|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 08 2004
Lokacja: Polska->Zachodzniopomorskie->Carlin
|
![]() Uznacie mnie za NOOBa ale musze zapytac. Naprzykład 2-handed sword ma 30 ataku a ja nie bardzo rozumiem co to znaczy. To znaczy ze maksymalnie moge zadac nim 30 obrazen?? Poprostu nie rozumiem. To samo jesli chodzi o defens tarczy oraz pancerz zbroi. Prosze pomozcie mi to zrozumiec.
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 06 2004
Lokacja: 19°58'E 50°05'N
Stan: Na Emeryturze
Imię: Komandor Tarkin
Świat: Secura
|
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zbanowany
Data dołączenia: 01 02 2004
Lokacja: Gostyń
![]() |
![]() Dobre pytanie, też się nad tym zastanawiam.....być może jest tak jak pisze Unknown.....a może i nie.
Ostatnio edytowany przez Adrian - 15-09-2004 o 19:04. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
eX Moderator
Data dołączenia: 07 07 2004
|
![]() Z tego, co mi wiadomo, to atk broni mówi o częstości z jaką trafiamy przeciwnika, a def tarczy (broni/pancerza) o tym, jak często przeciwnik nie trafia nas...
Wielkość obrażeń z kolei zależy od naszych skilli/levelu (w przypadku magii mlvlu) i jest według jakiegoś-tam wzoru obliczana. Oczywiście wszelkie wzory, które znajdziesz (do obliczania obrażeń), nie są na 100% pewne, ponieważ są tworzone przez graczy na podstawie ich doświadczeń. Ale mogę się mylić... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Buuuuu
|
![]() Cytuj:
re: Top Jak sie atak liczy to ciezko powiedziec, wazne ze bron 32 ataku bije mocniej niz bron 31 ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Guest
|
![]() Nom pewnie od tego widzialemem gdzies kalkurator skilli ale to w przypadku pala a Kngihta nie. a po Drugie czego mamy cie uznac noobem przeciez my tez tak zaczynali
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
eX Moderator
Data dołączenia: 07 07 2004
|
![]() @Gremlin
Racja... ![]() Może najpierw obliczane jest prawdopodobieństwo, czy cios uderzy w tarcze/zbroję/czy będzie blood hit, a później, za ile gość dostanie (jeśli blood hit)? (I w obydwu wzorach atk broni odgrywa znaczącą rolę?) To pewnie jakoś obliczane być musi (czyli wzory na to istnieją). A jak to jest z tą częstością trafiania? Czy ktoś zauwazył na przykład różnicę w częstości zadawania blood hitów, jeśli używał najpierw broni z mniejszym atk, a potem z większym (przy tych samych skillach i levelu)?? @Norbitron Nie za n00ba, tylko za newbie jak już.... ale jak sam widzisz, nie znamy odpowiedzi na Twoje pytanie (a niektórzy grają już dość długo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 01 2004
Lokacja: Meduseld
Stan: Aktywny gracz
Imię: Theodon
Profesja: Knight
Gildia: Holy Dragons
Świat: Celesta
Poziom: 60
Skille: 84/83
Poziom mag.: 5
|
![]() re: UP
Odpowiedź na to pytanie wiedzą chyba tylko Cip'owie, ale tego tez nie możemy być pewni ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Tibiaspy.com
Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław
|
![]() Rzecz nr 1 - czestotliwosc TRAFIEN zalezy tylko i wylacznie od SKILLI I LVLU.Knife tak samo czesto TRAFI jak gs. Tyle, ze knife nie zdola przebic twojego armoru, a gs juz to zrobi.Zeby bloknac gsa potrzebna odpowiednia wieksza ilosc shieldingu / wspolczynnik DEF niz w przypadku knife. Wlasnie - nie powinnismy mowic o ATAKU broni, raczej o WSPOLCZYNNIKU ATAKU lub PUNKTACH ATAKU.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 02 2004
Lokacja: Białystok
Stan: Na emeryturze
|
![]() nie noob a newbie atk 30 ... nie zwracaj na to uwagi wszystko zależy od twoich skili
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 08 2004
Lokacja: Polska->Zachodzniopomorskie->Carlin
|
![]() powiedzialem noob a nie newbie bo mam 4 3 postacie na ponad 15 lvl i gram ponad 2 miesiace a zadaje takie pytanie
|
![]() |
![]() |