Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Dla początkujących > Profesje

Notki

Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 01-04-2007, 23:34   #1
Alora
Użytkownik Forum

Alora's Avatar

Data dołączenia: 03 06 2005
Lokacja: Daleko Daleko

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elite Knight
Świat: Iridia
Domyślny Vampire Hell

Witam wszystkich. Pytanie o vampire hell. Dzisiaj byłam moją druidką na vampire hell 56 elder 53 mlvl zabierając ze sobą 1 plecak gfb 2 plecaki bp hmm i 6 plecakow mana fluidów. Loot pozal sie boze. Ale chodzilo mi bardziej o exp. Wbilam okolo 10%. Bardzo mnie to zdziwilo poniewaz przegladajac tematy ze zdjeciami magowie i druidzi bardzo czesto daja zdjecia z tamtad jak wbijaja tam kolejne poziomy. Moje pytanie brzmi nastepujaco. Co robie zle expiac tam? Czego wziasc wiecej a czego mniej?
Prosze o jakies normalne odpowiedzi doswiadczonych userow a nie dzieci neo typu. "Ty glupia Je**** idiotko tam sie nie expi!!! Moj kumpel xxx master expi na dragach/tombie/co tam se chcecie."-Ja takich rzeczy nie chce tutaj czytac z prostego powodu. Jak dostaliscie kolejna jedynke w szkole i idziecie sie wyzyc na forum to lepiej skonczcie z tibia i wezcie sie za nauke. DLatego plz kultura a jak krytyka to konstruktywna. Z gory THX. Alora.

Pomóż głodnym dzieciom!
Alora jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 03-04-2007, 20:26   #2
Kokio
Użytkownik Forum

Kokio's Avatar

Data dołączenia: 12 02 2006
Lokacja: Wrocław

Stan: Na Emeryturze
Świat: Guardia
Domyślny

Vampire Hell jest dobrym miejscem do expa dla sorcow/drutow 55+ wiec dla Ciebie rowniez.. Hmm nie napisalas w ile wbilas to 10% ale wydaje mi sie ze przy w miare dobrym respie w godzinach gdy na servie jest 800+osob mozesz wbic tam z 30-40k/h. Uzywasz w sumie tylko exori vis, manasujesz sie i od czasu do czasu GFB gdy robi sie goraco i wyskakuja 3-4 vampy. Jesli te 10% wbilas w 1h to wynik cos za słaby bo jest to ok. 15k..
A co do lootu to zalezy od szczescia.. gdy poleci vamp shield to napewno wyjdziesz na duzym plusie a przy tej ilosci vampirow w Hellu nie bedzie rzadkoscia ten widok.
Sprobuj jeszcze raz, wez z 10Bp MF,BP GFB i expij powoli nabierajac doswiadczenia w sposobie zabijania vampow tam. Rezultaty powinny byc zadowalajace.

Ostatnio edytowany przez Kokio - 03-04-2007 o 20:28. Powód: Co?Gdzie?
Kokio jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-04-2007, 20:42   #3
Raditz Saiya-jin
Użytkownik Forum

Raditz Saiya-jin's Avatar

Data dołączenia: 02 05 2006

Imię: Devseth
Poziom: 100
Skille: 83/81
Domyślny

Mam dziwne wrażenie, że koleżanka używała hmm'ów do zabijania tych vampów, skoro wbiła tylko 10% ;> Proponuję exori vis + rod.

Ps. Nie licz na to, że Ci się zwróci.
16:55 GM Camlost on Menera [2]: are you using a bot?
16:55 Devseth [82]: no

• Błogosławiony niech będzie człowiek, który nie mając nic do powiedzenia,
powstrzymuje się od dania nam słownego dowodu na to.•
Raditz Saiya-jin jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-04-2007, 20:07   #4
Kreda
Guest

Domyślny

Vamp Hell to nie jest miejsce do zarabiania tylko do expienia zadko sie zwrocio ile wogole tam sie szybko expi ale traci duzo

Moral:Masz kase? idz tam exp a nie masz? nie idz
  Odpowiedz z Cytatem
stary 08-04-2007, 11:29   #5
team_pk_druid
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 21 03 2007
Lokacja: Ostrołęka

Profesja: Paladin
Poziom: 52
Skille: 72/52
Poziom mag.: 14
Domyślny

Na vamp hell sie nie zarabia? Nie zartuj ... ogólnie na vampach jest zasada - albo vampka i duzy + albo waste. Do zabijania vampów e vis + tempest + sporadycznie hmm. Gfb na 3-4 vampy i stalkery jak czasem podejdzie ich tak duzo ze masz problemy z poruszaniem sie.
team_pk_druid jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-04-2007, 12:05   #6
Kreda
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez team_pk_druid Pokaż post
Na vamp hell sie nie zarabia? Nie zartuj ... ogólnie na vampach jest zasada - albo vampka i duzy + albo waste. Do zabijania vampów e vis + tempest + sporadycznie hmm. Gfb na 3-4 vampy i stalkery jak czasem podejdzie ich tak duzo ze masz problemy z poruszaniem sie.
ta? idz na ghostland zabijej ghole caly dzien policz ile zabiles i ile ci life ringow poleci ja mowie hmm 4?<tak mysle> i zobacz ile vampow trzeba zabic zeby ci sie zwrocilo na vamp hellu bardzo zadko sie zarabia .A jak uwazasz masz 5,5k kupujesz 5 bp manasow nie masz kasy tak 55 sorcem to idzesz na vampy zarobic? nie na necro najpredzej
  Odpowiedz z Cytatem
stary 08-04-2007, 16:58   #7
team_pk_druid
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 21 03 2007
Lokacja: Ostrołęka

Profesja: Paladin
Poziom: 52
Skille: 72/52
Poziom mag.: 14
Domyślny

nie... poszedł bym z drutem na hydry bądz na tombe...
team_pk_druid jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-04-2007, 20:02   #8
BaxCrow
Użytkownik Forum

BaxCrow's Avatar

Data dołączenia: 25 02 2006
Lokacja: Żory

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Vampire Hell to dosyć "ciasne" miejsce dużo tam monsterów i wbijanie expa jest dobre, ale waste niemiłosierne jest. Mówicie o tych Vampkach, że jak polecą to nie będzie waste. No tak nie będzie tylko, że Vampka to jest taki rzadki widok jak MPA z demka. Jeżeli masz dużo kasiory bierz 10 bp mf i bp gfb, a Hell jest twój, ale jak nie masz to lepiej idź expić tym drutem na normalna tombkę i też jest dobry exp.
To znaczy, że nie wiele w życiu widziałeś.
Jeżeli nie znasz ich przydomku.
To znaczy, że nie rozumiesz mnie.
Jeżeli mnie nie rozumiesz.
To znaczy, że... CZERWONE DIABŁY!

NA ZAWSZE WIERNY! OD 1997 ROKU!

You see dead Game. You recognized Tibia. It was killed by CipSoft.

Ostatnio edytowany przez BaxCrow - 08-04-2007 o 20:03.
BaxCrow jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-04-2007, 21:06   #9
Freddd
Użytkownik Forum

Freddd's Avatar

Data dołączenia: 07 07 2006
Lokacja: Iława

Świat: Azura / Obsidia
Domyślny

vamp hell to dobre miejsce do expa co prawda gram palem i bije tam jakies 45k expa na godzine ale rozmawialem z druidami i sorcami to oni tam bija po 55-60k expa na godzine. Z lootem jest ciezko czesto wychodzi sie na - ale za to exp bardzo dobry. Proponuje stosowac druidem exori vis + gfb ale gfb jedynie w kryzysowych sytuacjach jak wyskocza nam 3-4 vampy i inne monstery

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania