Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > tibia.pl - opinie, sugestie, błędy, itp.

Notki

tibia.pl - opinie, sugestie, błędy, itp. Tutaj możesz wyrazić swoją opinię na temat strony, wskazać błąd i zasugerować czego brakuje.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 27-09-2004, 15:28   #1
Vanhelsen
Użyszkodnik

Vanhelsen's Avatar

Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau

Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
Vanhelsen ma numer GG 2690575
Domyślny Co z tym konkusem ?

Minowicie przedchwilą przypomniał mi się pewien fragment starego niusa .Nius muwił o wakacyjnym konkursie na modków. Dobo napisał tam pewne zdanie:
Cytuj:
Co więcej, na nowy rok szkolny planujemy nowy konkurs... ale teraz nie o tym
Może teraz jest czas by napisać coś otym Przeciesz 1 września był 4 tyg temu.

Vanhelsen jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 27-09-2004, 16:14   #2
Dan the Automator
Dobo Srobo

Data dołączenia: 23 07 2003

Domyślny

Jak będzie to będzie, narazie dajemy sobie rade
Dan the Automator jest offline  
stary 27-09-2004, 18:45   #3
Vanhelsen
Użyszkodnik

Vanhelsen's Avatar

Domyślny

A juz mialem nadzieje, ze zostane niedługo moderatorkiem

Vanhelsen jest offline  
stary 27-09-2004, 18:51   #4
MatKus
http://tibiaspy.com

MatKus's Avatar

Data dołączenia: 22 07 2003
Lokacja: Opole / Głuchołazy

Stan: Na Emeryturze
Imię: Matkus
Profesja: Elder Druid
Świat: Secura
Adres Jabbera do MatKus
Domyślny

Widzisz, nie dla wszystkich wakacje już się skończyły. Poczekamy, aż studentom też się one skończą, i konkursik na pewno zorganizujemy. Ino z góry mówię, że będzie jeszcze jedno wymaganie, którego do tej pory nie było - znajomość angielskiego w stopniu conajmniej dobrym. No, może nie będzie to wymaganie, które przekreśla kandydaturę, ale będzie na pewno dużym atutem. Po prostu niedługo chcemy ruszyć angielskojęzyczną wersję strony, a co za tym idzie i forum, więc i modkowie tam będą nam potrzebni.
stary 27-09-2004, 19:11   #5
Radek 666
Użytkownik Forum

Radek 666's Avatar

Data dołączenia: 14 08 2004
Lokacja: Neverwinter

Radek 666 ma numer GG 9619721 Radek 666 ma login Tlenu radek12345@tlen.pl
Smutny :/ :/ :/ :/ :/

A ja mogę być modkiem? Odpowiedz: nie. Angielski znam dobrze ale...mam 11 lat i to całkowicie przekreśla moje szanse. Eh a tak chyciałbym być moderatorem .

In the memory you’ll find me
Eyes burning up
The darkness holding me tightly
Until the sun rises up
Radek 666 jest offline  
stary 27-09-2004, 19:58   #6
Gonzo von Krenzel
Użytkownik Forum

Gonzo von Krenzel's Avatar

Data dołączenia: 19 09 2003
Lokacja: Szczecin

Stan: Niegrający
Gonzo von Krenzel ma numer GG 2029181
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Radek 666
A ja mogę być modkiem? Odpowiedz: nie. Angielski znam dobrze ale...mam 11 lat i to całkowicie przekreśla moje szanse. Eh a tak chyciałbym być moderatorem .
Powiem szczerze, że myślę, że w wieku 11 lat jednak tak dobrze angielskiego nie znasz...
stary 27-09-2004, 20:41   #7
ponczus
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 19 10 2003
Lokacja: Spod Budki z Piwem

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Bahzell
Świat: Chromaggus
Skille: 400/400
Domyślny

Ale ma fajnego avatara!!

No właśnie dawać ten konkurs bo chcę zobaczyć czy się nadaję
ponczus jest offline  
stary 27-09-2004, 21:23   #8
she_devil
Użytkownik Forum

she_devil's Avatar

Data dołączenia: 13 03 2004
Lokacja: Tam gdzie rosną bubki.

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gonzo von Krenzel
Powiem szczerze, że myślę, że w wieku 11 lat jednak tak dobrze angielskiego nie znasz...
Oceniasz po wieku
Ja teraz przerabiam reported speeche i stwierdzam, że dobvrze znam anglik.
she_devil jest offline  
stary 27-09-2004, 21:48   #9
hoomik
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 29 11 2003

Domyślny

Pff, to jeszcze podstawy są... ;p
hoomik jest offline  
stary 28-09-2004, 06:41   #10
p.l
eX Moderator

p.l's Avatar

Data dołączenia: 10 09 2003
Lokacja: Fotel przed monitorem

p.l ma numer GG koniec tego dobrego
Domyślny

Ja chce być, JA JA! ME WANT BECOME MODERATOR!

p.l jest offline  
stary 28-09-2004, 06:45   #11
Majen
Użytkownik Forum

Majen's Avatar

Data dołączenia: 12 10 2003
Lokacja: Warszawa

Majen ma numer GG 3010433
Domyślny

Cytuj:
To zalerzy od kiedy sie uczy, ja sie ucze od 5 lat i cośtam umiem, a mój kumpel uczy sie od 3 lat i umie wiecej odemnie , a pozatym poco komuś znajomość języka angielskiego skoro wystarczy słownik*.

*-niektórzy mogą napisać, że sprawdzanie w słowniku może długo trwać więc odrazu mówie że są programy do tłumaczenia do których wklejasz tekst i pochwili masz wszystko w dowolnym języku(oczywiście jeśli jest możliwość przetłumaczenia).
Majen jest offline  
stary 28-09-2004, 07:10   #12
Cz@rny
Użytkownik Forum

Cz@rny's Avatar

Data dołączenia: 04 02 2004
Lokacja: In the right place...

Stan: Aktywny gracz
Imię: Sarewok
Profesja: Elite Knight
Gildia: Agnosti
Świat: Trimera
Poziom: 140
Skille: 96/93
Poziom mag.: 7
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez MatKus
Widzisz, nie dla wszystkich wakacje już się skończyły. Poczekamy, aż studentom też się one skończą, i konkursik na pewno zorganizujemy. Ino z góry mówię, że będzie jeszcze jedno wymaganie, którego do tej pory nie było - znajomość angielskiego w stopniu conajmniej dobrym. No, może nie będzie to wymaganie, które przekreśla kandydaturę, ale będzie na pewno dużym atutem. Po prostu niedługo chcemy ruszyć angielskojęzyczną wersję strony, a co za tym idzie i forum, więc i modkowie tam będą nam potrzebni.
Jestem ciekaw jak zrobicie z forum. Czy zrobicie opcje strony anglojęzycznej i nowe forum dla gości, którzy nie znają Polskiego, czy może nakarzecie nam używać angielskiego na forum >? Lub forum pozostawicie tylko dla znających nasz język.
stary 28-09-2004, 07:13   #13
Cz@rny
Użytkownik Forum

Cz@rny's Avatar

Data dołączenia: 04 02 2004
Lokacja: In the right place...

