cytatem
stary 17-01-2009, 02:30   #580
Pix888
Użytkownik Forum

Pix888's Avatar

Data dołączenia: 10 10 2008

Domyślny

Cytuj:
Proponuje brać pana Włodka przez ok. tydzień/lub proponuje brać Hel też przez tydzień napewno odpowiesz sobie na zadane pytanie
@Edit: Lechista
Z tego co wiem to jedną substancję psychoaktywną (działaniem podobną do LSD) mamy legalną Dekstrometorfan się nazywa i w Acodinie jest. Po paczce bania jest nieziemska xDDDDDDDDD
Dlaczego zakładasz, że aby czegoś spróbowac trzeba to robic przez tydzień?!
Człowieku wielu ludzi co jakiś czas sobie coś zapali sobie coś wrzuci sobie coś wciągnie i co? i chu*ów sto!
Oczywiście jakiś procent z nich wpadnie w sidła nałogu. Tak samo jak ludzie pijący co jakiś czas alkohol wpadają w niego po uszy. I co zabronic?...
Wydaje mi się, że od wszystkiego można się uzależnic ale też można miec kontrolę nad tym co się pije/je/... . Oczywiscie każdy z początku jest mądry, jaki to on nie silny , że moze odstawic kiedy chce ale potem jakoś tak połowa ludzi źle kończy. To dla mnie nie jest wystarczający powód do tego aby zakazac tego drugiej połowie.
Teraz czy ktoś zdaje sobie sprawę, że legalizacja oprócz dania większej swobody społeczeństwu oznacza też więcej kasy dla skarbu państwa czyli nawet dla nas? To zmniejszenie ilości bezrobocia, itp itd. Oczywiście wliczając w to kasę na odwyk wg. mnie i tak dużo zostaje ale to moje gdybanie.

Narkotyki same w sobie nie są złe , tak jak nie jest zły alkohol i papierosy. Wszystko jest dla ludzi , ale jak widac nie dla wszystkich.
@@Lechista:
Dążysz do tego, że ktoś kto ma rodzinę, dzieci itp itd nie chce żeby jego dzieci popadły w nałóg...oczywista oczywistośc z której niewiele wynika bo my cały czas mówimy o dostępie narkotyków/alkoholu dla ludzi dorosłych. A to, że dzieci zdobywają i jedno i drugie bez wiedzy rodziców to nigdy się nie zmieni.
Przy wychowaniu takim jak dzis określanym"bezstresowym" to może rzeczywiscie lepiej żeby dragów nie legalizowac a alkholu zakazac. Bo nam społeczeństwo zdebilnieje.
Pix888 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 3 (zarejestrowanych: 0, gości: 3)

Zasady postowania