|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 17 11 2003
|
![]() Witam,
Tydzień temu kolejny raz z rządu zakupiłem na stronie głównej Tibia.com premiowane konto, za które zapłaciłem kartą kredytową Visa. Jak wiadomo, pośrednikiem w tych transakcjach jest firma ELEMENT5. Dzisiaj otrzymałem telefon od mojego banku (Inteligo) z informacją, że ze względu na bezpieczeństwo moich oszczędności - karta została zablokowana. Kiedy wypytałem dokładniej o przyczynę tej decyzji konsultant powiedział mi, że firma VISA wystosowała list m.in. do mojego banku z informacją, że odbiorca tej płatności (w tym przypadku firma ELEMENT5) jest "podejrzana" i w krótkim czasie może dojść do skorzystania z mojej karty przez osoby postronne (prawdopodobnie wystąpił wyciek części danych klientów z ich baz danych). Na chwilę obecną jestem całkowicie pozbawiony karty kredytowej, lecz bank w ciągu 5 dni ma mi podesłać za darmo nową. To tyle, wolałem poinformować społeczność o tym fakcie. Pozdrawiam. |
![]() |
|
![]() |
#2 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Ja tam zawsze uzywam paypal, znana i sprawdzona firma. |
|
![]() |
![]() |
#3 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 17 11 2003
|
![]() Cytuj:
Prywatnie mnie nie interesuje, czy ktoś mi uwierzy czy nie. Tym bardziej nie zachęcam do jakiejś paniki i unikania płacenia kartą kredytową (w sumie Drom byłby pewnie zachwycony z większej ilości klientów ![]() ![]() Ostatnio edytowany przez Kakarott - 30-06-2007 o 20:27. Powód: piękność |
|
![]() |
![]() |
#4 |
Guest
|
![]() powies sie
|
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 06 2007
Lokacja: Niemcy ( Hamburg )
Stan: Aktywny Gracz
Imię: -
Profesja: Elite Knight
Świat: Harmonia
Poziom: -
Skille: 83/81
Poziom mag.: 6
|
![]() Ja tam zawsze poprzez przelew z tibia.com placilem za pacca i niemialem nigdy problemow.
To dosc ciekawe bo patrzac na zabezpieczenia Cip Softu to wydaje mi sie ze kazdy leprzy hacker moze sie tam wlamac xD Oczywiscie na 80% tak niejest. Moze ktos przejol twoje dane ? xD |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 12 2006
Lokacja: Soest
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Ksizniczka klejnotow
Profesja: Sorcerer
Świat: Harmonia
Poziom: 26
Poziom mag.: 29
|
![]() Wiec firma,ktora jest odbiorca to Element5?Caly czas szukam kto jest odbiorca.Jesli ktos tu wie to prosze o pomoc
![]() |
![]() |