Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Pokaż wyniki sondy: Czy stołowałbyś/aś się w takim lokalu?
Tak! Świetny pomysł! 21 19.81%
Raczej tak. 37 34.91%
Raczej nie. 28 26.42%
Na pewno nie! 20 18.87%
Głosujących: 106. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 07-02-2009, 22:03   #61
Ze'To
Użytkownik Forum

Ze'To's Avatar

Data dołączenia: 13 10 2008
Lokacja: Gdańsk

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Bananowy_Korniszon Pokaż post
O ile założenie takiego lokalu to ciekawy pomysł i mógłby wypalić, o tyle "zdrowa żywność" to pojęcie względne. Nie ma już czegoś takiego, chyba że w jakimś kraju w Afryce, gdzie nie mają słowa "fabryka". Załóżmy, że chcesz zrobić ten zdrowy sok z owoców. Ale te owoce przecież są skądś kupowane, a hodowane na pestycydach i wszelakich chemiach. Bo chyba nie zamierzasz ich uprawiać w ogródku. Zresztą i tak wszystkie ziemie są skażone. A mięso? Krowy, hodowane bez możliwości ruchu w boksach, żrące tylko nafaszerowane chemią jedzenie.
piw... przepraszam! "zdrowy sok" dla tego Pana!
Zrozumcie, że w dzisiejszych czasach nie ma czegoś takiego jak zdrowa żywnośc :> jest albo mniej szkodliwa albo bardziej szkodliwa...

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Albertus Pokaż post
albo tak jak my to ostatnio robimy , na lekcji taka cisza itp. ja się nadstawiam kolega mnie po mordzie a ja krzyczę "PANI ! BIJO!!!" ;D
Ze'To jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 07-02-2009, 22:09   #62
Zabanicjowany
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 31 01 2009

Domyślny

pijcie soki bo są zdrowe! http://londyn.gazeta.pl/londyn/1,797...pestycydy.html
Zabanicjowany jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-02-2009, 22:12   #63
Dark Sven
Użytkownik Forum

Dark Sven's Avatar

Data dołączenia: 20 08 2005
Lokacja: Śrem

Domyślny

I tak zdrowsze niż cola ;s... Poza tym to co w większości jest sprzedawane to nie soki tylko napoje sokopodobne. "Woda, cukier, sok (nie mniej niż 7%), zagęszczacz, aromat identyczny z naturalnym"
Dark Sven jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-02-2009, 22:13   #64
Bananowy_Korniszon
Guest

Domyślny

Bo żyjemy w świecie, gdzie korniszony są już bananowe ;D
  Odpowiedz z Cytatem
stary 07-02-2009, 22:16   #65
J0hny
Użytkownik Forum

J0hny's Avatar

Data dołączenia: 19 07 2005
Lokacja: Jaworzno

Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 101
J0hny ma numer GG 4710539
Domyślny

Wydaje mi się, że ludzie jedząc w fast-foodach chcą zjeść a) szybko b) do syta c) coś "na ciepło"

myślę, że pomysł nie jest zły jeżeli rozwiążesz problem punktu c) bo chyba nie chcesz podawać podgrzewanej kanapki

powodzenia jeśli Ci się uda to się pochwal
stary 07-02-2009, 22:26   #66
Shanhaevel
Użytkownik Forum

Shanhaevel's Avatar

Data dołączenia: 27 08 2004
Lokacja: Uwiędły Las

Shanhaevel ma numer GG dam na pw.
Domyślny

@Nokiasymbian
You, sir, are a moron.

Cytuj:
No ta zwierzętom to może i szkodzi ale ludziom nie więc? To tak jakby pisac że ludzie nie mogą jeśc czekolady bo szkodzi ona zwierzętom (np. psom) no niestety ludzie jedzą i nic im nie jest - no chyba że pare kilo zjedzą no ale to już co innego...
Z tego co wiem, szczury mają podobną budowę narządów wewnętrznych co człowiek (przykład - wątroba, najbardziej narażona na chemikalia). Stąd wzięły się 'szczury laboratoryjne'.

Cytuj:
Zara będą posty typu że sok jest zdrowy itp. taa to powiedz jakie mam jego plusy ? Już wolę se w aptece kupic Centrum i mam wszystkie witaminy które potrzebne mi są na 1 dzień więc mogę pic colę litrami gdyż więcej witamin mi nie potrzeba...
Tabletki przyjmują się o wiele gorzej niż np. owoce, a różne 'suplementy diety' i witaminy C dają taki skutek co nic. Ale ludzie je i tak biorą...

