Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)
Odpowiedz

Opcje tematu
stary 02-01-2005, 19:39   #1
Godado
Użytkownik forum

Data dołączenia: 22 12 2004

Strzałka Coś jak na nude

Vallheru - jest to MUD [multi user dunegon] nie graficzny, czyli wszystko co sie dzieje przedstawione jest tlyko za pomoca tekstu. (np. Idziesz przez las. Atakuje Cie Smoczy Żuk...)

IMHO jets to naprawde Ciekawe... rozwijasz postac, troche jak w tibii, ale levele leca wolniej.
Do wyboru mamy kilka ras: Krasnolud, Elf, Czlowiek, Jaszczuroczłek, Hobbit, oraz klasy: wojownik, mag, rzemieslnik [ o dziwo najszybciej expi na poczatku!], zlodziej ;>, Barbarzynca.
Dodam ze jest to gra polska, nic nie trzeba sciagac- gra sie na stronie i loguje sie szybciej niz w tibie. Nie gra w to duzo osob w tej chwili jest 1463 zaresjetrowanych uzytkownikow z czego okolo polowa gra regularnie -.-.

Co bym jeszcze mogl dodac... co poziom dostajemy punkty astralne (AP) za ktore mozemy powiekszyc swoja sile, wytrzymalosc, inteligencje oraz inne zdolnosci, o wartosc zalezna od klasy.

Mozemy tez kupic wlasne kompalnie, zazazac straznica, hodowac chowance, wedrowac po lesie, czy gubic sie w labiryncie ;P oraz wiele wiele innych.
Na poczatku napewno szybko zuzyjecie energie... i co teraz? Energia regeneruje sie co 2h, w godz. od 12:00 - 24:00...

Wiecej odkryjcie sami

W temacie mozecie podawac imiona swoich postaci, klasy rasy itp...
Goraco polecam, niedawno byl wielki reset i niema zbyt wiele h-lvli wiec mozna smialo zaczynac i cos jesczez osiagnac.

rejestrujcie sie przez tego:
http://www.vallheru.net/register.php?ref=2620
linka, to da mi jednego vallara (sami odkryjcie co to jest ). O ile pamietam bedzie podczas rejestracji do wypelnienia takie pole jak 'Id polecajacego' tam wpiszcie koniecznie 2620 - jest to moj ID. ( dodatkowe korzysci )
Godado jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 02-01-2005, 19:51   #2
Myshacheq
Użytkownik Forum

Myshacheq's Avatar

Data dołączenia: 16 09 2004
Lokacja: Erran Ithu'il (Jarosław)

Myshacheq ma numer GG Nie,trojany rozsyłaj
Domyślny

Brzmi smacznie Zawsze lubiłem takie gry, ale czy można atakować innych playerów?

Edit:
Banda gra chwilowo wyłączona, to sobie nie pograłem...

Ostatnio edytowany przez Myshacheq - 02-01-2005 o 20:00.
Myshacheq jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-01-2005, 19:53   #3
Hamel
Użytkownik Forum

Hamel's Avatar

Data dołączenia: 21 12 2004
Lokacja: Legnica

Domyślny

Jak?
Zarejestrowałem sie i jak ta gre uruchomć?
Level: 10
City: AB'Detriel

Conection timeout- co to ma byc jak temu zaradzic ?
HELP!!! porosze wyslac mi wiadomosc z odpowiedzia
Hamel jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-01-2005, 20:23   #4
Matheous
Użytkownik Forum

Matheous's Avatar

Data dołączenia: 23 01 2004
Lokacja: Tam, gdzie... Cholera. Tam, gdzie... -Dobranoc.-Powiedzial diabel.

Matheous ma numer GG 2872460 Matheous ma login Tlenu emcid@tlen.pl
Domyślny

Powiem od siebie, ze spotkalem juz 3 gry na tym silniku-Vallheru, Daimon i Thiel-ktore nie roznily sie praktycznie niczym, poza nazwami
Takie gierki sa calkiem... niezle, chociaz przez duza rozbieznosc damage w walkach to moze sie zdarzyc ze po pieciokrotnym pokonaniu jakiegos stworka to za szostym razem nagle znikad walnie za niewiadomoile i padniesz 0_o No i na poczatku energii jest tyle, ze zanim zaczniesz sie cieszyc gra to juz koniec, bo 0 energii...
stary 02-01-2005, 20:40   #5
sir Tifejo
Użytkownik Forum

sir Tifejo's Avatar

Data dołączenia: 09 08 2004
Lokacja: Knurów k/Gliwic

sir Tifejo ma numer GG 4203085
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Myshacheq
Brzmi smacznie Zawsze lubiłem takie gry, ale czy można atakować innych playerów?
12. Każdy Obywatel Vallheru, któremu obca jest przemoc i chęć rozlewu niewinnej krwi, może wystąpić do miłościwie mam panującego Króla o przyznanie Immunitetu . Wojska królewskie (immunitet) będą chroniły rzeczonego Obywatela przed wszystkimi wrogimi mu siłami . Jednak Obywatel obdarzony łaską królewskiego immunitetu nie ma prawa walczyć(nie można atakować innych graczy ) . Immunitet jest stały i nie odwoływalny . Trwa aż do śmierci Obywatela (ostatecznej)

Wnioskuje z tego ze mozna atakowac - chyba ze ma sie immunitet
BTW. czyta sie regulamin

EDIT:
18. Nie wolno atakować innych Obywateli częściej niż jeden raz na odnowienie energii (reset).Jeżeli Obywatel nie będzie przestrzegał tego zakazu zostanie na niego nałożona grzywna w wysokości 500 sztuk złota(razy poziom postaci). Jeśli się to powtórzy kara wzrośnie do 1000 sztuk złota (razy poziom postaci). Jeżeli Obywatel nie zaprzestanie tego typu praktyk możliwa jest kara wygania z Miasta na okres dwóch niedziel

Godado, kiedy jest ten reset?
Kurde, cos mi ten link aktywacyjny nie wchodzi, wczytauje juz jakies 5 minut...

[email protected]

Ostatnio edytowany przez sir Tifejo - 02-01-2005 o 20:45.
sir Tifejo jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-01-2005, 10:08   #6
Godado
Użytkownik forum

Domyślny

Tak w tej grze da sie atakować innych ludzi.
I uruchamia sie ją wpisując w takie miejsce gdzie pisze twuj adres e-mail wpisujesz tam swuj adres e-mail a pod tym jest hasło i wpisujesz tam chasło (te które podałeś przy rejestracji, a nie na swojego e-maila)
stary 03-01-2005, 11:55   #7
Gixafe
Użytkownik Forum

Gixafe's Avatar

Data dołączenia: 28 06 2004
Lokacja: Elbląg

Gixafe ma numer GG 4208108
Domyślny

Ta gierka jest bardzio podobna do niejakiej "Arcanii", o której była już mowa na forum. Moim zdaniem: Jak może rajcować kogoś taka gierka, gdzie wszystcko dzieje się w "tekscie", nie ma nawet najmniejszych i najbardziej beznadziejnych obrazków. Ale takie jest moje zdanie. Nie bawie się w to
Gixafe jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-01-2005, 12:26   #8
Godado
Użytkownik forum

Cool

Każdy lubi co innego ale dla mnie to sie podoba i mnie wciągneło np jak idziesz w labiryncie i musisz rozwiązać zagadke i są tesz 2 inne krainy
stary 03-01-2005, 18:11   #9
Myshacheq
Użytkownik Forum

Myshacheq's Avatar

Data dołączenia: 16 09 2004
Lokacja: Erran Ithu'il (Jarosław)

Myshacheq ma numer GG Nie,trojany rozsyłaj
Domyślny

Laubie takie gry bo wchodzą w klasyke RPG
DUpa bo 35 playerów max na servie, troche źle...
stary 03-01-2005, 19:17   #10
Tomciu
Użytkownik Forum

Tomciu's Avatar

Data dołączenia: 19 10 2004
Lokacja: Częstochowa

Imię: ^^
Profesja: Paladin
Gildia: Ylyta
Poziom: 133
Skille: 0/0
Poziom mag.: Bu
Tomciu ma numer GG 4357271
Domyślny

