Zobacz pojedynczy post
stary 20-11-2010, 16:27   #480
Yoh Asakura
Użytkownik Forum

Yoh Asakura's Avatar

Data dołączenia: 29 08 2004
Lokacja: Emirates Stadium
Wpisy bloga: 3

Stan: Niegrający
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Alanus Lutinum Pokaż post
Jakby na to nie spojrzec to mordekaiser nie jest op, jego laning phase jest OP, a jego lategame jest UP, takie jakby przeciwienstwo trynda. Najbardziej mnie dotyka w mordzie jego laning phase, przez jego harass i tarcze, melee przeciwko ktorym lanuje po prostu nie moga farmic i staja sie useless
Ja pierdolę, mając na linii Xin vs Mordekaiser czy inny silny melee (Jax/Yi/Irelia) TY SPODZIEWASZ SIĘ TEGO, ŻE MORDEKAISER TO WYGRA? Jeżeli każdy mu daje farmić w spokoju, każdy daje mu podchodzić do creepów i ładować tarczę, to ja się nie dziwię, że spycha pod turreta, ale wystarczy już od początku, na 1 lvlu do niego podlecieć, zacząć go atakować, zjechać mu ostro hp i robi w gacie. Nieprzerwany harass i morde gówno zrobi. UCZCIE SIĘ KONTROWAĆ.

Cytuj:
wystarczy podejsc i dostaje sie 300dmg na twarz.
A potem 6-7 sekund CD, podczas którego przeciętny melee wyciśnie więcej niż 300 dmgu, więc wychodzi na plus, bo morde sra spellami i traci na to hp.

Cytuj:
Mordekaisera praktycznie nie da sie scounterowac w laning phase
to nazwij mnie bogiem lola, bo zarówno Ashe, Irelią, Malzaharem, Xinem, Shenem i Yi gwałciłem mordekaisera 1 vs 1 solując top lub będąc na midzie. Malzaharem wyciągnąłem 3/0 solując top vs morde.

Cytuj:
Co do gayrena to sytuacja jest podobna, dobry w early, slaby w late, z ta roznica ze garena praktycznie nie da sie zabic cala gre, jego E skill jest w stanie zadac 400dmg na 1 lvlu o ile przeciwnik bedzie stac caly czas w zasiegu co nie jest trudne bo ma movement speed boosta z Q. Jego passyw pozwala mu zostac na linii na zawsze, i nie musi sie wracac do bazy co chwile, z reszta to tez utrudnia harrasowanie go.
Garen po 9 lvlu słabnie z każdą sekundą. Last Whisper i robisz z nim, co chcesz.