![]() |
#41 |
Użytkownik Forum
|
![]() OMFG ty nooobie gralem na hyba 10 ots z Rl mapom tibi -.- i moge tyle powiedziec ze slyszalem o kilku spike swordach na roku ale nie mówie ze to niejest fake
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#42 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 23 03 2006
Lokacja: ~~xxxxxx~~
Stan: Aktywny gracz
Imię: Cenzura ;p
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Just Frends
Świat: Astera
Poziom: 35
Skille: 16 / 24
Poziom mag.: 41
|
![]() Tez Grałem na Otsach i wiem ze taka mapke można zrobic !! jezeli chcesz to nawwet ci na email moge wysłac bo mam taka !! wiec tu nas nie wrobisz lolu -.- !! Nikt nie jest głupi jak ty !!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Zbanowany
Data dołączenia: 30 10 2005
Lokacja: Nowa Sól
Stan: Na Emeryturze
Poziom: 84
|
![]() Zapraszam na Azure
![]() Nick kolesia co ma te RAR Axetox of Azura to Polak powiedzcie ze chcecie wywiad zrobic i zeby pokazal itemki na trade ![]() i zobaczymy czy to jest fake ;] |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 01 2005
Lokacja: Gdańsk
Stan: Niegrający
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#45 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 07 2005
|
![]() Hmm.. Ja osobiście uważam że to kręconena ots'ie ale są fakty które przemawiają za tym że jest to prwada:
-mam odkryte wszystkie podziemia na rooku (prawie) i schodząc strzałkami miałem je odkryte na mapie. Wątpie aby jakiś koleś robił wszystko idealnie tak jak na rl tibi. -nieźle się zorganizowali jeżeli był to OTS, na ots zazwyczaj widzimy tylko kręcącego i nic a tu wszystko idealnie, są noobki które sprzedają mace, sowrd itd... są ludzie którzy z expa wracają. Wiem że może poprostu to był OTS i ludzie poprostu sobie grali ale w to szczerze wątpie. Ja uważam że to jakiś sprytny fake, ale z własnego doświadczenia wiem że jak na przykład ostatnio jakiś koleś kręcił w thais jakiś film na OTS i niby tak samo a jednak mi mapki nie wczytywało. UWAGA! Czy możliwe jest że zrobili całą mapę tiibi? Weźcie lewy ALT i strzałki w prawo aż dojdziecie do MaInA. Wszysto jest, po prostu wszystko, podziemia, domki, aLL. Są nawet moje znaczki które porobiłem sobie na respach. Kurde daje to do myślenia. |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 09 2005
Lokacja: Poland
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Toranoo
Gildia: Bravest Brothers
Świat: Calmera
Poziom: 28
Skille: 20/21
Poziom mag.: 46
|
![]() Jednym słowem to jest "prawda"
To nie moze być ots -na ots nawet jakby taka sama mapka rooka byla TO BY BYŁA NA DRUGIM KONCU MAPY A NIE TAM GDZIE RL MAPA ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 08 2005
![]() |
![]() Filmik niechce mi się ściągnąć... no ale jakbym już go zassał i lookną czy to prawda... wbił bym na tibia.com wpisał nick kolesia co niby te itemki ma i jak taki koleś jest tzn że ma te itemy a jak nie to ...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 09 2005
Lokacja: Poland
Imię: Toranoo
Gildia: Bravest Brothers
Świat: Calmera
Poziom: 28
Skille: 20/21
Poziom mag.: 46
|
![]() Cytuj:
1. TibiCam - normalna - nie da sie nagrywac filmów z ots 2. Rl Mapa - na ots by była w całkiem innym miejscu |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zbanowany
Data dołączenia: 29 07 2005
Lokacja: Wa-wa
Profesja: Elite Knight
Świat: Furora
|
![]() Na poczatku nie chcialo mi sie wierzyc jak czytalem komenty...ogladnalem filmik i sam juz nie wiem :S Na moje to spike sword rzeczywiscie jest prawdziwy ale reszta to jakies faki, bo spike sworda opis pokazal a reszty nie...po 2.
koles idz troche poexpic z tym spike swordem chce zobaczyc jakie hity bedziesz jechal- to chyba byl by najlepszy sposob na sprawdzenie tego,tak to wszystko wyglada mi prawdziwie, a mapa na otsach sie zawsze odkrywa na nowo nawet jak jest taka sama np. mapa thais na enf-pvp TEZ SIE ODKRYWA bo na ots to jest tak jakby druga, oddzielna tibia, ale mapa moze byc taka sama ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 07 2005
Lokacja: LESZNO.
Profesja: Elder Druid
Gildia: REAL LIFE MEN
Poziom: 1
|
![]() Cytuj:
09:05 You see a spike sword (Atk:24 Def:21). It weighs 50.00 oz. It is the Sword of Fury. to nie jest faqe ![]()
buffalo soldier , dreadlock rasta ![]() ![]() Ostatnio edytowany przez Smichael - 28-04-2006 o 09:57. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 04 2006
Profesja: Paladin
Skille: 90+/80
|
![]() Wy dalej myslice ze to ots .. powodzenia
|
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Użytkownik Forum
|
![]() Wiec... dla mnie to jest wszystko ukartowane... to ze mapka jest i to ze looknal na spike sworda to wszystko mozna zrobic w OTS... i zauwazcie ze to jest takie sztuczne... przyjzyjcie sie dokladnie wszystkiemy na rynku.. oni przychodza.. jedna osoba "sell mace" odrazu druga "buy mace" (w tym samym momencie to mowia a stoja obok siebie.. jakby to byla prawda to juz wczesniej zauwazyliby swoje oferty...) 3 osoba "trade"... to takie standardowe teksty na rooku... pozniej jak zawsze ktos selluje pare itemow naraz i platinum coins.. ktos tam krzyczy "noooooob"... jak zawsze na rooku.... jeszcze wiele przykladow omglbym podac standardowego zachowania na rooku ktory oni poprostu odtworzyli... brawa dla zorganizowania takiej duzej liczby osob.... napewno pare osob bylo na MC ale byli w innych czesciach miasta zeby mozna bylo sie poruszac ta postacia ktora aktualnie jest na filmie... nicki to poprostu zrobili takie jak jakies postaci z rl tibii...no... wiec chyba wszystko wyjasnione... dla mnie to sprytny fake...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 04 2006
Skille: 90+/80
|
![]() Chcesz to rob chara na azurze moj nick to jaar drax
|
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 07 2005
Lokacja: LESZNO.
Profesja: Elder Druid
Gildia: REAL LIFE MEN
Poziom: 1
|
![]() kolesie sa tylko zazdrosni
![]()
![]() |
#55 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
2. Mozna ustawic? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 07 2005
|
![]() tak jak mówiłem... weźcie lewy ALT i ruszajcie strzalkami, az dojdziecie do maina. Main jest cały, wszystkie podziemia, wątpie żeby komuś się chciało robić takie odludzia jak obok guardów gdzie jest jeden cave rat. To albo pro fake albo straszna prawda ...
![]() Wasz Ninja! |
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Użytkownik forum
Stan: Rookstayer
Profesja: Brak (Rookgaard)
Świat: Rubera
Poziom: 19
Skille: 19/24
Poziom mag.: ;]
|
![]() main jest bo w folderze tibi masz mape -.- napek
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 12 2004
Lokacja: Lubaczów
![]() |
![]() Widzę, że wielu z was gada, ale nie ma pojęcia o czym.
Siedzę w OTS od bardzo długiego czasu i powiem - mapę z OTS da się wtopić w prawdziwą mapę z Tibii. Jak? Ano włącz któryś z was przeglądarke map, którą da się ściągnąć choćby z downloadu na Tibia.pl i wczytaj sobie prawdziwą mapę z RL Tibii. Poszukaj jakichś terenów - gdzie są? Daleko na południowym wschodzie, prawda? No właśnie - tylko że jak teraz ustalić XYZ danego terenu? Kiedyś było takie macro, któro samo waliło z run. Gdy włączałeś AIMBoota, to twoja pozycja wyświetlała się w XYZ w takim paseczku. W tej chwili na pewno jest mnóstwo innych bootów, które także to potrafią. Pan odczytuje sobie XYZ danego terenu i podrabia kawałek mapy w tej samej pozycji. Któs tu palnął, że pokrywają mu się korytarze pod ziemią - i co z tego? Jak wtopił mapę w RL to normalne, że mu się pokrywają. Nie wiem, czy ktoś z was odwiedza Tibia.org.pl, ale Kamsz, administrator tego serwisu też kiedyś sfiksował podobny filmik, z tym, że w okolicach Thais ukazując koledze na trade Dragon Scale Legsy. Mapa także się pięknie pokrywała, ale był to OTS, prawdopodobnie zrobiony w ten sposób, który wyżej opisałem. Edit: No cóż - po obejrzeniu filmu wypada stwierdzić, że to nie fake. Dlaczego? Na OTS NPC mają wadę - jeśli chodzą, to jak szalone. Po przejściu jednej kratki nie zatrzymują się jak w RL, tylko lecą na następną bardzo płynnie. Tutaj mogli być w to wrobieni normalni ludzie, którzy zostali tak nazwani w OTS jak NPC w RL Tibii i udawali NPC łażąc ładnie i zgrabnie, ale dowodów nie ma. Szkoda jednak, że nie widzieliśmy potworów, bo te na OTS mają duży problem z chodzeniem po skosie, a w sumie to po skosie w ogóle nie chodzą - powstają już skrypty, które ten problem rozwiążą, ale jeszcze OTS z tym skryptem nie widziałem. Dalej... Jeśli ktoś podrobił tą mapę, to zrobił to dobrze, bo zabawił się w takie szczegóły, jak tkz. żółte kropki nad wolnymi schodami (kto ma zrozumieć, to zrozumie). Ogólnie powiem tak - 70% dla prawdziwej Tibii, bo wszystko wygląda bardzo realnie, a 30% dla OTS, bo równie dobrze można to było pięknie sfiksować. W sumie to filmik dopiero za chwilę oglądnę, ale to tak na wstępie, dla rozjaśnienie paru myślicieli z tego forum, którzy strasznie dużo mówią o rzeczach, o których pojęcia zielonego nie mają...
Ale to już było... Ostatnio edytowany przez gari - 28-04-2006 o 11:05. |
![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Użytkownik forum
Stan: Rookstayer
Profesja: Brak (Rookgaard)
Świat: Rubera
Poziom: 19
Skille: 19/24
Poziom mag.: ;]
|
![]() to na bank rl tibia ;/ nie jestem pewien co do zmiany spr,, ale nie wydaje mi sie by tibicam to czytało inaczej,,, mozliwe ze kolo podmienił id przedmiotów ale cos mi sie nie wydaje ... jedno mi sie tylko dziwne wydało .. nie bylo napków w startowym outficie ,,, chyba nie bylo nikogo z pacc outfitem
a tak btw to gz itemków sam mam rook staya ale ... nie mam zadnego rarka ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 12 2005
Lokacja: Bełchatów
Stan: Aktywny gracz
Świat: Pacera
|
![]() jesli to prawdziwe to Gz eq, szkoda ze nie otworzyles trade wtedy by bylo wszystko jasne, ots to nie moze byc, jakie jest prawdopodobienstwo ze wszystko na tej mapie jest na tym samym miejscu co na rl tibi, te mapke co widzicie na filmiku to jest na waszym kliencie i jezeli to by byl ots to jak bys sie poruszal to by sie mapa odslaniala