[quote]Atakujesz strażnicę gracza -VAT- Humb lecz niestety przegrywasz!
(Siła ataku: 26257.86 Siła obrony: 3960246.42)
Zdobywasz 0.95 poziomu w umiejętności Dowodzenie.
Tracisz:
- 2012 piechurów
- 50 łuczników
- 622 katapult
Przeciwnik traci:
- 0 piechurów
- 2684 łuczników
- 0 katapult
- 0 fortyfikacji [\QUOTE]
Tomciu jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-01-2005, 19:23   #11
Berburio
Użytkownik Forum

Berburio's Avatar

Data dołączenia: 26 09 2004

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Godado
Vallheru - jest to MUD [multi user dunegon] nie graficzny, czyli wszystko co sie dzieje przedstawione jest tlyko za pomoca tekstu. (np. Idziesz przez las. Atakuje Cie Smoczy Żuk...)

IMHO jets to naprawde Ciekawe... rozwijasz postac, troche jak w tibii, ale levele leca wolniej.
Do wyboru mamy kilka ras: Krasnolud, Elf, Czlowiek, Jaszczuroczłek, Hobbit, oraz klasy: wojownik, mag, rzemieslnik [ o dziwo najszybciej expi na poczatku!], zlodziej ;>, Barbarzynca.
Dodam ze jest to gra polska, nic nie trzeba sciagac- gra sie na stronie i loguje sie szybciej niz w tibie. Nie gra w to duzo osob w tej chwili jest 1463 zaresjetrowanych uzytkownikow z czego okolo polowa gra regularnie -.-.

Co bym jeszcze mogl dodac... co poziom dostajemy punkty astralne (AP) za ktore mozemy powiekszyc swoja sile, wytrzymalosc, inteligencje oraz inne zdolnosci, o wartosc zalezna od klasy.

Mozemy tez kupic wlasne kompalnie, zazazac straznica, hodowac chowance, wedrowac po lesie, czy gubic sie w labiryncie ;P oraz wiele wiele innych.
Na poczatku napewno szybko zuzyjecie energie... i co teraz? Energia regeneruje sie co 2h, w godz. od 12:00 - 24:00...

Wiecej odkryjcie sami

W temacie mozecie podawac imiona swoich postaci, klasy rasy itp...
Goraco polecam, niedawno byl wielki reset i niema zbyt wiele h-lvli wiec mozna smialo zaczynac i cos jesczez osiagnac.

rejestrujcie sie przez tego:
http://www.vallheru.net/register.php?ref=2620
linka, to da mi jednego vallara (sami odkryjcie co to jest ). O ile pamietam bedzie podczas rejestracji do wypelnienia takie pole jak 'Id polecajacego' tam wpiszcie koniecznie 2620 - jest to moj ID. ( dodatkowe korzysci )
powiem jedno a nawet dwa : n00b i lamer jesteś!! wszystko skopiowałeś z www.tibia.org.pl/forum z tematu aliena
Berburio jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-01-2005, 19:31   #12
Iris on Eternia
Użytkownik Forum

Iris on Eternia's Avatar

Data dołączenia: 31 08 2004
Lokacja: Russia

Domyślny

Juz mi uszami wychodzą modyfikacje exofusion/gamersfusion. Nagarlem sie w gry tego typu kiedys... ale Vallheru od zawsze mi się nie podobalo.

@upup
spam plx?
Iris on Eternia jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-01-2005, 21:12   #13
sir Tifejo
Użytkownik Forum

sir Tifejo's Avatar

Data dołączenia: 09 08 2004
Lokacja: Knurów k/Gliwic

sir Tifejo ma numer GG 4203085
Domyślny

Arcanii? heh, chyba Arkadii. Tak mi sie wydaje nigdy nie widzialem takiego tematu, moze arcania, ale najbardziej popularna jest Arkadia

W ogole, link aktywacyjny mi nie wchodzi
Nie chce sie wczytac badziewie jedno:/

[email protected]
sir Tifejo jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Opcje tematu

Zasady postowania