Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 05-09-2004, 15:58   #1
HoX
Użytkownik forum

Data dołączenia: 29 08 2004
Lokacja: Wrocław

HoX ma numer GG 9100584
Domyślny New Haker !

Ostanio gram sobie gram... A tu wyłącza mi sie tibia do menu.. dobra myśle jakiś błąd, pakuje sie jescze raz, i jescze caigle mnie wywala, zauważyłem ze wtedy kiedy ja w menu wtedy haker na mojej postaci! wywalił mi wsyzstko obok! jak sie nie wkurzyłem tak zainstawlowałem od nowa tibie, nowy accont, nowy mail, ten sam problem! HAKER! HAKER! odrazu mówie ze nie używałem zadnego porgramu! haker sam się wlamał, nie wiem jak ale odrazu ma hasło czy numer... jakis geniusz czy co?? help me, może ktoś też to ma, a właśnie, bratu też tak sie zdażyło chodz na innym servie gra, on danubia ja Secura i Harmonia! ciagle tak samo! no i haker czasami zmienia hasło, ja też ciągle zmieniam ale on sobie z tym radzi! mama Free Accont
HoX jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 05-09-2004, 16:03   #2
Vadikel
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 02 06 2004
Lokacja: Thais ;-)

Profesja: Elite Knight
Świat: Aurea
Poziom: 165
Skille: 96/90
Poziom mag.: 8
Pergamin Trojan

może na twoim kompie jest trojan że do niego wysyła twoj acc i password
Vadikel jest offline  
stary 05-09-2004, 16:12   #3
HoX
Użytkownik forum

HoX ma numer GG 9100584
Domyślny Możliwe, Trojan

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vadikel
może na twoim kompie jest trojan że do niego wysyła twoj acc i password
Możliwe iż jest to trojan, ale mam Pandde Titanium Anti-VIrus ciągle włączoną i na maxa skuteczność, dzisiaj wieczorem puszcze sprawdzanie całego systemu, wtedy się dowiem. Zapomniałem dodać, iż zaczeło się to kilkanaście sekund po uruchomienu skillbar'a , z polskiej stronki.
HoX jest offline  
stary 05-09-2004, 16:17   #4
gy_ver
Użytkownik Forum

gy_ver's Avatar

Data dołączenia: 07 12 2003
Lokacja: z eteru

Stan: Na Emeryturze
Gildia: rodzina
Świat: earth
Skille: 666
Domyślny

nie ma czegoś takiego jak "skillbar" a w dodatku na polskiej stronce ?? wielkie lol dla ciebie.
a więc sobie sam zagwarantowałeś tym niby skillbarem "free hack acount"
stary 05-09-2004, 16:54   #5
HoX
Użytkownik forum

HoX ma numer GG 9100584
Domyślny Gajwer znawca! (gy_ver)

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez gy_ver
nie ma czegoś takiego jak "skillbar" a w dodatku na polskiej stronce ?? wielkie lol dla ciebie.
a więc sobie sam zagwarantowałeś tym niby skillbarem "free hack acount"
wcale, ty to pewnie znawca Tibi jestes i jesteś GM i masz 205 lvl ( ) LoL, a oto dowód, nie wiem czy u ciebie to podziała ale podam ci link to skillbara: http://www.skillbar.web(cut)park.pl/skillbar.cut <- <- to jest to albo to ^ ^ Ale ja tu nie żartuje, a właśnie, teraz sprawdziłem Pandą Titanium ale nic nie wykryło :/ nie wiem co jest, chyba będe reinstalował windowa, ale nie tylko z tego powodu

Ostatnio edytowany przez Gremlin - 05-09-2004 o 18:05.
HoX jest offline  
stary 05-09-2004, 17:07   #6
Rincewind
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 30 01 2004
Lokacja: Lublin

Domyślny

czlowieku ten skillbar to na 100% keylogger wiec mozna powiedziec z esam sie zalatwiles pozdro
Rincewind jest offline  
stary 05-09-2004, 17:47   #7
Stu
Użytkownik Forum

Stu's Avatar

Data dołączenia: 27 02 2004

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez HoX
wcale, ty to pewnie znawca Tibi jestes i jesteś GM i masz 205 lvl ( ) LoL, a oto dowód, nie wiem czy u ciebie to podziała ale podam ci link to skillbara: (cut) <- <- to jest to albo to ^ ^ Ale ja tu nie żartuje, a właśnie, teraz sprawdziłem Pandą Titanium ale nic nie wykryło :/ nie wiem co jest, chyba będe reinstalował windowa, ale nie tylko z tego powodu
OK, jedziemy: ściągnąłem sobie ten programik i go zdebugowałem. I przyjrzałem się bliżej jego działaniu. Być może w jakiś sposób oblicza skille, być może tylko ściemnia że to robi. W każdym razie najpierw pobiera twój login i pass i wysyła go na adres *****[email protected] (przepraszam, cytat). Zresztą żeby to odkryć nie trzeba mieć wiedzy programistycznej.
Ale zło już się stało, jak to mówili w Amelii, teraz zastanówmy się jak to gówno usunąć. Z tego co widziałem programik tworzy w rejestrze windowsa wpis (w sekcji "run"), i nic więcej. Dlatego wystarczy że ów wpis wywalisz, no i oczywiście skasujesz sam program.
Nie będe pisał jak to się robi bo jak zniszczysz rejestr to będziesz miał do mnie pretensje - spytaj jakiegoś kumpla jeśli sam nie wiesz co i jak.
Klucz to "Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run \", wpis to najprawdopodobniej "svchost*****", ale swróć uwagę na ścieżkę dostępu - jeśli windows\system32 to nie ruszaj,a jeśli windows\system, to wyp...
I na koniec sprawdź czy masz w katalogu windows\system plik svchost***** - oryginalnie plik ten jest w katalogu windows\system32, i powinien mieć ok. 12kB wielkości. Jeśli jest w katalogu system, to coś nie gra i jest to plik naszego trojana.
Ale zamotałem.

Pozdrawiam serdecznie

Ostatnio edytowany przez Gremlin - 05-09-2004 o 18:06. Powód: Wywalilem link do haka
Stu jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania