Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 01-09-2007, 21:35   #1
Str4t0s
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 18 12 2004
Lokacja: Gdzies tam no niewiem gdzie
Wpisy bloga: 1

Profesja: Elite Knight
Świat: Bubel i caherer
Poziom: Lol
Skille: 9999/99
Poziom mag.: -1
Domyślny Wypadek na Airshow w radomiu.

Tragiczny wypadek 2 samolotów na airshow w radomiu. Dam wideo jak będzie gdzieś w necie. Można zobaczyć w wiadomościach albo aktualnie na TVN24.
Przerażające. 2 samoloty się zderzyły. Piloci zginęli. Wiele z publiczności jest rannych.
Zaraz dam jakieś screenshoty czy coś jak znajdę
@edit : Tu jest wideo na onecie. http://wiadomosci.onet.pl/2616904,relacjetv.html
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Onet.pl
Do tragicznego wypadku podczas pokazów lotniczych Air Show w Radomiu doszło w momencie, gdy samoloty z grupy akrobatycznej "Żelazny" wykonywały manewr mijania, element figury akrobatycznej zwanej "rozetą". Każda z maszyn rozwija wtedy prędkość ok. 300 km/h.
Dwaj Lotnicy z grupy akrobatycznej Żelazny - Piotr Banachowicz i Lech Marchlewski - zginęli. Informację tę potwierdził generał Andrzej Błasik, dowódca sił powietrznych.

- Straciliśmy dwóch wspaniałych kolegów z grupy Żelazny - powiedział generał. Założyciel i lider zespołu ppłk rez. mgr inż. pil. Lech Marchlewski był instruktorem szybowcowym i samolotowym, dyrektorem Aeroklubu Ziemi Lubuskiej, pilotem liniowym w firmie SKY Express, nalot prawie 4900godzin. Inż pil. Piotr Banachowicz, był członkiem Aeroklubu Ziemi Lubuskiej, nalot 500 godzin.

Grupa "Żelazny" powstała w 2000 roku przy współpracy Aeroklubu Ziemi Lubuskiej i firmy Żelazny, która zakładała sieć sklepów o tej nazwie. Główne zadanie grupy to pokazy lotu zespołowego, członkowie grupy wielokrotnie startowali też w krajowych i międzynarodowych zawodach w akrobacji samolotowej. Używają samolotów Zlin 526 i Zlin 50.

Major Wiesław Grzegorzewski, rzecznik sił powietrznych powiedział, że okoliczności wypadku zbada Główna Komisja Badania Wypadków Lotniczych.

Prezydent Radomia odwołał wszystkie imprezy towarzyszące Air Show.

Jak powiedział w TVN24 Cezary Orzech, ekspert lotniczy, jeden z pilotów miał lecieć ostatni raz i chciał publiczności, na pożegnanie, pokazać coś specjalnego.
@edit2 : Ponieważ ten 1 filmik się dłuży to zobaczcie ten.
Na początku jest troche fotek a potem jest pokazany ten wypadek. http://wiadomosci.onet.pl/2617012,relacjetv.html
Zauważcie że tam kiedy samoloty się zderzają widać lecące ciało pilota.
...Wisps rozwijać od wyrobów spirytusowych w tych biednych stypendystów, że zmarł w bagnach. Oni nie są złe z natury, lecz działa jak sleepwalkers nieświadomi swoich działań. Niemniej jednak, ich dotykać kanalizacji życia życie żywych stworzeń, które czyni je perilous wrogów.

Ostatnio edytowany przez Str4t0s - 01-09-2007 o 21:50.
Str4t0s jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 01-09-2007, 22:06   #2
Hieyan
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 08 05 2005

Stan: Usunięty
Domyślny

Aha, i mamy zacząć dyskusje na temat 'Co zrobić, żeby więcej do takich rzeczy nie dopuścić?' Rozumiem, że to dla niektórych tragedia, ale po co ten temat? 80% forum pewnie i tak o tym słyszało.
Hieyan jest offline  
stary 01-09-2007, 22:25   #3
DRoN
Użytkownik Forum

DRoN's Avatar

Data dołączenia: 02 08 2005
Lokacja: Przasnysz

Domyślny

A będzie żałoba narodowa?
DRoN jest offline  
stary 01-09-2007, 22:29   #4
Lasooch
Użytkownik Forum

Lasooch's Avatar

Data dołączenia: 08 02 2006

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
Domyślny

Ciekawe, czy to Korektor zginął po raz drugi.

Wypadki chodzą po ludziach. Taki miłe wydarzenie na rozpoczęcie września >.>
stary 01-09-2007, 22:37   #5
Rybzor
CS Tibia.pl Team

Rybzor's Avatar

Data dołączenia: 06 09 1970
Lokacja: Gliwice
Wpisy bloga: 1

Stan: Początkujący
Adres Jabbera do Rybzor
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Lasooch Pokaż post
Ciekawe, czy to Korektor zginął po raz drugi.
Możliwe, pewnie ma perma na forum i nie widział więcej sensu ciągnąć ten żywot, a jak obejrzymy dokładnie film pewnie jego samolot wykonał w powietrzu napis "oxy to dla ciebie", znowu wkroczy rząd do sprawy i sie zrobi sensacja : (

@ontopik
Nie wiem co na celu mają takie tematy, mamy pisać jak nam strasznie przykro? Tragedia to tragedia i nic na to nie poradzimy.
Rybzor jest offline  
stary 01-09-2007, 22:52   #6
Chesterkaa
Użytkownik Forum

Chesterkaa's Avatar

Data dołączenia: 11 07 2005
Lokacja: Dark Zone

Świat: Nebula
Domyślny

Omg zajebiscie!I co z tego ? Jesli ktos sie tym interesuje (badz nie) to moze zajrzec na portal internetowy. Nie wiem po co zakladac taki temat... Kurna tyle ludzi codzinnie ginie, a ja mam zalowac jakis dwoch kolesi, ktorzy chyba liczyli sie z ryzykiem tego co robia.

"Każdy chce, by jego prawda była tą jedyną. Bo przecież moja racja jest najmojsza, prawda? Daleko nam wciąż do otwartych społeczeństw, które rozumieją, że ludzie są różni, wyznają różne wartości, chcą w życiu różnych rzeczy."

Marta Wawrzyn/ pardon.pl
Chesterkaa jest offline  
stary 01-09-2007, 22:59   #7
Rayza
Użytkownik Forum

Rayza's Avatar

Data dołączenia: 16 10 2006

Domyślny

Tak.....
Najlepiej zrobić nowy topic nie?
Zal mi pana Kowalskiego który zginał jakiś czas temu... ale smuci mnie to ze nie było tematu o nim
PS:Szkoda ich ale tak to bywa ...wypadki sie zdazają.... szkoda ich..
Przekonajcie się sami.
Rayza jest offline  
stary 01-09-2007, 23:06   #8
Zamor1
Użytkownik Forum

Zamor1's Avatar

Data dołączenia: 12 03 2004
Lokacja: Sanok

Zamor1 ma numer GG 6632523
Domyślny

Co do wypadku, myślę, że to ten po lewej zawinił, wystarczyło, że drgną i doszło do wypadku.
Zamor1 jest offline  
stary 01-09-2007, 23:07   #9
Walekifa
Użytkownik Forum

Walekifa's Avatar

Data dołączenia: 30 08 2004

Walekifa ma numer GG 8714993
Domyślny

Hmm.Miałem tam być..W sumie to się ciesze,że nie pojechałem, bo nie nawidzę takich widoków.

http://www.forum.tibia.pl/group.php?groupid=126

Jesteś fanem Diablo 2 ,ale gra już ci się znudziła?
http://www.forum.tibia.pl/showthread.php?t=187841-
Zapoznaj się z tym tematem,a nie pożałujesz!!!!!!!!
Walekifa jest offline  
stary 01-09-2007, 23:33   #10
Atimcia
Moderator

Atimcia's Avatar

Data dołączenia: 23 11 2005

Stan: Na Emeryturze
Świat: wszędzie
Domyślny

eh....
Grupa akrobatyczna "Żelazny" jest dość sławna na PL, oczywiście nie każdy ich zna bo nie każdy interesuje sie lotnictwem.
I fakt, jak zobaczyłam ten wypadek w tv to serduszko mi stanęło (może dlatego,że pochodzę z miasta "żelaznych" i może dlatego,że parę osób sie zna).

Tak wiec Ci co mają gdzieś ten temat niech po prostu umilkną i przestaną się nabijać.

Każdy lubi co innego jedni są fanatykami piłki inni tibii itp.

Autor napisał i ok, nie napisał tego tematu po to byście mieli powody do nabijania postów czy też wyśmiewania się, trochę powagi i kultury.

Oliver Wendell Holmes Sr.
Atimcia jest offline  
stary 01-09-2007, 23:38   #11
Dark Sven
Użytkownik Forum

Dark Sven's Avatar

Data dołączenia: 20 08 2005
Lokacja: Śrem

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Atimcia Pokaż post
(może dlatego,że pochodzę z miasta "żelaznych" i może dlatego,że parę osób sie zna).
I teraz będziesz szpanować znajomościami, i jakie to ty nie masz plecy? Otóż wiedz, że my się nie damy zastraszyć!

A tak na serio.

Ja nigdy nie pochwalam takich pokazów. Ani to ładne, a w dodatku te smoki są tak zue dla środowiska, i wynikają z tego tragedie. Także "NIE dla pokazów lotniczych" Od Suena.
- Nie wszyscy mogą być mądrzy, panie oberlejtnant – rzekł Szwejk tonem głębokiego przekonania. – Głupi muszą stanowić wyjątek, bo gdyby wszyscy ludzie byli mądrzy, to na świecie byłoby tyle rozumu, że co drugi człowiek zgłupiałby z tego.
Dark Sven jest offline  
stary 01-09-2007, 23:43   #12
Atimcia
Moderator

Atimcia's Avatar

Data dołączenia: 23 11 2005

Stan: Na Emeryturze
Świat: wszędzie
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez __DARK_SVEN__ Pokaż post
I teraz będziesz szpanować znajomościami, i jakie to ty nie masz plecy? Otóż wiedz, że my się nie damy zastraszyć!

A tak na serio.

Ja nigdy nie pochwalam takich pokazów. Ani to ładne, a w dodatku te smoki są tak zue dla środowiska, i wynikają z tego tragedie. Także "NIE dla pokazów lotniczych" Od Suena.

ta. Akurat to mam gdzieś. Kto kogo zna mało istotne.
Wkurza mnie to jak inni wyśmiewają się.........

Wszystko jest dla ludzi byle z umiarem.
Tobie się nie podoba MI tak. Każdy ma swoje pasje i swoje zainteresowania.
Gdyby patrzeć na wypadki (których wbrew pozorom tak często nie ma) to w ogóle nie powinniśmy wychodzić z domu.

Widzę,że z tematu tak czy siak zrobi się sieczka więc nie ma sensu by dalej był otwarty.

Oliver Wendell Holmes Sr.
Atimcia jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania