|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
Pokaż wyniki sondy: Czy chciałbyś/aś, aby w Polsce była legalizacja marihuany? | |||
Tak. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
12 | 20.00% |
Nie. |
45 | 75.00% |
Nie mam zdania. |
3 | 5.00% |
Głosujących: 60. Nie możesz głosować w tej ankiecie |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 07 2005
Stan: Niegrający
|
![]() Witam,
Co myślicie o legalizacji i o samej marihuanie? Piszcie pozytywne i negatywne opinie. Co ja myśle o marihuanie, hmmm... Moim zdaniem Marihuana powinna być bardziej legalna niż wódka, ponieważ Marihuana to natura, nie stworzył jej żaden człowiek tak jak wódke i mniej szkodzi zdrowiu niż wódka. Wiele ludzi myśli, że marihuana uzależnia, ale nie chce mi sie w to wierzyć, ostatni raz paliłem miesiąc temu i jakoś mnie to nie ciągnie... |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 05 2006
Lokacja: Giżycko
Wpisy bloga: 1
Stan: Na Emeryturze
Imię: Matekaratek
Świat: Broa
|
![]() Wg mnie to jest złe, i jestem na "nie".
@down To wytłumacz dlaczego ludzie od razu kojarzą to z tymi używkami?
a kto nie jest z nami w klubie - niech go piorun trzaśnie. Oby nasze wszystkie prace były najpiekniejsze inni przecież się nie znają - to jest najważniejsze. Niechaj nasze forum nigdy sie nie skończy a kto źle o nas napisze, szybko go wykończym... Ostatnio edytowany przez matiiii - 07-04-2007 o 17:36. |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
|
![]() Dlaczego "złe"? Więkoszość ludzi, która słyszy słowo "Marihuana" to odrazu kojaży im się to z narkotykami i że to jest złe itd. Rozumiem takie rzeczy jak Amfetamina, Heroina czy inne gówno, to już co innego
Ostatnio edytowany przez Granteon - 07-04-2007 o 17:37. |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 03 2004
Lokacja: from Dwarves Lands...
|
![]() Heroina, opium to też produkty naturalne. A jakoś sam klasyfikujesz ich do twardych dragów i nie chciałbyś, żeby ktoś to brał.
Prawda jest taka, że THC odkłada się w tkankach tłuszczowych w mózgu i niszczy szare komórki. I prawda też jest taka, że po pewnym czasie będziesz potrzebował coraz więcej i więcej, żeby Cię to ruszyło. Już nie wspominając o tym, że będziesz sięgał coraz częściej po skręta, bo nie będziesz w stanie stawiać czoła problemom samotnie.
Smoki powinny być okrutne, chytre, nieczułe i straszne. Ale coś ci powiem, czlowieku.... Smoki nigdy nie paliły na stosie, nie torturowały, nie rozpruwały na kawałki i nie nazywały tego moralnością. Terry Pratchett, "Straż! Straż!" ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 03 2004
Lokacja: from Dwarves Lands...
|
![]() To że Ty nie znasz, nie znaczy, że takich ludzi nie ma.
A znasz ludzi, którzy są zamulaści, ciężko się z nimi dogadać i chodzą wiecznie ze spowolnionym refleksem? Nie wiem jak Ty, ja bym tak wyglądać nie chciał.
Smoki powinny być okrutne, chytre, nieczułe i straszne. Ale coś ci powiem, czlowieku.... Smoki nigdy nie paliły na stosie, nie torturowały, nie rozpruwały na kawałki i nie nazywały tego moralnością. Terry Pratchett, "Straż! Straż!" ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 03 2005
Lokacja: Płock
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Paladin
![]() |
![]() Kolejny idota, który myśli, że narkotyki nie szkodzą... ŻAL
|
![]() |
![]() |
#8 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 08 2005
Lokacja: Śrem
|
![]() Jestem na nie. Jestem przeciwny wszelakim używką.
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 01 2007
Lokacja: In the coffin...
![]() |
![]() Widzę anarchię w avatarze.
Pierdol system! Pal ile wlezie. Jestem na nie. Tak jak powiedział Kald, marysia to też środek, który powoduje zmiany w centralnym ośrodku nerwowym.
#10 |
Zbanowany
Data dołączenia: 21 11 2005
Lokacja: Chrzanów
|
![]() Wtedy to by nam sie dopiero młodsza część społeczeństwa stoczyła :| Sądze, że tak jak teraz jest dobrze - niby nielegalne ale jak ktoś chce to na luzie ją zdobędzie. Legalizacja ozanczałaby totalnie zielone światło- a nie popieram tego. Rozumiem, że marycha nie jest aż tak groźna - ale mimo wszystko jestem na "nie" ;]
Ostatnio edytowany przez Calen Futh - 07-04-2007 o 17:53. |
![]() |
![]() |
#11 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Tak, może widziałem takich ludzi, ale nie po marihuanie... Oczywiście zgadzam się z tym, że marihuana ogłupia ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 01 2007
Lokacja: In the coffin...
![]() |
![]() I dalej by szło jak w Holandii. Aborcja, eutanazja, związki homoseksualne, partia pedofilii. Zaczęło się wkońcu od niewinnej "trawki".
#13 |
Użytkownik Forum
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 08 2004
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() Po co legalizować? Chcesz palić - pal, ale nie każdy gówniarz musi mieć do tego dostęp. I tak żyjemy w skretyniałym społeczeństwie, po co to pogłębiać?
|
![]() |
![]() |
#15 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Czemu nie zalegalizować? Nie chcesz palić - nie pal, wtedy każdy palacz miałby latwiej, mógłby sobie hodować krzaczka w domu itd. A teraz jest prawo i kara za posiadanie. |
|
![]() |
![]() |
#16 |
UnlimitedWarnWorks
Data dołączenia: 14 01 2004
Lokacja: Warszawa
![]() |
![]() Dodam tylko, ze ten twoj "Dar Natury" jest wzgobacany chemicznie. Wiekszosc twoich skretow nigdy nie widziala gleby ani prawdziwego slonca.
|
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
|
![]() Oczywiscie jeżeli była by legalizacja to bez żadnej dodawanej chemii. Skąd możesz wiedziec, że nie widziało gleby lub słońca? Jesteś specjalistą? Marihuany nie da się wychodować bez gleby i swiatła, wiec uprawia się ją pod słońcem lub pod lampą.
|
![]() |
![]() |
#18 |
Zbanowany
Data dołączenia: 17 03 2007
|
![]() Dla autora tematu.
@edit Tylko że biorąc pod uwagę średnią inteligencję i wiedzę o życiu to większość tego chorego, rozpieszczanego społeczeństwa (w większości dzieci i nastolatków chcących być elo i trendi, niepotrafiących samodzielnie myśleć) sięgnęło by po to. Dlaczego? Może nie wszyscy by chcieli popaść w nałóg. Ale większość chciałaby spróbować chociaż raz. A z nałogami często tak jest (jeżeli nie zawsze), że zaczyna się od jednego razu. Zresztą cała ta durna moda wśród nastolatków jest powodowana przez media, jedne namawiają aby olewać zasady, a inni tak wokół nich trąbią, że aż ludzie zaczynają się interesować. Ostatnio edytowany przez OnlyShadow - 07-04-2007 o 18:28. |
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 06 2004
Lokacja: 19°58'E 50°05'N
Imię: Komandor Tarkin
Świat: Secura
|
![]() Mam to zasadniczo w dupie, o ile byłby zakaz palenia w miejscach publicznych. Już denerwuje mnie przyspieszanie i wyprzedzanie na ulicy palących tytoń ludzi, co by na mnie dym nie leciał.
@Down Tak, tylko że po pewnej ilości alkoholu prędzej stracisz przytomność, niż zapakujesz się w karton, który ma polecieć z okna jako misja na marsa. Ostatnio edytowany przez Dr.Unknown - 07-04-2007 o 18:34. |
![]() |
![]() |
#20 |
Użytkownik Forum
|
![]() Alkohol i papierosy też są uzależniające szkodliwe itd. i jakoś są normalnie sprzedawane...
Ja tą Legalizacje w polsce se wyobrażam tak: -Maksymalnie hodowanie 3 krzaczkow na własny użytek -Akcyza -Maksymalne posiadanie do 1,5g -Od 18 lat (!) -Zakaz palenia w miejscach publicznych Po za tym państwo by na tym zarobiło... Ostatnio edytowany przez Granteon - 07-04-2007 o 18:34. |
![]() |