PS Bardzo lubię żarcie z McDonaldsa i KFC, ale że jadam tam średnio raz na jakieś dwa miechy...
Shanhaevel jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-02-2009, 23:28   #67
Luka$ek
Użytkownik Forum

Luka$ek's Avatar

Data dołączenia: 19 11 2006
Lokacja: Olsztyn ajj miałem nie mówić..

Imię: Dolcu
Świat: HARMONIA A JAK!
Poziom: 10+
Skille: potężne
Poziom mag.: 50
Luka$ek ma numer GG 6730588
Domyślny

Nikomu nie zaszkodzi wypad co Mc'ka raz na tydzień a co dopiero raz na miesiąc nie którzy są toksycznymi grubasami objadającymi sie Fast foodami to rozumiem ale są ludzie którzy raz na jakiś czas (tak jak ja) wyskoczą na jakąś pizze,Mc' lub kFC bo po prostu czasem lubię zjeść szybko i smacznie.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ze'To Pokaż post
nie ma czegoś takiego jak zdrowa żywnośc :> jest albo mniej szkodliwa albo bardziej szkodliwa...
O i to jest prawda,czego byś nie jadł i tak to jest szkodliwe,dużo mniej ale jest.

Ostatnio edytowany przez Luka$ek - 07-02-2009 o 23:30.
Luka$ek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-02-2009, 23:45   #68
Smoly
Użytkownik Forum

Smoly's Avatar

Data dołączenia: 28 03 2007
Lokacja: Jedzie pociąg z daleka

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Royal Paladin
Domyślny

Dobry pomysł.

Jadł ktoś kiedyś w GreenWay'u ? Żarcie super.

Naleśników cała masa z przeróżnymi owocami/kapustą i grzybami, krokiety, torty warzywne i inne super jedzenie.Chociaż droższe niż w McDonalds, to porcje znacznie większe, smaczniejsze i zdrowsze

Tylko jeden klik,a jak pomocny (;

OWNED

Signed
Smoly jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-02-2009, 05:36   #69
Michoss
Kapłan Preclanski

Michoss's Avatar

Data dołączenia: 15 09 2006
Lokacja: Sosnowiec
Wpisy bloga: 145

Michoss ma numer GG 5483916
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ze'To Pokaż post
piw... przepraszam! "zdrowy sok" dla tego Pana!
Zrozumcie, że w dzisiejszych czasach nie ma czegoś takiego jak zdrowa żywnośc :> jest albo mniej szkodliwa albo bardziej szkodliwa...
Nie 'w dzisiejszych czasach'. Zawsze tak było. Powiedzmy sobie wprost, WSZYSTKO szkodzi.
Oddychanie szkodzi, bo tlen przyspiesza starzenie się komórek. Myślenie szkodzi, bo impulsy elektromagnetyczne w mózgu 'zużywają' neurony. trzeba po prostu zużywać mózg (czyt. myśleć) i szkodzić sobie w ten lepszy sposób.
stary 08-02-2009, 06:27   #70
Zabanicjowany
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 31 01 2009

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Michoss Pokaż post
Nie 'w dzisiejszych czasach'. Zawsze tak było. Powiedzmy sobie wprost, WSZYSTKO szkodzi.
Oddychanie szkodzi, bo tlen przyspiesza starzenie się komórek. Myślenie szkodzi, bo impulsy elektromagnetyczne w mózgu 'zużywają' neurony. trzeba po prostu zużywać mózg (czyt. myśleć) i szkodzić sobie w ten lepszy sposób.
Tylko jedna rzecz jest zdrowa - PRECLE!
Zabanicjowany jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-02-2009, 12:13   #71
Dr.Unknown
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 08 06 2004
Lokacja: 19°58'E 50°05'N

Świat: Secura
Dr.Unknown ma numer GG 3815114 Send a message via Skype™ to Dr.Unknown
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Michoss Pokaż post
Ostatnio doszedłem do wniosku, że sposobem na nieśmiertelność, albo chociaż długowieczność, jest całkowity brak spożywania jedzenia. Problem w tym, że się od tego umiera ;/.
Dr.Unknown jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-02-2009, 14:27   #72
Luka$ek
Użytkownik Forum

Luka$ek's Avatar

Data dołączenia: 19 11 2006
Lokacja: Olsztyn ajj miałem nie mówić..

