Zobacz pojedynczy post
stary 20-09-2006, 18:33   #74
Calen Futh
Zbanowany

Calen Futh's Avatar

Data dołączenia: 21 11 2005
Lokacja: Chrzanów

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Quezacoatl Pokaż post
@Calen Futh
Nie no, z tym nie ma problemu. Do wszystkiego można się przyzwyczaić. Problem powstaje gdy weźmie się pod uwagę więcej aspektów. Np:
- taki mundurek kosztuje, wątpię by szkoła miała wszystkim stawiać, jakieś pieniądze na pewno za to wezmą. Biedniejszych rodzin może nie być na to stać.
- zmiany temperatury... może ty masz całą gamę takich mundurków na każdą porę roku. Ale jak nie masz to w lecie czy też zimie może być nieciekawie.
- no i wygoda... ja lubię nosić luźne ubrania, a w tym temacie każdy ma inny styl i potrzeby.
1. Taki mundurek tak duuuużo nie kosztuje. W zasadzie u krawca to około 50-70 zł. Ale naturalnie można kupić mundurek używany od klas które już kończą szkolę i jest to granica 10-20 zł więc uważam że to aż tak strasznie dużo nie jest Ale oczywiście jest pewien koszt i nie śmiem temu przeczyć.

2.Niestety nie mam całej gamy takich mundurków ^^ Mundurek jest jeden na cały rok Taki jak ja mam (mundurek) w szkole jest zazwyczaj z cienkiego (ale trwałego) materiału. W zasadzie w lecie nie upieczesz się mając mundurek i jakiś zacny t-shirt, natomiast w zimie, cóż- zakładasz mundurek na bluzę i tez to nie sprawia jakieś wielkiej różnicy bo jak mówiłem mundurek jest cienki w miarę. No ewentualnie jak Ci będzie za gorąco to ściągniesz bluzę i będziesz chodził w T-shircie i w mundurku. Przecież to ze jest zima to nie znaczy że w szkołach niema ogrzewania

3. No cóż jak również wspomniał m.in. Pan Wieszok mundurki to ograniczenie owej możliwość ekspresji, i tego nie neguje. Ja też lubię się wyróżniać z tłumu <jestem chyba jedynym metalem płci męskiej w Gimnazjum oO> i chętnie bym sobie na luzie pochodził w stylowej ,czarnej koszulce ale cóż- to jest szkoła i chcąc nie chcąc muszę chodzić w owych mundurkach. Więc akurat w tym aspekcie nie mam nic do powiedzenia w obronie mundurków
Calen Futh jest offline   Odpowiedz z Cytatem