|
Notki |
Broń i przedmioty Wszystko o broni i przedmiotach. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 27 09 2007
|
![]() Dobra, pokopalem troche i znalazlem takie cos, jako ze mnie ciekawilo jak to jest po update.
Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 01 2007
Lokacja: u ciebie
Stan: Zbanowany
Profesja: Elite Knight
|
![]() @up
Nie zgodze sie z toba Majac avangera w reku czesciej wchodza we mnie hity albo slabsze! A majac mms i mystic blade w reku to wchodzily we mnie rzadziej ale za to duzo mocniejsze. Pamietajmy ze sword fighting blokuje takze ciosy majac 2 reczna bron a ave ma 38 defa. Mimo to polecam avengera na dragi czy cus czyli na takie ktore trzeba szybko ujebac a nie zabieraja duzo hp z lapy.
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
CS Tibia.pl Team
Data dołączenia: 06 09 1970
Lokacja: Gliwice
Wpisy bloga: 1
Stan: Początkujący
|
![]() Po za tym podczas normalnego expienia knighta z 75+ lvlem (bo takie mogą efektywnie używać tej broni) nie zbyt ważne jest, czy kiedy dwa potworki do Ciebie podejdą jeden już nie bije w shielda tylko od razu w armor. Dlaczego? bo takie postacie zwykle expią na potworach które albo wylatują po jednym (dragi, wrl itp), albo masówki, więc w takich wypadkach lepiej postawić na atak.
To takie moje zdanie ; p. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
|
![]() ryba ma racje, co do expa, ale przy blokowaniu (np demków, bo coś słabszego to można huncić solo) lepszy jest sov+mms. Jeśli chodzi o doświadczenia autora tematu powiem tak: Mystic blade to nie to samo co sov ;]
Wyraziłem sie trochę nie jasno, więc na pewno ktoś znajdzie jakieś "ale", ale spokojnie wyjaśnię nieścisłości (jeśli ktoś takowe znajdzie, jeśli nie to będę dalej żyć w przekonaniu, że potrafię grac knightem). ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |||
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() zacznijmy od posta przewodniego:
Cytuj:
druga sprawa: Cytuj:
Tego argumentu nie mozna calkowicie odrzucic, slepo wierzyc rowniez sie nie powinno. warto jeszcze odnotowac: Cytuj:
to tyle ode mnie.
![]() |
![]() |
#7 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 12 2005
Lokacja: Gdynia
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Avari Aldaron
Profesja: Elder Druid
Gildia: Eternal Friendship
Świat: Grimera
Poziom: 133
Skille: 23/28
Poziom mag.: 74
![]() |
![]() Cytuj:
Brat gra kina i patrzac na jego gre to moim zdaniem to wyglada tak po 8.0 Jesli idziesz blokowac demce lub inne stwory co mocno bija z mele to oplaca sie zdecydowanie mms+sov. W przypadku expienia na dragach, dll czy frostach lepszy jest ave - wiekszy dmg i brak widocznej roznicy w obrywanych hitach bo nie bija az tak silnie z lapy. W przypadku expienia na tombie czy innego tego typu expowiskach to lepiej sov+mms. Prawda jest ze bron 2h blokuje rownie efektywnie co tarcza, ale tu chodzi o zablokowane ciosy - chmurki, tarcza natomiast poza blokowaniem ciosu pochalnia tez czesc dmg jakie robia stwory im wiekszy skill w shieldingu i lepsza tarcza tym mniejsze bloodhity w ciebie wchodza.
![]() |