Imię: Dolcu
Świat: HARMONIA A JAK!
Poziom: 10+
Skille: potężne
Poziom mag.: 50
Luka$ek ma numer GG 6730588
Domyślny

@UP
Bądź pierwszą osobą i spróbuj nic nie jeść z własnej silnej woli.
Luka$ek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-02-2009, 15:13   #73
Shanhaevel
Użytkownik Forum

Shanhaevel's Avatar

Data dołączenia: 27 08 2004
Lokacja: Uwiędły Las

Shanhaevel ma numer GG dam na pw.
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Luka$ek Pokaż post
@UP
Bądź pierwszą osobą i spróbuj nic nie jeść z własnej silnej woli.
[Stewie style]Uuuh, clap clap clap.<applause>[/Stewie style]
Shanhaevel jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-02-2009, 15:45   #74
Robin
Tibia.pl support

Robin's Avatar

Data dołączenia: 02 11 2006

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elder Druid
Świat: Guardia
Poziom: 182
Skille: n/d
Poziom mag.: 76
Domyślny

Moje kubki smakowe doradzają dodanie do menu: ziemniaczki w mundurkach i frytki beztłuszczowe (i kanapki w kształcie hamburgerów/hot dogów bo ludzie jedzą to co wygląda na niezdrowe)
Robin jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-02-2009, 00:18   #75
Mojżesz
Użytkownik Forum

Mojżesz's Avatar

Data dołączenia: 29 01 2006

Stan: Niegrający
Świat: Astera
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez PanKracy Pokaż post
Sam nie jem mięsa 6 lat i znacznie lepiej się czuje niż w czasie którym jadłem mięso.
Spoko. Zobaczysz za kilka lat, jak będziesz miał kłopoty ze zdrowiem,

W ogóle śmieszą mnie ludzie, którzy są wegetarianami dla "idei" i psują sobie zdrowie, często nieświadomie. Długotrwałe niejedzenie mięsa naprawdę szkodzi zdrowiu. Wszystkim zwolennikom jedzenia zielska polecam trochę poczytać na ten temat. A jeśli wiedzą o szkodliwości ich diety, to w porządku, ich wybór.

A co do szkodliwości fast foodów, to też nie zawsze się sprawdza. Przecież zeszłoroczny złoty medalista olimpijski w biegu na 100m, który pobił rekord świata, sam przyznał, że obżera się fast foodami. Co prawda gorzej, gdy ktoś nie uprawia żadnego sportu, prowadzi mało aktywny tryb życia, a ciągle wpieprza hamburgery i frytki...

Ostatnio edytowany przez Mojżesz - 09-02-2009 o 00:24.
Mojżesz jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-02-2009, 17:35   #76
PanKracy
Użytkownik Forum

PanKracy's Avatar

Data dołączenia: 17 12 2005
Lokacja: Bełchatów

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Mojżesz Pokaż post
Spoko. Zobaczysz za kilka lat, jak będziesz miał kłopoty ze zdrowiem,

W ogóle śmieszą mnie ludzie, którzy są wegetarianami dla "idei" i psują sobie zdrowie, często nieświadomie. Długotrwałe niejedzenie mięsa naprawdę szkodzi zdrowiu. Wszystkim zwolennikom jedzenia zielska polecam trochę poczytać na ten temat. A jeśli wiedzą o szkodliwości ich diety, to w porządku, ich wybór.
Tak tak, co ty za przeproszeniem pierdolisz? Takie gadanie żeby pogadać. Te mity że niejedzenie mięsa szkodzi zdrowiu już dawno zostały obalone, dlatego nie kieruj się tym co zostało napisane bo paru jakichś napaleńców mięsa tak sobie ubzdurało. Jak się je dużo nabiału, serów, soi oraz wszystkiego innego oprócz mięsa to w zupełności organizm będzie zaspokojony we wszystkie potrzebne mu suplementy. Nawet lekarze mówią, że nie powinno się jeść zbyt dużo mięsa, a jeżeli już to nie tłustego. Jak miałem 12 lat to też mi mówili że nie urosne, będę miał jakieś braki białka zwierzęcego - jak się z czasem okazało to jedna wielka bajka. Teraz mam 185 cm wzrostu waże 90 kg i cwicze kulturystyke. I uwierz, że siły nie brakuje. Tak samo człowiek który będzie wcinał samo mięcho, a mało warzyw i owoców też będzie miał niedobór witamin w organizmie. Także ja nie nagabuje na tych co jedzą mięso, a ty nie nagabuj na tych co go nie jedzą bo jak sie czegoś do końca nie wie to sie nie wypowiada na ten temat. A napisać to można różne rzeczy, które nie zawsze pokrywają się z prawdą.
PanKracy jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-02-2009, 17:53   #77
Mojżesz
Użytkownik Forum

