Temat: Manga&Anime
Zobacz pojedynczy post
stary 03-03-2009, 22:30   #7310
Nari
Użytkownik Forum

Nari's Avatar

Data dołączenia: 06 12 2006
Lokacja: www.tibiaspy.com

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez DDoS Pokaż post
Ooooooo!!!

Shaman King manga jednak powraca!!

Ukryty tekst:
It was announced quite awhile ago that Shaman King would finally get a true ending in its re-release in Shueisha's Kanzenban collection. Kanzenban means perfect collection. Usually, this means that the manga is reprinted in a larger format on much higher quality paper and has the colors included in the volumes. However, for Shaman King, which ended abruptly in 2004 unfinished, new chapters will be printed in its Kanzenban release. These volumes are known as Shaman King -Kang Zeng Bang- (Yes, that is the official romanization....you can go complain to Shueisha for the corniness).

I am proud and excited to announce that the first new Shaman King chapters have been released after nearly 5 years. There chapters show the full fight between Marco and Luchist and are the new chapter 265 and 266.

Właśnie czytam chapter 265 i 266
A mógłbyś powiedzieć na którym chapterze akcja zaczyna odbiegać (w większym stopniu)/zostaje kontynuowana od wersji animowanej?
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Grocix Pokaż post
@Kuma
W jakosci DVD i na Grado brzmi oblednie, na youtubie (nie wspominajac o twoim sprzecie) nie slychac polowy smaczkow, ktore IMO wynosza ten op na szczyty ; )

Hmm, chyba zrobie sobie powtorke z calego Higurashi ;>
Ja sobie właśnie ściągnąłem Ni kaia, będzie miła powtórka po oglądaniu online : P.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Otakuma Pokaż post
@Grocix

Nie chcę i nigdy nie miałem takiego zamiaru/ochoty na to. Jestem natomiast pewien, że taki geniusz jak ty ma najlepsze możliwe postrzeganie dźwięku na świecie.
Wiedza na temat jakim sprzętem dysponuje, nie jest ci do niczego potrzebna. Ale jestem zszokowany tym, że wielki Grocix-sama wysuwa wnioski bez rozeznania w sytuacji.
Poznałem prawdę za prawdami. Nie zauważacie powiązań? 1. Grocix jest loli, lubi płaskie. 2. Ma super sprzęt, w którym widać NAJMNIEJSZE detale. Tłumaczyć dalej? : P
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Grocix Pokaż post
@Sam
Anime MOŻE być obiektywnie słabe, bo mowa oczywiście o obiektywnym ocenianiu. Może być albo skiepszczona kreska i oprawa dźwiękowa, albo tak jak w wypadku SD budowa postaci, które zachowują się strasznie schematycznie, wręcz mechanicznie.
No z tym się bym pokłócił : ). Nie każde anime musi opowiadać o specjalnych ludziach. To anime po prostu w pewnej części odbija uczucia, odczucia, emocje i ich konsekwencje przeciętnych osób. Czyli opisuje zachowanie grupy ludzi całkowicie przeciętnych, niczym (w psychiczny sposób) się nie wyróżniających. Może trochę skrzywionych w tą, lub tamtą stronę, ale o tym, my- zwłaszcza ja : P- czyli ci którzy oglądają i w pewnym sposób cieszą się zwykłą animacją (nie ważne jak się spojrzeć pewnego rodzaju skrzywienie psychiczne tu występuje :-P) nie powinniśmy dyskutować : ).

Nari jest offline   Odpowiedz z Cytatem