|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#41 | |
Zbanowany
|
![]() Brawo!!
Teraz, żeby kogoś udupić, wystarczy samo oskarżenie o pedofilię. Rozochocony tłum już zrobi swoje. Oczywiście nie twierdzę, że w Krk pedofilów nie ma. Ale pewno część oskarżeń to zwykłe ściemy (czemu dopiero teraz, po kilkudziesięciu latach się ujawnili?). Poza tym, wśród np. nauczycieli czy psychologów jest podobna, a nawet większa ilość pedofilów. Tylko jakoś nikt o tym nie mówi ![]() Cytuj:
Jakich nie przyjmuje? |
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#42 |
Da Old school.
Data dołączenia: 04 12 2005
Lokacja: Szpital dla psychicznie i nerwowo chorych Drewnica
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]() Nie. Naturą człowieka jest przeżyć swoje i odchować potomstwo by gatunek nie wyginął. Tobie pewnie chodzi o to, ze każdy ma marzenia itp. itd. Jasne, może je zrealizować, aczkolwiek główny cel to rozmnażanie.
Jestem oazą spokoju, zajeb*** wyluzowanym kwiatem na tafli jeziora. Jeśli Ci będzie smutno i bardzo źle, to pomyśl, że byłeś najbardziej niesfornym i aktywnym plemnikiem w całej swojej grupie. ![]() Poradnik "Jak dojść do Demony" |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 12 2006
Lokacja: www.tibiaspy.com
|
![]() Cytuj:
A poza tym człowiek ma to do siebie, że jeśli ma wybór, to przeważnie przyjmuje to wiadomości to, co mu się podoba i to co mu odpowiada. KK to ludzie, więc się zbytnio od tego nie muszą różnić. Cytuj:
Ostatnio edytowany przez Nari - 21-09-2009 o 19:52. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#44 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 02 2008
Lokacja: Szczecin
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
A to ciekawe, myślałem że to ludzie natchnieni przez Boga. Rozumiem więc że jak ksiądz ma ochotę na numerek to ma iść na panienki? Idąc twoim tokiem myślenia, ludzie piszący Biblię to w końcu ludzie, więc zbytnio nie różnią się od takiego Mickiewicza. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#45 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 07 2006
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
I nie wiem (dobra, wiem) dlaczego wciskasz mi komunę. To jakaś fobia? |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 10 2008
Lokacja: Będzin
![]() |
![]() Cytuj:
A jeśli chcesz przykładu prawdziwego kapłana to nie raczej nie ma go w katolicyzmie, za takich uważam tylko buddyjskich czy innych mnichów którzy spędzają czas na medytacji itd. @topic I tak nic nie pobije średniowiecznych krucjat i innych wypraw "w imię Boga".
![]() |
![]() |
#47 |
Użytkownik Forum
|
![]() nie ma na to dowodow, dusza jest tworem naszej wyobrazni w celu wytyczenia sobie granic co jest dobre a co złe i niemoralne
co do wyznan,sa stworzone tylko po to by ludzie mieli w co wierzyc, mieli w zyciu jakies zasady, to prawa ktore ludzie dobrowolnie przyjmują podpisując się pod daną wiarą, bez wierzeń świat juz by dawno nie istniał, każdy mordował by drugiego, traktował jak zwierzę bo tak mu się podoba bez zadnych granic moralnych i etycznych, np chrześcijanin wierzy w to, że żyjąc zgodnie z dekalogiem trafi do nieba i zazna życia wiecznego (czy cos takiego) więc nie będzie mordował xx ludzi na dzień bo jest to wbrew jego wyznaniom i wie że spotka go za to kara, więc zanim zaczniecie rzucac hasła "je*ac kler bo nie przestrzega celibatu" , "sram na kosciol bo nie płaci podatków" pomyślcie o pozytywach, o tym że dzięki wyznaniom panuje jako taki ład // posłużyłem się przykładem chrzescijan niz islamem czy jakimiś pochodnymi islamu bo tamci ludzie imo mają z góry nawalone w głowach //pominalem kwestie współczesnych wojen i praw spisanych przez ludzi bo musiałbym sie tu o wiele bardziej rozpisac na co teraz nie mam zbytnio czasu Ostatnio edytowany przez Mazur199 - 21-09-2009 o 21:58. |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 03 2004
Lokacja: Szczecin/Kraków
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 10 2003
Lokacja: Spod Budki z Piwem
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Bahzell
Gildia: The Twilight of Doom
Świat: Chromaggus
Poziom: 80
Skille: 400/400
|
![]() Hehehe polecam krucjatę dziecięcą. Albo krucjatę do nowego świata. Jakieś 25 mln zabitych/uśmierconych w efekcie wypraw ludzi. Plus ze trzy cywilizacje wycięte w pień. Bodajże dopier Jan Paweł II przyznał się do tego i oficjalnie przeprosił. Jakieś 200 lat za późno.