Mojżesz's Avatar

Data dołączenia: 29 01 2006

Świat: Astera
Domyślny

Cytuj:
Tak tak, co ty za przeproszeniem pierdolisz? Takie gadanie żeby pogadać. Te mity że niejedzenie mięsa szkodzi zdrowiu już dawno zostały obalone, dlatego nie kieruj się tym co zostało napisane bo paru jakichś napaleńców mięsa tak sobie ubzdurało. Jak się je dużo nabiału, serów, soi oraz wszystkiego innego oprócz mięsa to w zupełności organizm będzie zaspokojony we wszystkie potrzebne mu suplementy. Nawet lekarze mówią, że nie powinno się jeść zbyt dużo mięsa, a jeżeli już to nie tłustego. Jak miałem 12 lat to też mi mówili że nie urosne, będę miał jakieś braki białka zwierzęcego - jak się z czasem okazało to jedna wielka bajka. Teraz mam 185 cm wzrostu waże 90 kg i cwicze kulturystyke. I uwierz, że siły nie brakuje. Tak samo człowiek który będzie wcinał samo mięcho, a mało warzyw i owoców też będzie miał niedobór witamin w organizmie. Także ja nie nagabuje na tych co jedzą mięso, a ty nie nagabuj na tych co go nie jedzą bo jak sie czegoś do końca nie wie to sie nie wypowiada na ten temat. A napisać to można różne rzeczy, które nie zawsze pokrywają się z prawdą.
Spoko. Ja wiem swoje. I moja wiedza nie opiera się na przeczytaniu kilku artykułów z prasy popularno-naukowej, ale na rozmowach z ludźmi, którzy się na tym znają. Długotrwałe, czyli wieloletnie niejedzenie mięsa szkodzi, szczególnie na stawy. Jeśli nie wiesz czemu, to radzę poczytać w wiarygodnych źródłach. Samo jedzenie soi i produktów "zastępczych" nie zastąpi braków spowodowanych długotrwałym niejedzeniem mięsa. Zobaczysz, jak za jakiś czas zaczną Ci wysiadać stawy. Poza tym, nie nagabuje na tych, co nie jedzą mięsa. Po prostu mówię, że spora część takich ludzi nie jest świadoma konsekwencji wieloletniego korzystania z takiej diety. Wiadomo, że ludzie, którzy żrą tylko mięcho i nie jedzą żadnych warzyw, owoców, też psują sobie zdrowie. W naszej diecie powinna być spora różnorodność produktów. Zresztą, to już każdy powinien sobie dobrać indywidualnie. Tyle.
Mojżesz jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-02-2009, 18:06   #78
Yoh Asakura
Użytkownik Forum

Yoh Asakura's Avatar

Data dołączenia: 29 08 2004
Lokacja: Emirates Stadium
Wpisy bloga: 3

Domyślny

Szczerze, to wolę zjeść Kurczakburgera w McDonaldzie niż jeść jakąś soję czy inne zielsko. Nie stołowałbym się.
stary 09-02-2009, 18:13   #79
sphinx123
Użytkownik Forum

sphinx123's Avatar

Data dołączenia: 15 06 2005
Lokacja: Bydgoszcz
Wpisy bloga: 44

Skille: Milion
Wyślij wiadomość przez ICQ do sphinx123 sphinx123 ma numer GG Siemanowice Adres Jabbera do sphinx123 Send a message via Skype™ to sphinx123
Domyślny

Hmm, fajna odskocznia by była od tych żałosnych mega-ultra-big-mastah-jebiących czosnkiem kebabów <3 Ale jednak NO THX, ponieważ mam Greenway dwa kroki od domu.
stary 09-02-2009, 18:18   #80
Michoss
Kapłan Preclanski

Michoss's Avatar

Data dołączenia: 15 09 2006
Lokacja: Sosnowiec
Wpisy bloga: 145

Michoss ma numer GG 5483916
Domyślny

Cytuj:
Teraz mam 185 cm wzrostu waże 90 kg i cwicze kulturystyke. I uwierz, że siły nie brakuje.
Nie oszukuj, wiemy że avatar to twoje zdjęcie. Tak, uwzględniając że masz 17 lat.

Cytuj:
Nawet lekarze mówią, że nie powinno się jeść zbyt dużo mięsa, a jeżeli już to nie tłustego.
Widzisz różnice między 'proszę nie jeść tłustego mięsa' a 'proszę nie jeść mięsa'?
Podpowiem ci-jest nacisk na 'tłustego'.

Gdyby człowiek nie musiał jeść mięsa, nie maiłby siekaczy. Bo poco by mu były one?
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania