Widzę, że wielu z was gada, ale nie ma pojęcia o czym.
Siedzę w OTS od bardzo długiego czasu i powiem - mapę z OTS da się wtopić w prawdziwą mapę z Tibii. Jak? Ano włącz któryś z was przeglądarke map, którą da się ściągnąć choćby z downloadu na Tibia.pl i wczytaj sobie prawdziwą mapę z RL Tibii. Poszukaj jakichś terenów - gdzie są? Daleko na południowym wschodzie, prawda? No właśnie - tylko że jak teraz ustalić XYZ danego terenu? Kiedyś było takie macro, któro samo waliło z run. Gdy włączałeś AIMBoota, to twoja pozycja wyświetlała się w XYZ w takim paseczku. W tej chwili na pewno jest mnóstwo innych bootów, które także to potrafią. Pan odczytuje sobie XYZ danego terenu i podrabia kawałek mapy w tej samej pozycji. Któs tu palnął, że pokrywają mu się korytarze pod ziemią - i co z tego? Jak wtopił mapę w RL to normalne, że mu się pokrywają.
Nie wiem, czy ktoś z was odwiedza Tibia.org.pl, ale Kamsz, administrator tego serwisu też kiedyś sfiksował podobny filmik, z tym, że w okolicach Thais ukazując koledze na trade Dragon Scale Legsy. Mapa także się pięknie pokrywała, ale był to OTS, prawdopodobnie zrobiony w ten sposób, który wyżej opisałem.
Edit: No cóż - po obejrzeniu filmu wypada stwierdzić, że to nie fake. Dlaczego? Na OTS NPC mają wadę - jeśli chodzą, to jak szalone. Po przejściu jednej kratki nie zatrzymują się jak w RL, tylko lecą na następną bardzo płynnie. Tutaj mogli być w to wrobieni normalni ludzie, którzy zostali tak nazwani w OTS jak NPC w RL Tibii i udawali NPC łażąc ładnie i zgrabnie, ale dowodów nie ma. Szkoda jednak, że nie widzieliśmy potworów, bo te na OTS mają duży problem z chodzeniem po skosie, a w sumie to po skosie w ogóle nie chodzą - powstają już skrypty, które ten problem rozwiążą, ale jeszcze OTS z tym skryptem nie widziałem. Dalej... Jeśli ktoś podrobił tą mapę, to zrobił to dobrze, bo zabawił się w takie szczegóły, jak tkz. żółte kropki nad wolnymi schodami (kto ma zrozumieć, to zrozumie). Ogólnie powiem tak - 70% dla prawdziwej Tibii, bo wszystko wygląda bardzo realnie, a 30% dla OTS, bo równie dobrze można to było pięknie sfiksować.
W sumie to filmik dopiero za chwilę oglądnę, ale to tak na wstępie, dla rozjaśnienie paru myślicieli z tego forum, którzy strasznie dużo mówią o rzeczach, o których pojęcia zielonego nie mają...
Ostatnio edytowany przez gari - 28-04-2006 o 11:05.
|