|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Zbanowany
Data dołączenia: 16 03 2005
Profesja: Knight
Świat: Lunara
Poziom: 10
Skille: 46/47
Poziom mag.: 2
|
![]() Otóż mam taki problem iż moja nagrywarka ( HL-DT-ST DVDRAM GSA-4167B ) która powinna nagrywać na płyty DVD , poprostu tego nie robi , gdy chce coś nagrać na zwykłą płyte CD to zawsze wychodzi , kopiuje tam co chce do 700 mb i po 6-8 minutach mam nagrane i jest GiT , ale po włożeniu płyty DVD jest zupełnie inaczej , jest tak że wykrywywa płyte , ale podczas kopiowania filmów na płyte ( jeszcze nie nagrywaniu ) występuję błąd i moge wybrać jedna z trzech opcji "ponów próbę" , "pomiń" oraz "anuluj" po naciśnieciu kilku razy "ponów próbę" błąd dalej występuję. A skoro niemoge skopiować nic na płyte to niemoge tego nagrać ( to co kopiuje na płyte to są pliki tymczasowe ).
Jeśli chodzi o nagrywarke to jestem kompletnie zielony. Może czegoś nie zainstalowałem? Źle ustawiłem? A może potrzebuje jakiegoś programu? Prosze o pomoc , i jeśli coś musiałbym zmienić to nie mówcie jakimś skomplikowanym językiem tylko coś w tym stylu : Start -> Panel Sterowania ... Próbowałem już 3 krotnie na różnych forach od nagrywarek ale w 2óch przypadkach temat po 20 min. był na 3ciej/4tej stronie , a w jednej gdzieś się zapodział że nawet niemogłem go znaleść. Może powinienem jeszcze podać jakich płyt używałem , no oto one ( niewiem jakie są rodzaje płyt , pisze to co na płytach jest [ żal ] ) : Titanium DVD-R 120 min. 4,7 GB 2.4x/4x/8x extreme DVD+R 4,6 GB x16 speed ( i gdzieś wyżej w ramce - RW DVD+Recordable ) Prosze o pomoc , jestem dość "nieszczęśliwy" bo na świadectwie mam 2 z J.Polskiego a reszta 3 i wyżej ![]() Ostatnio edytowany przez PharadoX - 23-06-2006 o 12:50. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
|
![]() Też tak miałem z moją poprzednią nagrywarką DVD. Nie tylko miała problemy z zapisywaniem, ale nawet z czytaniem. Wydaje mi się, że problem to różne rodzaje płyt DVD, nie wszystkie napędy radzą sobie z niektórymi. Odkąd kupiłem nową nagrywarkę, która obsługuje prawie wszystkie rodzaje (LG "super multi" czy jakoś tak, nie znam się na tym
![]()
![]() |
#3 | |
pokrzywa
Data dołączenia: 24 06 2004
Lokacja: malopolska
Stan: Niegrający
Imię: Lobo Destrojer
Gildia: Messangers of Chaos
Świat: Solera
Poziom: 111
Skille: 94/92
Poziom mag.: 7
![]() ![]() |
![]() Cytuj:
![]() Co do tematu spróbuj jakieś markowe płytki, np verbatimki. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 10 2003
Lokacja: Gdansk
![]() |
![]() Hmmm... a na jakim programie nagrywasz plyte? Moze miales ustawione, ze plyta sie nagrywa jak na zwykly CD?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zbanowany
|
![]() Żadnego programu nie używam , poprostu właczam Mój Komputer -> Dysk D , tam oczywiście nic niema to kopiuje tam to co chce po czym jest obok opcja " zapisz na dysku " czy coś takiego , no i się zapisuje. Tyle
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 10 2003
Lokacja: Dobów Mniejszy
|
![]() Tak się da?
![]() |
#7 |
pokrzywa
Data dołączenia: 24 06 2004
Lokacja: malopolska
Imię: Lobo Destrojer
Gildia: Messangers of Chaos
Świat: Solera
Poziom: 111
Skille: 94/92
Poziom mag.: 7
![]() ![]() |
![]() Da, trwa o wiele dłużej niż normalnie, i właśnie niejestem pewnien czy można tak zapisywac DVD, śmiem twierdzić że właśnie tu leży problem.
Zainstaluj jakieś odpowiednie oprogramowanie do nagrywania płyt cd oraz dvd, te windowsowate nawet jeśli byś złamał czemu dvd nie chca wypalać to i tak są o kant dupy rozbić. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 09 2005
Imię: Edek Rozprowacz
Profesja: Rookstayer
Gildia: AvE MoR
Świat: Aurea
Poziom: 44
Skille: xx/xx
Poziom mag.: xD
|
![]() Ja bym proponowal zaniesc odtwarzacz do serwisu moze jest wadliwy poprostu albo sciagnol inne sterowniki. Mialem kiedys podobne problemy z nagrywarka liteonita a powodem tego bylo wadliwe oprogramowanie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 04 2006
Lokacja: Stalowa Wola
Stan: Na Emeryturze
Imię: Quelis
Profesja: Sorcerer
Świat: Obsidia
Poziom: 27
Poziom mag.: 25
|
![]() Cytuj:
![]() Mam nadzieję, że pomogłem BTW. Ja też mam problem z nagrywarką, ale tymrazem na odwrót ![]() ![]() ![]() Ostatnio edytowany przez Nortonus - 23-06-2006 o 20:49. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zbanowany
|
![]() @Up
Może i racja bo płyty jakich używałem były DVD-R , ja bym powiedział owned ![]() ![]() @Down Ok , ale to może troche potrwać , nielubie do sklepów chodzić. Ostatnio edytowany przez PharadoX - 23-06-2006 o 23:22. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 09 2004
Stan: Na emeryturze
Profesja: Paladin
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
@Paradox: Musisz sciągnąć najnowsze nero i wszystko bedzie dzialac. ![]() btw.Są wogole takie plyty jak Dvd-ram ,bo mi sie wydaje ze to nazwa napedu tak jak np. Cd-rom. 0.o Ostatnio edytowany przez Dj Fara0n - 24-06-2006 o 08:16. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 04 2006
Lokacja: Stalowa Wola
Stan: Na Emeryturze
Imię: Quelis
Profesja: Sorcerer
Świat: Obsidia
Poziom: 27
Poziom mag.: 25
|
![]() @up
Nie wiem czy WindowsXP nagrywa DVD, bo zawsze używałem Nero7 ![]() A co do DVD-Ramów odsyłam do.. Wikipedii! @down No cóż moja hipoteza była błędna ![]() ![]() ![]() Ostatnio edytowany przez Nortonus - 24-06-2006 o 13:35. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zbanowany
|
![]() Już niedługo się przekonamy czy Nero pomorze , brakuje zaledwie 25 mb. Chyba musze już iść czytać poradnik jakiś ... jak używać Nero
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zbanowany
|
![]() Zainstalowałem Nero , jeśli chcecie wiedzieć czy Nero coś dało zaznaczcie text w czerwonym nawiasie.
[ Działa! Na dodatek 2GB nagrałem w 7 min. , Thanks All ] Ostatnio edytowany przez PharadoX - 24-06-2006 o 12:17. |
![]() |
![]() |