Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wielkimanitu

A czy te tzw. tabletki gwałtu są jakoś, prawnie lub nie, odseparowane od innych nielegalnych używek, żeby je delegalizować/legalizować oddzielnie?
Oczywiście podawanie komuś subst. psychoaktywnych bez wiedzy tej osoby powinno być karane.
|
Więc wszyscy będą sobie kupować legalnie tabletki gwałtu i nie legalnie podawać na imprezach bo w końcu jedynym sposobem na złapanie takiego kogoś do przyłapanie na gorącym uczynku
Cytuj:
Jakie znowu "środki uzależniające"? Sprecyzuj, o co chodzi. Bo uzależniać to może Tibia, czekolada lub marihuana.
|
Nie znam się na tym. Na pewno w skład narkotyków wchodzi jakaś substancja uzależniająca
Cytuj:
Ich problem. Myślę jednak, że świadomość zagrożeń związanych z ćpaniem zwiększy się po legalizacji. Osiedlowego pijaka-wiecznego bezrobotnego chyba każdy z nas zna...
|
Mówisz tak bo jesteś jeszcze dzieckiem lub nastolatkiem, ciekawe jakie będziesz miał poglądy na ten temat jak będziesz miał dzieci/żone, kogoś na kim będzie ci bardzo zależało
Cytuj:
Dzisiejszy ćpun to ma ładny garniak, dobrą furę, żonę i pracę. Na dworcach to pijaki wegetują.
|
A gdzie to jest niby zapisane lub ustalone. Za czasów PrL'u też byli narkomani bogaci w garniakach i fajnej furze z rodziną i żule na dworcach
@Edit
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Litawor
Co ma piernik do wiatraka? A co do pierwszego zdania, to owszem, substancja do tego stosowana będzie legalna (bo sama w sobie jest zwykłą substancją odurzająca, zresztą nietrudno ją zamówić przez Internet), ale sam gwałt dalej będzie nielegalny. Jeśli ktoś planuje gwałt, to ze zdobyciem "pigułki gwałtu" nie będzie miał problemu już w tej chwili. Uważasz, że gdyby substancja była sprzedawana w sklepach, to nagle przybyłoby nam gwałcicieli? Ludzie nie gwałcą, bo nie mają dostępu do GHB (tej substancji)?
|
A co ma piernik do wiatraka?? Myślisz, że pigułka gwałtu służy tylko do gwałcenia?? Wielkie filmy by podrzucały konkurencji takie tabletki żeby wyciągać info. Jest sposobów na wykorzystywania takiej pigułki
Cytuj:
Na tak absurdalne argumenty szkoda mi nawet wysiłku. Skąd pomysł, że to by było legalne?
|
Stąd, że jak będą legalne narkotyki to nie zabronią firmą dodawać ich do produktów
Cytuj:
Ludziom upośledzonym umysłowo nie przysługują te same prawa, co pełnosprawnym. Słyszałeś kiedyś określenie "żółte papiery"? A jak ktoś jest naiwny, to będzie sam za to płacił konsekwencje. Ludzie naiwni i głupi mają prawa wyborcze i pozwala się im decydować o innych aspektach ich życia. Nikt na przykład nie proponuje, że należy decydować, jak ludzie mają się odżywiać, bo są głupi i jedzą niezdrowo. A kto tu mówi o legalizowaniu narkotyków dla dzieci? Tymi absurdami pokazujesz tylko, że nie masz już argumentów.
|
Myślisz, że jak zalegalizują narkotyki to dilerzy znikną w 100%?? Teraz alkohol jest nielegalny dla dzieci a jakoś każdy umie sobie załatwić butelke.
[quote=Litawor;2422894]Napisałeś to samo, na co właśnie w tamtym fragmencie odpowiedziałem./QUOTE]
Nie napisałem tego samego. Owzględniach reakcje organizmu i psychiki na narkotyki czy tylko bierzesz pod uwagę swoje doświadczenie ??
Cytuj:
"Bronię"? Chyba ci się słowa albo osoby pomyliły. To ty tu się co chwilę musisz tłumaczyć z niewiedzy. Ja mówię, co wiem, a ty mówisz, co ci się wydaje.
|
Patrz pkt wyżej