Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Draggy_Slayer
no ja uwazam ze jest cos takiego jak najlepszy uniwersytet w kraju wystarczy popatrzec na rankingi uniwersyteckie w ktorych zawiera sie srednia ocen/liczba przewodow doktorskich etc.
|
No to sobie popatrz na te rankingi z ostatnich lat i powiedz mi, jakie tam widzisz uczelnie (żeby ci uprościć sprawę - jak chcesz ocenić na ich podstawie, czy lepszy jest UJ, czy UW).
Cytuj:
a co do najlepszej szkoly sredniej to jednak jest pewna roznica bo do szkoly sredniej musi pojsc KAZDY a w dobie nizu demograficznego obnizaja sie wymagania, a na studia idzie kto chce
|
To nie jest kwestia niżów i wyżów, odkąd o rekrutacji do szkół średnich i na studia decydują państwowe egzaminy (gimnazjalny, matura), które są projektowane pod debili, to, gdzie się akurat dostałeś, niewiele znaczy. Poza tym jeśli tam studiujesz zarządzanie albo pedagogikę, to i tak możesz być analfabetą.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Snagoth
a co do draggy to powiem tyle ze pisze logicznie, sensownie i posiada argumenty 
|
Ja mam inne wrażenie. I argumenty na co? Bo ja od początku nie do końca wiem, o co mu chodzi.