|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Zbanowany
Data dołączenia: 18 11 2006
Lokacja: Wrocław
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Ravill Eagle
Świat: Candia
|
![]() Zauważyłem, że tylko Polacy mają lagi. Lagi mam od 11. Rozmawiałem z osobami na Thoria, i tylko Polacy mają lagi. Może osoby mające Neostradę zaczną dzwonić do TP S.A. by coś z tym zrobili? Ja już zadzwoniłem. Powiedzieli, że to wina mojego komputera najprawdopodobniej i powiedzili, bym strzelił format. Fajnie, ale 50 innych osób nie ma tego samego komputera co ja, więc...
Numer: 0800-102-102. Darmowy. Dwimenor: Nie zamykaj tematu, chce zebrać trochę osób co do tych lagów. Zresztą sprawdźcie sobie ping z danego świata, bo np. z Thoria mam "Upłynął limit czasu żądania.". Tutaj ip znajdziecie http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=22543 Ostatnio edytowany przez Rav Othersider - 02-12-2006 o 19:52. |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Born to Ban
Data dołączenia: 04 06 2004
Lokacja: inny wymiar
Wpisy bloga: 7
Imię: Dwimeron de'qel
Profesja: Royal Paladin
Świat: Harmonia
Poziom: 88
Skille: 87/62
Poziom mag.: 18
![]() |
![]() Dobrze-ten temat zostanie, tylko go wyedytuję.
I tak: jak ktoś napisze, że ma lagi/koledzy mają lagi(i odwrotnie) -1ptk ostrzeżenia Czyli-można pisać tylko o sprawach, które mogą pomóc w rozwiązaniu problemu lub informują o postępach prac(do warna zalicza się też "miałem lagi a już nie mam").
Powyższe zdanie jest prawdziwe. Ostatnio edytowany przez Dwimenor - 02-12-2006 o 19:39. |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 08 2004
Lokacja: Rybnik
Świat: Arcania
|
![]() Verlian moge powiedziec tylko tyle ze to nie wina Neostrady... ja mam inny internet mianowicie Rybnet i tez mam lagi caly dzien ;| nie wiem co sie dzieje ale to nie wina neostrady
#4 | |
Zbanowany
Data dołączenia: 18 11 2006
Lokacja: Wrocław
Imię: Ravill Eagle
Świat: Candia
|
![]() Cytuj:
Rybnet to pewnie LAN jest, który jest zapewne zasilany przez TP S.A. DSL lub Neostrada. ![]() |
|
![]() |
![]() |
#5 |
Rangers lead the way
Data dołączenia: 25 02 2005
Imię: Kojotes Jano
Gildia: Brigade
Świat: Astera
Poziom: 140
Skille: 99/73
Poziom mag.: 23
|
![]() Winny jest router 193.251.240.69 (Opentransit)- padł tak samo jak 3 tyg temu.
Z niego korzysta zarówno Neo jak i duża częśc innych polskich ISP. Dlatego właśnie w Tibie nie daj się grać, a i część zagranicznych stronek chodzi jak by chciała a nie mogła. Pozostaje nam czekać i spamować infolinię..... /ps/ http://forum.neostrada.info/viewtopic.php?t=10883
![]() |
#6 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 08 2004
Lokacja: Rybnik
Świat: Arcania
|
![]() Cytuj:
hmm.... w takim razie byc moze masz racje ;p nie sprawdzilem dokladnie;p no ale thx za info
![]() |
#7 |
eX Moderator
Data dołączenia: 07 08 2005
Lokacja: www.tibiaspy.com
Wpisy bloga: 2
Gildia: Almighty Friends
Świat: Secura
Poziom: 170
Skille: 96/75
Poziom mag.: 23
|
![]() Kiedyś, kiedyś był podobny problem z lagami u nas w Polsce. Pamiętam, że minęło kilka dni zanim to naprawili. Tak więc pozostaje nam cierpliwie czekać, ewentualnie trenować, bądź wysyłać listy do wszystkich instytucji które mogą coś wskórać.
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 10 2006
|
![]() mialem kiedys podobny problem i brat to zalatwil programem bo po prostu odbieranie danych jest duzo nizsze i zainstal to cos (to bylo jakis rok temu) i dzialalo miedzy czasie mialem formata ale nie instalowalem od nowa programu i wszystko bylo spokojnie az do dzisiaj rana i teraz tez, jak brat bedzie na gg (w usa mieszka
![]()
Michoss |
Ta wiadomość została usunięta przez Wald_Kerius.
Powód: Czytaj 2 post
|
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 12 2005
Lokacja: Knurów
Stan: Na Emeryturze
Imię: Seraphinatis
Profesja: Elite Knight
Gildia: Order of the Golden Rose
Świat: Askara
Poziom: 96
Skille: 82/77
Poziom mag.: 7
|
![]() Tez mam "uplynal limit czasu zadania" na wszystkich swiatach.Wydaje mi sie ze to wlasnie wina tego routera, hm i lagi mam nie tylko w tibi (przestalem juz grac) .Od wczoraj wieczoram mam tez w Rylu chyba tyczy sie to wszystkich gier online ;p nie wiem nie znam sie na tym ;p
#10 |
Zbanowany
Data dołączenia: 24 01 2005
Lokacja: Świebodzin
|
![]() Polecam napisać maila ze szczegółowym opisem problemu do providera. Ja mam Dialnet DSL 512 i kilka razy pomogło.
|
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 12 2005
Lokacja: Knurów
Imię: Seraphinatis
Gildia: Order of the Golden Rose
Świat: Askara
Poziom: 96
Skille: 82/77
Poziom mag.: 7
|
![]() To raczej nie wina providera, cos jest nei tak skoro wszyscy polacy maja ten problem, a pingi do stron www mam wporzadku.
edit: transfer z rapidshare 10-20kb/s a zazwyczaj byl 60-80 -.-
Once a friend, always a friend. Ostatnio edytowany przez ~~AnpeR~~ - 02-12-2006 o 20:05. |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 04 2005
![]() |
![]() Hmm.. ja mam chello i tez mam laggi, obnizony transfer etc
|
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 07 2005
|
![]() Dodalem w wlasciwosciach engine 0, i troszke pomoglo
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 09 2006
Lokacja: Kamion
|
![]() The shodow
ale ty jestes madry o kurde-.- |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 07 2005
|
![]() Ty tez, o kurde
![]() @edit spokojnie, jestem z tych starszych co po 1 odpowiedzi trolla, daje 1 swoja i nic wiecej. tzn jestem od niego madrzejszy ;p Ostatnio edytowany przez The Shodow - 02-12-2006 o 21:08. Powód: Bo pani od fizyki zjadla gąbke na lekcji |
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 10 2006
|
![]() I znowu sie dzieci zaczynają kłócić, na razie żadne "próby przyspieszenia" chyba nie pomogą bo z tego co widze to wszyscy mają lagi i nie tylko z neostrady : o moze po prostu tak jak to napisal autor trzeba spamowac infolinie to moze ruszą dupska
#17 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 06 2005
Lokacja: Dąbrowa Górnicza
Profesja: Paladin
Świat: Nerana
Poziom: 150
Skille: 90+/75+
Poziom mag.: 19
![]() |
![]() router padl ... co nam pozostaje ? tylko czekac az naprawia
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 03 04 2006
|
![]() Kiedys byla taka sytuacja, ze tpsa miala jakis konflikt z niemieckim operatorem (przez ktorego i tak prawie wszytko musi przejsc dalej w swiat, ale jego nazwy nie moge sobie przypomniec) i on w akcie zemsty "przykrecil kurek".
|
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 06 2006
Lokacja: Sochaczew...
Świat: Morgana
![]() |
![]() Mam lagi już jakiś czas i co kilka minut freezy : / Pytałem kilku br'ów i swe też mają(?) Jak to możliwe, bo wkońcu myślałem że tylko my Polacy mamy ten problem..
|
![]() |
![]() |
Drzamich |
Ta wiadomość została usunięta przez Wald_Kerius.
Powód: 0,5 MB zdjęcia. Po co to komu?
|
![]() |
#20 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 06 2005
Lokacja: Lublin
Świat: Nebula
|
![]() Iles UP@: Owszem,to nie wina neostrady,ja mam lacze osiedlowe i bardzo mala predkosc wysylania wiec czasem mam tak ze stoje w miejscu i nie moge sie ruszyc chociaz wszyscy chodza normalnie,widze co sie dzieje ale tylko jesli cos chce zrobic to jest problem,czesto pojawia sie animacja jak bym sie ruszyl o jedna kratke ale zaraz sie cofam jak bym sie nie ruszyl.To nie moze byc wina serva,mam identycznie i na Celescie (Niemcy) i na Lucerze (USA).
Jesli macie problemy z lagami polecam program "cfosspeed" Wykorzystuje on lepiej pakiety przez co net jest szybszy. Mamy 2 opcje ktore dzialaja tak ze albo szybciej nam sie sciaga itp albo nie mamy lagow (lub sa mniejsze) w grach lub programach typu Skype. Mozna go sciagnac z oficjalnej stony : http://www.cfos.de/download/index_pl.htm - klikamy wersje na samej gorze. EDIT: Zapomnialem dodac ze 3 czy 4 klatki w moim bloku sa podlaczone do jakiejsc neostrady 1mb chyba ;P Ostatnio edytowany przez danielski2 - 02-12-2006 o 22:45. Powód: Zapomnial ja cos dodac ;/ |
![]() |