Stan: Aktywny gracz
Imię: Sarewok
Profesja: Elite Knight
Gildia: Agnosti
Świat: Trimera
Poziom: 140
Skille: 96/93
Poziom mag.: 7
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dobo
Jak będzie to będzie, narazie dajemy sobie rade
W przeciągu paru tygodniu na stronie były 2 newsy z informacjami o zgłaszaniu błędów. 4 tygodnie minęły od mojego zgłoszenia i nadal istnieje błąd... Może dajecie sobie rade, ale nikt z Was nie ma czasu zajrzeć to przecież tak ważnego tematu...
stary 28-09-2004, 08:51   #14
Dan the Automator
Dobo Srobo

Data dołączenia: 23 07 2003

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Cz@rny
W przeciągu paru tygodniu na stronie były 2 newsy z informacjami o zgłaszaniu błędów. 4 tygodnie minęły od mojego zgłoszenia i nadal istnieje błąd... Może dajecie sobie rade, ale nikt z Was nie ma czasu zajrzeć to przecież tak ważnego tematu...
Widzisz, na stronie są rzeczy do których ja mam dostęp, Drom ma dostęp, a są rzeczy które może zmieniać tylko MatKus. I ponieważ Matkus ma... hmmm "ograniczony dostęp do internetu" ;-) To dlatego się tak przedłuża. Zauważ, że jak były błędy z przedmiotami i potworami, poprawialiśmy szybko.
Ale don't worry, naprawa czarów została przezemnie uwzględniona w grafiku update'ów ;-)
Dan the Automator jest offline  
stary 28-09-2004, 13:30   #15
Gonzo von Krenzel
Użytkownik Forum

Gonzo von Krenzel's Avatar

Data dołączenia: 19 09 2003
Lokacja: Szczecin

Gonzo von Krenzel ma numer GG 2029181
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Majen
To zalerzy od kiedy sie uczy, ja sie ucze od 5 lat i cośtam umiem, a mój kumpel uczy sie od 3 lat i umie wiecej odemnie , a pozatym poco komuś znajomość języka angielskiego skoro wystarczy słownik*.

*-niektórzy mogą napisać, że sprawdzanie w słowniku może długo trwać więc odrazu mówie że są programy do tłumaczenia do których wklejasz tekst i pochwili masz wszystko w dowolnym języku(oczywiście jeśli jest możliwość przetłumaczenia).
Uuuu... Ja myślę, że jakbyś napisał coś i przetłumaczył takim programem, po czym umieścił to na stronie zabarno by Ci stanowisko moda...
Takie programy są niestety bardzo głupie jeszcze i bez poprawek człowieka nie da się często zrozumieć o co chodzi w przetłumaczonej przez nie wypowiedzi.
stary 28-09-2004, 18:06   #16
Obłedny Rycerz
Użytkownik Forum

Obłedny Rycerz's Avatar

Data dołączenia: 16 08 2004
Lokacja: Wzgórza Erathii

Wyślij wiadomość przez ICQ do Obłedny Rycerz Obłedny Rycerz ma numer GG =nieważne= Obłedny Rycerz ma login Tlenu =nic ci do tego :P=
Domyślny

Jak już skonczycie robić angielską wersję stronki , i będziecieie chcieli zacząć niemiecką to wiecie gdzie szukać .

Rycol

Zdjęcie Doba (miałem bana na 3 dni)
Obłedny Rycerz jest offline  
stary 28-09-2004, 18:47   #17
Majen
Użytkownik Forum

Majen's Avatar

Data dołączenia: 12 10 2003
Lokacja: Warszawa

Majen ma numer GG 3010433
Domyślny

Cytuj:
Uuuu... Ja myślę, że jakbyś napisał coś i przetłumaczył takim programem, po czym umieścił to na stronie zabarno by Ci stanowisko moda...
Takie programy są niestety bardzo głupie jeszcze i bez poprawek człowieka nie da się często zrozumieć o co chodzi w przetłumaczonej przez nie wypowiedzi.
OMG!!! To chyba logiczne że kazdy tekst trzeba poprawic by mial sens.

Cytuj:
Przykład:
Angielski tekst:
today we started two new game worlds: Tenebra and Galana. Tenebra is our first game world that runs on a server in Brazil! Many thanks to everyone helping us to test this server during the past weeks. Galana's server is located in Germany. Both worlds are normal game worlds with enabled player vs. player combat. Players that live in Brazil should choose Tenebra since it will provide a much better connection. Note that due to the structure of the Internet, all South American players not living in Brazil (e.g. Argentina or Chile) are still better off selecting a server which is located in the USA. Galana will fit best for players in Europe. New American servers will be launched soon as well.

Przepuszczenie przez program:
Tekst wygląda tak:
Dziś rozpoczynamy dwa nowe światy gry: *Tenebra* i *Galana*. *Tenebra* jest nasz pierwszy (najpierw) gra świat (światowy) co (żeby; który) biegnie (przesuwa się) na serwerze w Brazylii! Wiele wdzięczności wszelki (wszyscy) pomagający (pomoc) USA próbować ten serwer podczas przeszłych tygodni. *Galana's* serwer jest rozmieszczany w Niemczech. Obydwa światy są normalne światy gry z umożliwianym (upoważniony) graczem *vs*. Walka gracza. Gracze co (żeby; który) żywy w Brazylii miał wybierać *Tenebra* zaczynając od (od tego czasu, jak) to będzie zaopatrywać wiele lepszą łączność (stosunek). Zaznaczają co (żeby; który) dzięki ustrojowi (budowa) Internetu, cali Południowo-amerykańscy gracze nie żyjący (mieszkający; zamieszkanie) w Brazylii (na przykład Argentyna albo Chile ) są wciąż lepszy (lepiej) od dobierania serweru który jest rozmieszczany w SZA (AMERYKAŃSKI) *Galana* będzie dostosowują (pasować) lepszy dla graczy w Europie. Nowy Amerykański (Amerykanin) serwery będzie wypuszczany (zaczęty) wkrótce także.

Człowiek:
Teks wygląda tak:
Dziś powstały dwa nowe światy: Tenebra i Galana. Tenebra jest naszym pierwszym światem umiejscowionym na serwerze w Brazylii! Bardzo dziękujemy wszystkim tym którzy pomagali testować serwer w ubiegłym tygodniu. Galana jest to serwer niemiecki. Na obydwóch światach obowiązują zasady pvp. Dla graczy z Brazyli najlepszy jest serwer Tenebra, zewzględu na lokalizacje. Brazylijski serwer jest lepszy od Amerykańskich serwerów dla wszystkich graczy z Ameryki południowej. Galana jest najlepsza dla graczy z Europy. Niedługo powstanie Amerykański serwer.
Może i by to wyglądało troche lepiej gdy bym miał troche więcej czasu.

Ostatnio edytowany przez Majen - 28-09-2004 o 18:48.
Majen jest offline  
stary 28-09-2004, 21:27   #18
Bambuko
Użytkownik Forum

Bambuko's Avatar

Data dołączenia: 01 10 2003
Lokacja: Dobów Mniejszy

Domyślny

Cytuj:
Gracze co (żeby; który) żywy w Brazylii miał wybierać *Tenebra* zaczynając od (od tego czasu, jak) to będzie zaopatrywać wiele lepszą łączność (stosunek).
Żywi gracze w Brazylii mają wybierać Tenebra zaoaptrując się w dużo lepszy stosunek.

Hmm to chyba jasne, że martwi gracze, i do tego z Peru, dobrego stosunku mieć nie mogą.
Bambuko jest offline  
stary 28-09-2004, 23:08   #19
Vanhelsen
Użyszkodnik

Vanhelsen's Avatar

Domyślny

ROTFL , niezłe tłumaczenie SuPeRMAN

Vanhelsen jest offline  
stary 30-09-2004, 14:07   #20
eldian
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 26 10 2003
Lokacja: Venore

Stan: Na emeryturze
Profesja: Paladin
Świat: Secura
Poziom: 36
Skille: 68/59
Poziom mag.: 15
eldian ma numer GG 7414703 eldian ma login Tlenu Eldian@o2.pl
Domyślny

czyli odpadam.....chociaz
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania