Cytuj:
Oryginalnie napisane przez PanKracy
Tak tak, co ty za przeproszeniem pierdolisz? Takie gadanie żeby pogadać. Te mity że niejedzenie mięsa szkodzi zdrowiu już dawno zostały obalone, dlatego nie kieruj się tym co zostało napisane bo paru jakichś napaleńców mięsa tak sobie ubzdurało. Jak się je dużo nabiału, serów, soi oraz wszystkiego innego oprócz mięsa to w zupełności organizm będzie zaspokojony we wszystkie potrzebne mu suplementy. Nawet lekarze mówią, że nie powinno się jeść zbyt dużo mięsa, a jeżeli już to nie tłustego. Jak miałem 12 lat to też mi mówili że nie urosne, będę miał jakieś braki białka zwierzęcego - jak się z czasem okazało to jedna wielka bajka. Teraz mam 185 cm wzrostu waże 90 kg i cwicze kulturystyke. I uwierz, że siły nie brakuje. Tak samo człowiek który będzie wcinał samo mięcho, a mało warzyw i owoców też będzie miał niedobór witamin w organizmie. Także ja nie nagabuje na tych co jedzą mięso, a ty nie nagabuj na tych co go nie jedzą bo jak sie czegoś do końca nie wie to sie nie wypowiada na ten temat. A napisać to można różne rzeczy, które nie zawsze pokrywają się z prawdą.
|
Spoko. Ja wiem swoje. I moja wiedza nie opiera się na przeczytaniu kilku artykułów z prasy popularno-naukowej, ale na rozmowach z ludźmi, którzy się na tym znają. Długotrwałe, czyli wieloletnie niejedzenie mięsa szkodzi, szczególnie na stawy. Jeśli nie wiesz czemu, to radzę poczytać w wiarygodnych źródłach. Samo jedzenie soi i produktów "zastępczych" nie zastąpi braków spowodowanych długotrwałym niejedzeniem mięsa. Zobaczysz, jak za jakiś czas zaczną Ci wysiadać stawy. Poza tym, nie nagabuje na tych, co nie jedzą mięsa. Po prostu mówię, że spora część takich ludzi nie jest świadoma konsekwencji wieloletniego korzystania z takiej diety. Wiadomo, że ludzie, którzy żrą tylko mięcho i nie jedzą żadnych warzyw, owoców, też psują sobie zdrowie. W naszej diecie powinna być spora różnorodność produktów. Zresztą, to już każdy powinien sobie dobrać indywidualnie. Tyle.