Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Litawor
Akurat ten temat nie wydaje mi się głupi. Pomijam fakt, że to mało prawdopodobne, bo autora ankiety chyba to nie interesuje.
|
Woot?
Cytuj:
Wybrałem odpowiedź: "Zdecydowanie tak, uważałbym/uważałabym, że jest to marnowanie życia", tyle że zawiera ona jedynie opinię, a nie mówi, co bym zrobił. Ja bym namawiał dziewczynę na aborcję, bo rodząc dziecko nie tylko zmarnowałaby życie swoje, ale mogłaby też zaszkodzić dziecku - nastolatka nie jest przygotowana do bycia matką, przede wszystkim psychicznie (ale też pod względem materialnym - byłaby przez cały czas zależna od innych). Jeśli jednak nie udałoby mi się jej przekonać, to jej ciąża jest bądź co bądź moją winą i musiałbym wziąć za to odpowiedzialność. W związku z finansowym aspektem przede wszystkim musiałbym zapewnić jej i dziecku utrzymanie w przyszłości.
|
Nie uwzględniłem aborcji w sondzie - myślałem nad tym, aczkolwiek tak czy siak aborcja w Polsce jest nielegalna, a skoro dotyczy to naszego, polskiego społeczeństwa, to odpuściłem.
Cytuj:
A co dokładnie chcesz z tym zrobić? Znaczy - co robisz na ten wos?
|
Prawdopodobnie będę startował w olimpiadzie (hum, może trochę przesadziłem, bo nie ma to takiego rozmachu jak np. Ogólnopolska Olimpiada Biologiczna, na której zresztą również startuję <chwalisięjakdebil>), zbieram materiały na prace - chcę zobaczyć, czy cokolwiek z tego wyjdzie.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Bloodwin
Noo chyba coś ciężkiego spadło ci na głowę ostatnio.
|
Hehehe, tutaj na prawdę można spotkać inteligentnych ludzi (pomijając self-called elyta, która w sumie już wymarła).