Zobacz pojedynczy post
stary 07-04-2009, 06:21   #22
Litawor
Użytkownik Forum

Litawor's Avatar

Data dołączenia: 19 03 2004
Lokacja: Szczecin/Kraków

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gonzo Pokaż post
Czy spotkałeś się kiedyś z takim przypadkiem?
Nie, nie przypominam sobie, żeby fałszowanie dokumentów było kiedykolwiek konieczne - alkohol i tak zawsze dało się kupić. Chociaż wydaje mi się, że już coraz więcej sklepów zaczyna przestrzegać przepisów.
Cytuj:
Czy uważasz, że piwo to broń masowego rażenia nastolatków i należy je zwalczać?
Piwo?! Wręcz przeciwnie, piwo jest błogosławieństwem, bo dawniej młodzież upijała się wódką. Dzięki spopularyzowaniu piwa wprawdzie nie przestała pić, ale upija się odrobinę mniej.
Cytuj:
Czy uważasz, ze ten artykuł tylko mówi gimnazjalistom jak wyrobić fałszywy dokument?
Nie. Idąc takim tokiem myślenia, w ogóle nie można by informować o przestępstwach, bo przy okazji mogłoby to podsuwać ludziom pomysły, jak je popełniać.
Cytuj:
Co o tym sądisz?
Z punktu widzenia prawa i "porządku społecznego" zakaz sprzedawania alkoholu nieletnim popieram i uważam, że powinien być surowo egzekwowany. Natomiast tego, że ci nieletni go obchodzą, nie uważam za problem. Sam piłem w wieku 15 lat, piła większość moich znajomych. Dobrze się bawiliśmy, nikomu (zazwyczaj) nie wadziliśmy, póki co alkoholikiem nikt nie został, natomiast u tych, którzy zaczęli pić później, widzę jaką nienaturalną fascynację alkoholem i to raczej po nich spodziewałbym się, że w przyszłości się uzależnią. Ja sam mam teraz 18 lat i nawet nigdy nie chciało mi się legalnie kupić alkoholu. Od ok. 2 lat już nie piję, nie z przekonań czy dla zdrowia, ale zwyczajnie dlatego, że nie mam ochoty.
Litawor jest offline   Odpowiedz z Cytatem