|
Notki |
Broń i przedmioty Wszystko o broni i przedmiotach. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 11 07 2007
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]() Witam!Mam paladyna jak obok <--- i zastanawiam się czy odległość z jakiej strzelamy łukiem/kuszą ma znaczenie? Zauważyłem że kuszą z daleka mam małe hity/chmurki a z bliska duże i żadko nietrafiam.Łuk z daleka wydaje się celniejszy a chmurek zawsze jest tyle samo.Jeszcze przeczytałem gdzieś że łuk ma zasięg 4-7 kratek wiec czy instnieje zasieg broni/odległośc z jakiej są najcelniejsze?
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 05 2007
Lokacja: Bydgoszcz
Wpisy bloga: 8
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Elder Yakoob
Profesja: Elder Druid
Gildia: Quanto
Świat: Guardia
Poziom: 19x
Poziom mag.: 8x
|
![]() Sam miałem paladyna i różne miałem spostrzeżenia.Czasami trafiałem lepiej z bliska ,a czasami z daleka.Myślę ,że te "strzelanie" to poprostu szczęście i nie ma żadnej różnicy gdy strzelamy z bliska ,lub z daleka.Pozdrawiam
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 05 2007
Lokacja: Łuków
Profesja: Royal Paladin
Świat: Candia
Poziom: 80
Skille: 84/64
Poziom mag.: 17
|
![]() Myślę że warto to wziąść na logike... optymalnym rozwiązaniem wydaje się średnia odległośc
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 05 2007
Lokacja: Bydgoszcz
Wpisy bloga: 8
Imię: Elder Yakoob
Profesja: Elder Druid
Gildia: Quanto
Świat: Guardia
Poziom: 19x
Poziom mag.: 8x
|
![]() Cytuj:
W dodatku za bardzo nie ma co myśleć logicznie w Tibii ,bo to co jest przedstawione w Tibii jest rzeczą fantastyczną wymyśloną przez człowieka i wiele reguł w tej nawalance jest łamane. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik forum
![]() |
![]() Dzięki za odpowiedzi
![]() EDIT: Zapomniałem dodac że z tej wlaśnie odległości 4-7(na oko) kratek mam najwieksze hity np 2-3 kratki dwarf soldier idzie na srednio 3-4 strzaly z daleka 2 nawet 1 Ostatnio edytowany przez Dezintegrator - 11-07-2007 o 20:54. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 04 2007
Stan: Początkujący
|
![]() Mnie się zawsze wydawało, że najlepiej się trafia z 2 kratek lub 3, to znaczy - Potwór-X-Ja, albo Potwór-X-X-Ja.
X to kratka. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 11 2006
Stan: Niegrający
|
![]() Nie mam zbyt duzych doswiadczen w grze paladynem, ale slyszalem, ze hity najlepeij wchodza z odleglosci 3sqm od potwora na skos.
Mxxxx xxxxx xxxxx xxxPx M-potwor P-Gracz |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 05 2006
Lokacja: Lubin
Profesja: Paladin
Świat: Secura
Poziom: 50
Skille: ---
Poziom mag.: --
|
![]() wiesz...jak dla mnie przed zalozeniem tematu powinienes sam poprobowac
![]() kiedy expie zawsze staram sie ustawic na skos do potwora w odleglosc 3-4 sqm ... jak dla mnie lepsze hity wchodza kiedy stoisz dalej, no ale sa wyjatki ![]() Pozdrawiam
![]() |
#9 |
Użytkownik forum
![]() |
![]() Sprawdzałem i tak jak napisałem łukiem najlepiej z dalsza,kusza z bliższa(według mnie) a co do tego że poskosie to się zgodze sprawdzilem to i prawie zawsze byly hity(na amazonkach 5sqm JAxxxxAMAZON odemnie po skosie) srednio 90-95%przypadkow to trafienia
![]() ![]() Jutro się jeszcze pomęcze.Narazie moja teoria aby stac od celu pionowo,poziomo po skosie nie krzywo,wtedy nasze ataki sa najcelniejsze TAK MXXXXXM XXXXXXX XXXXXXX MXXPXXM XXXXXXX XXXXXXX MXXXXXM NIE MXXXXXX XXXXMXX XXXXXXX XMXXXXX XXXXXPX XXXXXXX XMXXXXM M-potwór P-gracz X-kratka(puste pole) A odległość to 3-4 kratki pomiedzy nami a potworem, tak według mnie najczęśiej trafiamy.Czekam na opinie innych |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
|
![]() hmm wg mnie jest w tym troche racji sprawdzalem moim palkiem jak to jest jak potwor stoi tuz obok ciebie.. rzadziej wchodzi niz stoimy tak jak to wyzej przedstawiles
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 04 2007
Imię: Sensei of Ako
Profesja: Paladin
Świat: Nerana
Poziom: 61
Skille: 85/71
Poziom mag.: 15
|
![]() grając rookstayerem, bijąc ze spearów moge też coś dopowiedzieć.
Zawsze staram się stać okd 2-3 kratki po skosie od moba, wtedy chyba trafia się największe hity. Kiedy stoimy daleko, od moba hity wchodzą bardzo rzadko, a i best hity to nie są. stojąc kratke obok moba, baardzo rzadko się trafia [w porównaniu z 2-3 sqm po skosie]. Stojąc po skosie trafiam częściej niż stojąc w lini prostej [ta sama odległośc]. i faktycznie, zacząłem dziś grać, biłem z kuzynem [który grał już ok 1h] mino. na początku, jako, ze strzelał już od ok godziny [ z przerwami] zgarniał ok 40 expa, mimo, że ja biłem ze spearów, a on arrows. Po ok godzinie, biciu mino, to ja przeważnie bijąc ze spearów zgarniałem nawet 50 expa. Na początku hity wchodziły smieszne ponizej 10 i to rzadko, a pod koniec dnia, srednio za 30, co 3-4 hity [17 dist sux]. Co więcej mój best- 41 został wbity właścnie po skosie w odległości chyba 2sqm [hit niżej -40, tak samo] |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 04 2007
Stan: Początkujący
|
![]() Ja miałem best hita na klate (1 kratka)
![]() 13 lvl - 96hp ze speara w valkyrie |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik forum
![]() |
![]() Pomęczyłem się dzisiaj troche i tak jak uzytkownicy wyzej najlepiej jest strzelac po skosie ale trudno tak sie utrzymac w stosunku do potwora dlatego podczas uciekania przed dwarfami zauwazylem ze bardzo wysokie i czeste hity sa w stosunku: M-potwór P-gracz X-kratka
MXXXXX XXXXXP MXXXXX XXXXXX XXXXMX Czyli kilka kratek przed 2-4 i jedna w bok bo tak najczesciej gonia nas potwory i ta pozycje latwo utrzymac ![]() ![]() ![]() XXXXXX MXXXXP XXXXXX Nie jest najlepszym rozwiazaniem |
![]() |
![]() |