|
Notki |
Potwory Wszystko o potworach. Jak się zachowują, jakie taktyki, jakie mają słabe punkty. To wszystko znajdziesz tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 12 05 2004
|
![]() Po dłuzszych walkach z Amazonkami i Orc Spearmen spostrzegłem ciekawa rzecz. Czy tylko mi sie wydaje czy z bliska nie tylko bron dalekiego zasiegu rzadziej trafia ale i zadaje mniej hp? Bo zobaczylem ze kiedy podchodze do Amazonki to trafia raz na dziesiec, i zadaje tylko 10hp jak juz trafi. A z dystansu b.czesto i 10-30 damage.
Czy ta teoria jest poprawna czy to tylko zmyla? (i mam po prostu farta?) |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
|
![]() Moze i jest cos prawdy w tym co napisales. Bo tak w sumie to ja tez czesciej trafiam z pewnej odleglosci byle nie za duzej. A z bliska to tak roznie.
|
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 08 2003
Lokacja: Pod Monopolowym
|
![]() Masz racje zawsze palladyni i potowry atakujace z dystansu beda zadawaly wiece i cesciej trafialy stoja 3 czy 4 kratki od celu
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 01 2004
|
![]() Ja tam spokojnie radze sobie zarówno z gromadą amazonek jak i ze stadem orców spearmanów...To prawda - z dystansu amazonki ostro nawalają,ale jak blisko sie podchodzi to zwiewają. 8)
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 05 2004
Lokacja: Kochany Białystok :]
![]() |
![]() Nie stety nie odległość czarów nie dotyczy
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 04 2004
|
![]() ja zaproponuje abysmy rozgryzli ta nazwe ,, BRON DYSTANSOWA,,
....i wszystko jasne spox ![]()
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 06 2004
Lokacja: Białogard
![]() |
![]() Bzdura.
W momencie kiedy Amazonka, Spearmen sa blisko ciebie to nie wala z luku,kuszy or spearow, tylko zadaja dmg wręcz. Nie dziala to tylko w przypadku Scouta, Archera i Huntera. |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 09 06 2004
![]() |
![]() Moim zdaniem masz rację==> ostatnio sam expiłem sporo na spearmanach( za venore - nawet szybki exp), i również to zauważyłem że jak stoi w pewnej odległości od Ciebie to wali mocniej a jak podejdziesz o ciężko mu trafić.
|
![]() |
![]() |
#10 |
Michail Fradkow
Data dołączenia: 05 06 2004
Lokacja: Kawal drogi, nikomu nie radze isć piechotą.
Stan: Na Emeryturze
Imię: Bysiu
Profesja: Elite Knight
Gildia: Death Assassins
|
![]() Heh,ja tez to zauwazylem(wyjatek hunter)wiec niewiem moze cos w tym jest.
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 03 2004
Lokacja: Ankrahmun
Stan: Niegrający
Imię: Mario Elkresh
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Ndrangheta
Świat: Antica
Poziom: 45
Skille: 76
Poziom mag.: 16
|
![]() No to chyba jest dośc logiczne?? W końcu palladyni z daleka mają atakować, i takze tyczy się to Amazonek i Spermanów...
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Guest
|
![]() nie bylbym taki pewien...
przeciez nóż zawsze mozna komus wbic w brzuch a spearem oko wybic... ... i na jedno wychodzi ![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 04 2004
Lokacja: Jastrzębie Zdrój Kolor skóry: Biały!
Stan: Niegrający
Imię: Gieksa Jastrzebie
Profesja: Knight
Świat: Celesta
Poziom: 8
Skille: 23/25
Poziom mag.: 1
|
![]() Ja expiłem na spearmanach i zauważyłem ciekawą rzecz , z daleka wali spearami (każdy to chyba wie
![]()
#14 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 06 2004
![]() |
![]() A wiec to jest taka teoria. A wiec bron throwing stars, bolts, arrows itp to im dalej sie stoi tym wieksza jest sila i szybkosc. Czyli jak bende stal np. 1 kratke od gosicia to obrazenia sa mierne, a jak z daleka to obrazenia i predkosc sa pozadne wiec z potworamu na dystans najlepiej stanac gdzie za skala czy gdzies tak aby nas nie trafial a jak podejdzie zeby nas walnac to wysskakjesz za rogu czy sciany itp i ciach. Ta taktyke najlepiej stosaowac na Archery, elfy scouty arcanisty itp. anie na jakies potworki co trafiaja raz na 100...
|
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 06 2004
Lokacja: Katowice
Profesja: Elder Druid
Gildia: Perly Lotry
Świat: Calmera
Poziom: 61
Poziom mag.: 57
![]() |
![]() ja slyszalem ze najwiekszy dmg zbroni dystansowej jest kiedy sie strzela z odleglosci 2 "kratek", potworow tez sie to chyba dotyczy
![]()
#16 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 08 06 2004
|
![]() to jest prawda co napisałeś, jagrałem jakis czas temu palkiem i tak było że z bliska to tak rzużnie trafiał a z daleka częściej i mocniej
|
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 18 04 2004
|
![]() yyy... no jasna sprawa, że dystanserzy walą lepiej na dystans, a z bliska gorzej.... ;/ chyba nawet w rl bardziej boli z kamienia z daleka niż z bliska, bo dopiero nabiera predkości i ułożenia żeby dobrze lecieć nie...? ja jestem druidem... 8)
|
![]() |
![]() |
#18 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 02 04 2004
|
![]() Cytuj:
Ale wlasnie to tez prawda ze wieksze hity ida jak jestes z daleka bo jak ze spearow wale to zadaje mu duze dmgi on mi niestety tez :/ |
|
![]() |