Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Multimedia > Filmy

Notki

Filmy Gdy zdjęcia to za mało do akcji wkraczają filmy.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 24-08-2006, 15:11   #1
Jason-X
Użytkownik Forum

Jason-X's Avatar

Data dołączenia: 30 03 2006
Lokacja: Warszawa

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Galana
Domyślny CamStudio...

A wiec tak mam pewien problem przy pomocy CamStudio chcialem zrobic kilka scen w formacie .avi z tibia ale po obejzeniu nagranego juz materjalu okazuje sie ze chodza one zdecydowanie wolniej niz normalnie tibia.Podczas nagrywania w momencie gdy wlaczona mam tibie,tibicam,camstudio fps spadaja mi do 15.Dlugo dlubalem w video options i options ale niczego nie udalo mi sie wskorac.Co na to mozna poradzic?
16:33 Traste Inutil: the respawn of noobs in carlin are good today
Jason-X jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 24-08-2006, 17:19   #2
kostooch
Użytkownik Forum

kostooch's Avatar

Data dołączenia: 15 07 2005

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Jason-X Pokaż post
A wiec tak mam pewien problem przy pomocy CamStudio chcialem zrobic kilka scen w formacie .avi z tibia ale po obejzeniu nagranego juz materjalu okazuje sie ze chodza one zdecydowanie wolniej niz normalnie tibia.Podczas nagrywania w momencie gdy wlaczona mam tibie,tibicam,camstudio fps spadaja mi do 15.Dlugo dlubalem w video options i options ale niczego nie udalo mi sie wskorac.Co na to mozna poradzic?
Rowniez mam podobny problem ze SnagIt. Obawiam sie, ze jedyne wyjscie to inwestycja w mocniejszy sprzet :<.
kostooch jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-04-2007, 22:43   #3
NieWiedzialemJakSieNazwac
Guest

Domyślny

ja mam dobry szpęt, a camstudio strasznie mi spowalnia tibia, ale nic przezyję i co się okazuję jak chce odtowrzyć? że chodzi 20 razy wolniej niż zwolniona tibia....
  Odpowiedz z Cytatem
stary 28-04-2007, 00:57   #4
Gesior
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 25 01 2005
Lokacja: Grodzisk Maz.

Imię: Akatedih
Profesja: Druid
Świat: Secura
Poziom: 42
Skille: 16/23
Poziom mag.: 50
Król

tzn. masz malo fps czy co? bullet time?
Ja polecam HyperCam 2. Zdecydowanie wydajniejszy niz wyzej wymienione.
Ja mialem P4 2.4ghz, 512 ram, GeForce4 440 MX 64 MB i dysk 120GB(ATA-100) i krecilem plynnie do 640x480 z kompresja "MPEG-4 V3". Teraz mam dysk 160GB (SATA-2 - szybki) Semprona 3000+, 2 gb ram, GeForce 6600 256MB i krece nawet 35 klatek na sekunde z Tibii. Jeśli krecisz z tibii to najwazniejsze, zebys wlaczyl DirectX9 w opcjach Tibii (Options>Graphic>Advanced). Jesli nie mozesz odpalic DirectX9 to zapomnij o kreceniu. Jesli juz odpalisz to pamietaj, zeby przed sama scena z ktorej chcesz krecic (najpierw do .rec zapisuja i zgrywaj na .avi z filmow!) wejsc w zaawansowane opcje grafiki w Tibii i zmienic tryb grafiki z DX9 na DX5 i z powrotem na DX9. Tibia zawiera błedy ktore po graniu pare minut na DX9 lub DX5 obciazaja procesor na 100% (np. u mnie kiedy mam ustawione 25 klatek na DX9 to na poczatku mam obciazenie procesora 5%, a po paru minutach juz 100%, a po pewnym czasie nawet 25 klatek nei wyciaga puki nie zmienie na DX5 i na DX9 z powrotem). Jezeli nawet HyperCam 2 nie pomaga i nie mozesz nagrac wystarczajacej ilosc klatek z kompresja sprobuj bez kompresji. U mnie (z innego gry niz tibia - SoF2) zgrywało 45 klatek w 800x600 z dyskiem SATA-2. Na starszych dyskach tez powinno dac sie zgrywac bez kompresji (jako kompresje wybrac "Uncompressed") w rozdzielczosci okolo 600x400 i 20 klatkach. Pamietaj, zeby ustawic w programie do zgrywania i w Tibii taki sam limit klatek!
Jak juz zgrasz to mozesz montowac w Sony Vegas 7.0 korzystajac z mojego poradnika (szczegolowego) ktory jest w moim opisie \/
stary 28-04-2007, 11:33   #5
..::QRAS::..
Manga & Anime

..::QRAS::..'s Avatar

Data dołączenia: 25 01 2005

..::QRAS::.. ma numer GG 638092
Domyślny

a ja mam odwrotna sytuacje jak nagrywam HyperCam 2 to filmy po zapisaniu bardzo szybko sie odtwarzaja ? moj sprzet to P4 3000mhz geforce 7600GS 1gb ram.

" Choc droga jest bez konca , pozornie bez znaczenia , mniemam ze mam powody by drogi swej nie zmieniac... "

..::QRAS::.. jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-04-2007, 21:51   #6
Vlad Dracula
Użytkownik Forum

Vlad Dracula's Avatar

Data dołączenia: 24 05 2006
Lokacja: KK
Wpisy bloga: 1

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Druid
Świat: Honera
Poziom: 22
Poziom mag.: 19
Vlad Dracula ma numer GG 1970836
Domyślny

Ja mam dokładnie tak samo jak up.Filmiki tak szybko chodzą,że nie da się oglądać o.0
stary 28-04-2007, 22:24   #7
Thebill
Użytkownik Forum

Thebill's Avatar

Data dołączenia: 03 12 2006

Profesja: Sorcerer
Świat: Eternia
Thebill ma numer GG 2474780
Domyślny

No bo pewnie uzywacie kodeka Divx ktory u mnie tez tak nagrywa. Ja uzywam Full Frames
But we are united in our fate. Our fate is to kill.
We were not born this way, we chose it out of our own free will!
But it was a decision of no return…”

Mój film o gildi Outlaw Alliance - http://www.youtube.com/watch?v=YdtwXZOpVso
Thebill jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania