witam
po 1 ta sprawa z Polakami i Skandynawami była pół roku temu. Wiem bo byłem wtedy bardzo zły (cała sprawa trwała jakieś 2 tygodnie), napisałem coś złego na forum i criminal record dostałem, a dopiero niedawno go straciłem ;p
po 2 sprawa była praktycznie identyczna. Wtedy też padł router w Niemczech i łącza szły naokoło przez USA. Tak jak teraz. No i przez to były lagi.
po 3 wtedy tą sprawę rozwiązali, ukazał się post na tibia, zaczęły się masowe telefony do tepsy, spamowanie na tibia.com w jednym temacie który miał chyba 30+ stron. Teraz niestety ludzie powyjeżdżali na wakacje i nie ma takiej afery bo po prostu o problemie nikt nie wie ;/ A ci nieliczni co wiedzą nic nie robią ;/
po 4 ja nie mówię o stałych lagach! Ja mówię o jakiejś awarii. Te lagi nie są ciągle. Przez 2 lata korzystania z neo byłem strasznie zadowolony i Tbia śmigała aż miło. Poza tymi dwiema awariami. Tą dwutygodniową w grudniu i tą teraz.
po 5 cały czas liczę że zmobilizujemy się i to wszystko ruszy tak jak w tamtym roku. Właśnie po to napisałem tego posta. Nie chcę tu spamu i płaczu 10-letnich noobów.
po 6 jeśli chodzi o inne nety. Moi kumle z chello lagów też nie mają. Za to odezwał się do mnie jakiś koleś na gg który chciał się w związku z tą sprawą czegoś dowiedzieć, on ma chyba sdi (czyli też tepsa) i lagi ma. Czyli po prostu nawaliło coś między Tibią i jej serwerami a tepsa ;/ może i kimś więcej.
po 7 ten ss to jest zaledwie wycinek tego co dostałem. Dałem tylko to bo reszta raczej nie jest taka interesująca jak mapka na której wyraźnie widać że lącze idzie przez USA. A mam tego ssa z programu, nie stronki. NeoTracePro się nazywa. Jak się keyloggerów nie boicie to linka na rapida mogę dać. Jak boicie to ściągajcie na własną rękę. Nie wiem czy program darmowy czy nie. Ja go z extremewarez mam ;p Wiem... evul pirat jestem...
i jeszcze jedno... Na tibia.com dostałem info żeby w tym programie nie wpisywać tibia.com, która korzysta z innego routera czy czegośtam tylko żeby wpisywać bezpośrednio ip (podane w topicu do którego link jest w pierwszym poście) routera we frankfurcie. I wynik wpisania tego ip widzicie na moim sscie.
Tyle. Mam nadzieję że o niczym nie zapomniałem