Temat: Czarna Mafia
Zobacz pojedynczy post
stary 21-09-2009, 21:55   #47
Mazur199
Użytkownik Forum

Mazur199's Avatar

Data dołączenia: 03 07 2005
Lokacja: krk

Stan: Zbanowany
Profesja: Royal Paladin
Adres Jabbera do Mazur199
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Lasooch Pokaż post
Udowodnij mi istnienie duszy
nie ma na to dowodow, dusza jest tworem naszej wyobrazni w celu wytyczenia sobie granic co jest dobre a co złe i niemoralne

co do wyznan,sa stworzone tylko po to by ludzie mieli w co wierzyc, mieli w zyciu jakies zasady, to prawa ktore ludzie dobrowolnie przyjmują podpisując się pod daną wiarą, bez wierzeń świat juz by dawno nie istniał, każdy mordował by drugiego, traktował jak zwierzę bo tak mu się podoba bez zadnych granic moralnych i etycznych, np chrześcijanin wierzy w to, że żyjąc zgodnie z dekalogiem trafi do nieba i zazna życia wiecznego (czy cos takiego) więc nie będzie mordował xx ludzi na dzień bo jest to wbrew jego wyznaniom i wie że spotka go za to kara, więc zanim zaczniecie rzucac hasła "je*ac kler bo nie przestrzega celibatu" , "sram na kosciol bo nie płaci podatków" pomyślcie o pozytywach, o tym że dzięki wyznaniom panuje jako taki ład

// posłużyłem się przykładem chrzescijan niz islamem czy jakimiś pochodnymi islamu bo tamci ludzie imo mają z góry nawalone w głowach

//pominalem kwestie współczesnych wojen i praw spisanych przez ludzi bo musiałbym sie tu o wiele bardziej rozpisac na co teraz nie mam zbytnio czasu

Ostatnio edytowany przez Mazur199 - 21-09-2009 o 21:58.
Mazur199 jest offline   Odpowiedz z Cytatem