![]() |
#1 |
Guest
|
![]() Rpg maker - co to takiego? Jest to jeden z najprostszych programów służących do robienia gier (w tym wypadku RPG) - można robić praktycznie wszytko
![]() Polecam wejdź sobie na stronę dowolnego portalu i wyszukiwarce wpisać: Rpg Maker - nie będę podawał linków do najlepszych poslich stron o tej tematyce (chcę uniknąć kolejnych upomnień ;/) Oceniajcie RPG makera (najpeirw go zassijcie)! Może ktoś jak zrobi swoją grę niech ją umieście (niestety żeby ona działa trzeba mieć zainstalwoanego RPG MAKERA)! Sam za kilka dni wrzuce wszytko ![]() |
|
![]() |
#2 | |
http://tibiaspy.com
Data dołączenia: 22 07 2003
Lokacja: Opole / Głuchołazy
Stan: Na Emeryturze
Imię: Matkus
Profesja: Elder Druid
Gildia: Death Assassins
Świat: Secura
|
![]() Cytuj:
Po za tym ja uważam, że żadnym programem nie zrobi się naprawdę pożądnej gry, to po prostu musi być zrobione przu użyciu jakiegoś języka programowania, ale to już moje prywatne zdanie.
Najlepsza strona o Tibii - http://tibiaspy.com - jeśli nie znasz, to nie wiesz, co tracisz! Zarejestruj się na http://forum.tibiaspy.com - prowadź i oglądaj galerie, szukaj i udzielaj pomocy, rozmawiaj o Tibii i na każdy inny temat! |
|
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
|
![]() Używałem RPG MAKERA i ztego co wiem (moge się mylić) nie da się zrobić gry online.. Może dejvovi chodziło o to że można zrobić gre podobną pod względem grafiki , tryb walki itp. Dosyć długo sie już ucze C++ i zrobiłem kilka gierek..
Matkus do robienia gier RPG używa się programów ale napisanych przez siebie (najcześciej, język : C++ , przy programie też elementy Delphi ) . Piszesz program który bedzie odpowiadał twojej grze.... np chesz zrobić gre w 3d musisz se napisać odpowiedni program... Rpg maker jest niestety do gier 2d chociaż można w 2d nawet łądne gry zrobić ale rzaczej nie wtym programie. jest troche mało profesjonalny ale dla początkujących jest według mnie najlepszy ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Guest
|
![]() Taaa... nei da sie online of kros... chodizło mi właśnie single player...
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 10 2003
Lokacja: Szczecin
|
![]() jak mozesz to przeslij mi na pw jakies fajne stronki o tym i moze zamiesc tego instrukcje z gury thx
![]()
Nick: ******|*******|*******|Wunaku World: Aldora|Aurea|Aldora|Aurea Prof: RP|EK|MS|EK Level: 52|50|42|23 Skills: 81/62|74/73|50mlvl|65/65 <-- rosna Stan: Wymieniona|Sprzedana|Sprzedana|Aktywna ![]() Ale i tak w oczekiwaniu na new world i update ^.^ ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 10 2003
Lokacja: Olsztyn
|
![]() Niezły ten RPGmaker, szczególnie dla mnie, bo nie mam pojęcia o programowaniu. Do tego jeszcze po naszemu. 8) Wielkie thx za to, że umieściłeś ten temat, bo bym się nie dowiedział o programie i mój talent do robienia gier tego typu przepadłby w bliżej nieokreśloną otchłań
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 10 2003
Lokacja: Szczecin
|
![]() i co ty jeszcze robisz????? do roboty zamiesc tom gre na necie zebysmy pograc mogli
![]()
Nick: ******|*******|*******|Wunaku World: Aldora|Aurea|Aldora|Aurea Prof: RP|EK|MS|EK Level: 52|50|42|23 Skills: 81/62|74/73|50mlvl|65/65 <-- rosna Stan: Wymieniona|Sprzedana|Sprzedana|Aktywna ![]() Ale i tak w oczekiwaniu na new world i update ^.^ ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Guest
|
![]() Cytuj:
Tibia.pl >> Forum >> Rpg >> Rpg Maker - Downlaod (i moja gra) A link do tematu : TUTAJ KLIK |
|
![]() |
#9 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 22 11 2004
|
![]() Na co jeszcze czekacie tacy chetni do robienia RPG byliście a narazie nie widze tu żadnej gierki!!
![]() ![]() |
![]() |