![]() |
#50 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 02 2005
Lokacja: Bolesławiec
|
![]() Cytuj:
Artykul smutny, mnie osobiscie kilka razy przeszly dreszcze, szkoda mi tych dzieci, jednak to nie tylko wina KK, zdarzalo sie wiele takich przypadkow w swieckich domach dziecka itp, wiec nie moze powiedziec, ze KK to zlo. To po prostu byli zli ludzie, to czy byli zakonnikami czy nie niewiele zmienia. Religia jest potrzebna, dlatego wciaz jest popularna, sam w kosciele nie bylem od kilku lat, ale w wiekszosci spraw go popieram i to, ze XX lat temu byly krucjaty wedlug mnie wiele nie zmienia. Nie wiem jak w innych krajach (prawdopodbnie gorzej) ale u nas wiekszosc ksiezy sprawia wrazenie dobrych i normalnych ludzi, wiadomo moze i grzesza, ale taka jest natura czlowieka. Watpie, zeby wiecej niz 5% bylo pedofilami, moze to i tak duzo, ale za malo, zeby tak nazywac wszystkich. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Frequenter
|
![]() Straszne...
Dziwny jest ten świat...
Masz kartę kredytową/debetową lub konto na Paypalu? Chcesz za darmo dostać iPhona, Xboxa, PS 3 czy najnowszą Nokię? KLIKNIJ TUTAJ! To nic nie kosztuje, a działa! Strona jest wypłacalna! Wszystko o gildiach Wszystko o staminie |
![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 08 2005
Lokacja: Śrem
|
![]() Zdrowo pierdolnięty, raczej...
![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Tibiaspy.com
Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław
|
![]() Cytuj:
Ukryty tekst:
W kazdym razie - przedstawiciel kosciola nie musi zyc w biedzie. Jednak powinien ograniczac "niepotrzebne" wydatki. Podam przyklad - w mojej parafii po smierci papieza postawiono Janowi Pawlowi II pomnik. Co zabawniejsze, jego czesc pokryto warstwa zlota. Powiedz mi - czy bylo to konieczne. Czy to przypadkiem nie nasz papiez mowil, zeby po smierci nie stawiac mu pomnikow? Czy nie lepiej byloby wydac te pieniadze na dozywienie dzieci?
![]() |
![]() |
#54 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 03 2009
Lokacja: tutaj
|
![]() Cytuj:
Sratata i tak 90% z tych chesci cos tam nie kwalifikuje sie. Cytuj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 03 2004
Lokacja: Szczecin/Kraków
|
![]() Cytuj:
Czy ateiści są mordercami? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Użytkownik Forum
|
![]() Dzieci zjedzą posiłek, za 5h znowu będą chciały. A pomnik będzie stał i stał.
![]() |
#57 | |
Tibiaspy.com
Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław
|
![]() Cytuj:
![]()
![]() |
![]() |
#58 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 02 2008
Lokacja: Szczecin
|
![]() Z jednym wyjątkiem - ja nie pieprze takich głupot (: Przykład z dzisiejszej religii: Ksiądz nam powiedział, że jeśli miałeś wypadek i straciłeś przyrodzenie to nie możesz zostać księdzem. Pytamy co ma piernik do wiatraka, a on: To tak jakby reporter nie miał rąk. WTF?
Tak samo nie wydaje mi się, żeby księża potrzebowali jakieś super wypasione fury. A często takimi się wożą. Ateista = zło, morderstwo = zło. To się tak pięknie łączy, że do ateisty wszystko można przypiąć. Bo my przecież nie mamy określonego celu życia, jesteśmy zwierzętami bez duszy i barbarzyńcami. Meteor walnie w pomnik i go zniszczy. I pieniądze stracone. A tymczasem te dzieci będą miały jedną z najpiękniejszych chwil w życiu, bo nie często zdarza im się zjeść taki posiłek. |
![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 08 2004
Lokacja: Uwiędły Las
![]() |
![]() Ohohoho, żeś pojechał. Religie w swoich dogmatach często głoszą wartości po prostu moralnie dobre, a prawo karne to inna sprawa. W życiu po prostu nie należy być sku*wysynem, nawet jeśli to legalne.
Poza tym pierwsze skodyfikowane prawo zostało wytyczone na podstawie zwyczajnej etyki, mylę się? @Księża Mogą być miłymi gośćmi, ale żadni z nich partnerzy do dyskusji światopoglądowej IMO. |
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Użytkownik Forum
|
![]() Że dziecki zrobi się głodne - to fakt. Że metoryt uderzy akurat tam - to jest bardzo, bardzo mało prawdopodobne. Pomnik 1:0 głodne dzieci.