Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > RPG

Notki

RPG Wszystko o grach RPG i cRPG, czy może MMORPG.
Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 11-01-2004, 22:08   #1
Dejvo
Guest

Domyślny Rpg maker

Rpg maker - co to takiego? Jest to jeden z najprostszych programów służących do robienia gier (w tym wypadku RPG) - można robić praktycznie wszytko (np. własna grafika sceny walki - można by nawet odwzorować tibię...) Sam stworzyłem kilka gier...

Polecam wejdź sobie na stronę dowolnego portalu i wyszukiwarce wpisać: Rpg Maker - nie będę podawał linków do najlepszych poslich stron o tej tematyce (chcę uniknąć kolejnych upomnień ;/)

Oceniajcie RPG makera (najpeirw go zassijcie)!

Może ktoś jak zrobi swoją grę niech ją umieście (niestety żeby ona działa trzeba mieć zainstalwoanego RPG MAKERA)! Sam za kilka dni wrzuce wszytko

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 12-01-2004, 00:30   #2
MatKus
http://tibiaspy.com

MatKus's Avatar

Data dołączenia: 22 07 2003
Lokacja: Opole / Głuchołazy

Stan: Na Emeryturze
Imię: Matkus
Profesja: Elder Druid
Świat: Secura
Adres Jabbera do MatKus
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie dodany przez Dejvo
można by nawet odwzorować tibię...)
chyba nie bardzo, bo o ile pamiętam, to RPGmaker nie pozwala robić gier online(popraw mnie, jeśli się mylę, bo używałem tego dawno), a tibia single player, to już by nie było to.

Po za tym ja uważam, że żadnym programem nie zrobi się naprawdę pożądnej gry, to po prostu musi być zrobione przu użyciu jakiegoś języka programowania, ale to już moje prywatne zdanie.
stary 12-01-2004, 01:10   #3
Dioskas
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 07 11 2003

Send a message via Skype™ to Dioskas
Domyślny

Używałem RPG MAKERA i ztego co wiem (moge się mylić) nie da się zrobić gry online.. Może dejvovi chodziło o to że można zrobić gre podobną pod względem grafiki , tryb walki itp. Dosyć długo sie już ucze C++ i zrobiłem kilka gierek..
Matkus do robienia gier RPG używa się programów ale napisanych przez siebie (najcześciej, język : C++ , przy programie też elementy Delphi ) .
Piszesz program który bedzie odpowiadał twojej grze.... np chesz zrobić gre w 3d musisz se napisać odpowiedni program... Rpg maker jest niestety do gier 2d chociaż można w 2d nawet łądne gry zrobić ale rzaczej nie wtym programie. jest troche mało profesjonalny ale dla początkujących jest według mnie najlepszy
Dioskas jest offline  
stary 12-01-2004, 03:22   #4
Dejvo
Guest

Domyślny

Taaa... nei da sie online of kros... chodizło mi właśnie single player... ale uważam że w C++ gierki można robić o wiele fajniejsze niz w rpgmaker... ale tutaj praktycznie nic nie tzreba umieć (w rpgm) dlatego go polecam

stary 12-01-2004, 07:59   #5
Wietnam
Użytkownik Forum

Wietnam's Avatar

Data dołączenia: 29 10 2003
Lokacja: Szczecin

Domyślny

jak mozesz to przeslij mi na pw jakies fajne stronki o tym i moze zamiesc tego instrukcje z gury thx
Level: 52|50|42|23
Skills: 81/62|74/73|50mlvl|65/65 <-- rosna
Stan: Wymieniona|Sprzedana|Sprzedana|Aktywna
Ale i tak w oczekiwaniu na new world i update ^.^
Wietnam jest offline  
stary 13-01-2004, 21:24   #6
Zureq (RUBERA)
Użytkownik Forum

Zureq (RUBERA)'s Avatar

Data dołączenia: 26 10 2003
Lokacja: Olsztyn

Domyślny

Niezły ten RPGmaker, szczególnie dla mnie, bo nie mam pojęcia o programowaniu. Do tego jeszcze po naszemu. 8) Wielkie thx za to, że umieściłeś ten temat, bo bym się nie dowiedział o programie i mój talent do robienia gier tego typu przepadłby w bliżej nieokreśloną otchłań Już robię pierwszą gierkę. Będzie ona o moim klanie Ale ja egoista jestem, siebie wstawię jako najlepszego bohatera Ale program świetny. Ze stron polecam szczególnie http://www.gildia.civ.pl/ A więc do roboty, niech pochłonie was to narzędzie
Zureq (RUBERA) jest offline  
stary 18-01-2004, 16:00   #7
Wietnam
Użytkownik Forum

Wietnam's Avatar

Data dołączenia: 29 10 2003
Lokacja: Szczecin

Domyślny

i co ty jeszcze robisz????? do roboty zamiesc tom gre na necie zebysmy pograc mogli
Level: 52|50|42|23
Skills: 81/62|74/73|50mlvl|65/65 <-- rosna
Stan: Wymieniona|Sprzedana|Sprzedana|Aktywna
Ale i tak w oczekiwaniu na new world i update ^.^
Wietnam jest offline  
stary 18-01-2004, 16:04   #8
Dejvo
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie dodany przez Wietnam
i co ty jeszcze robisz????? do roboty zamiesc tom gre na necie zebysmy pograc mogli
Omg - nic innego tylko GRATZ for u

Tibia.pl >> Forum >> Rpg >> Rpg Maker - Downlaod (i moja gra)

A link do tematu : TUTAJ KLIK

stary 25-11-2004, 17:59   #9
Lord Angar
Użytkownik forum

Lord Angar's Avatar

Data dołączenia: 22 11 2004

Domyślny

Na co jeszcze czekacie tacy chetni do robienia RPG byliście a narazie nie widze tu żadnej gierki!!
Lord Angar jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Opcje tematu

Zasady postowania