Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Broń i przedmioty

Notki

Broń i przedmioty Wszystko o broni i przedmiotach.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 27-09-2007, 06:08   #1
GT-R
Użytkownik forum

Data dołączenia: 27 09 2007

Domyślny Avenger |>|<|=|?| Sov + mms PO update

Dobra, pokopalem troche i znalazlem takie cos, jako ze mnie ciekawilo jak to jest po update.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kurizu Pokaż post
Odnośnie defa w broni teraz po update jest tak że liczy się def silniejszy i w przypadku gdy masz np mms + sov to jak cię biją dwa potowry pierwszy wchodzi na silniejszego defa, drugi wchodzi na defa słabszego a trzeci na arma zaś przy broni jednoręcznej pierwszy potwor wchodzi na defa broni zaś drugi już na arma

Dlatego mms+Sov jest lepszy po update od Avengera który bierze na defa tylko 1 potwora

To tyle jeśli chodzi o moją opinie wydaje mi się poprawna ale w pojedyńczych aspektach moge się mylić
Jak wiadomo, przed update avenger > sov + mms jednak update przyciagnal pare zmian, xx+x przy broniach, ale nie bede sie rozpisywal, dlatego pytam, jakie hity dostaje sie po update uzywajac sov + mms / avenger? Co tu sie bardziej oplaca i jak roznica jest na skillach 80/80, 90/90
GT-R jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 27-09-2007, 08:27   #2
--Cienius--
Użytkownik Forum

--Cienius--'s Avatar

Data dołączenia: 07 01 2007
Lokacja: u ciebie

Stan: Zbanowany
Profesja: Elite Knight
Domyślny

@up

Nie zgodze sie z toba

Majac avangera w reku czesciej wchodza we mnie hity albo slabsze! A majac mms i mystic blade w reku to wchodzily we mnie rzadziej ale za to duzo mocniejsze. Pamietajmy ze sword fighting blokuje takze ciosy majac 2 reczna bron a ave ma 38 defa.

Mimo to polecam avengera na dragi czy cus czyli na takie ktore trzeba szybko ujebac a nie zabieraja duzo hp z lapy.
wszystko kupilem co trzeba cały komplet parcela napisałem na góże nick a na dole miasto wlozylem kase i zucilem parcel do skrzynki niestety parrcel leżał
na skrzynce i szybko koles mi zakosil niewiem oco chodzi ale naprawcie mi to blagam 10cc to niejest malo (a tamten koleś mi nieodda wienc jestem tak wkużony że zaraz wyżuce komp przez okno
Co ta tibia robi z dziecmi...
--Cienius-- jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-09-2007, 19:24   #3
KrEmAs KAc
Użytkownik Forum

KrEmAs KAc's Avatar

Data dołączenia: 29 05 2005
Lokacja: Nowe Miasto Lubawskie 53° 25' N 19° 35' E

Stan: Niegrający
Świat: ¶♪&#
Poziom: 666
Skille: ↕
Poziom mag.: §§
KrEmAs KAc ma numer GG 8372892
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez --Cienius-- Pokaż post
ujebac
Tak nie ładnie ave w praktyce lepsze
KrEmAs KAc jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-09-2007, 19:31   #4
Rybzor
CS Tibia.pl Team

Rybzor's Avatar

Data dołączenia: 06 09 1970
Lokacja: Gliwice
Wpisy bloga: 1

Stan: Początkujący
Adres Jabbera do Rybzor
Domyślny

Po za tym podczas normalnego expienia knighta z 75+ lvlem (bo takie mogą efektywnie używać tej broni) nie zbyt ważne jest, czy kiedy dwa potworki do Ciebie podejdą jeden już nie bije w shielda tylko od razu w armor. Dlaczego? bo takie postacie zwykle expią na potworach które albo wylatują po jednym (dragi, wrl itp), albo masówki, więc w takich wypadkach lepiej postawić na atak.

To takie moje zdanie ; p.
Rybzor jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-09-2007, 19:37   #5
paffelek
Użytkownik Forum

paffelek's Avatar

Data dołączenia: 22 05 2005
Lokacja: Bydgoszcz

Stan: Niegrający
Imię: Liczbix
Domyślny

ryba ma racje, co do expa, ale przy blokowaniu (np demków, bo coś słabszego to można huncić solo) lepszy jest sov+mms. Jeśli chodzi o doświadczenia autora tematu powiem tak: Mystic blade to nie to samo co sov ;]

Wyraziłem sie trochę nie jasno, więc na pewno ktoś znajdzie jakieś "ale", ale spokojnie wyjaśnię nieścisłości (jeśli ktoś takowe znajdzie, jeśli nie to będę dalej żyć w przekonaniu, że potrafię grac knightem).
paffelek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-09-2007, 21:31   #6
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

zacznijmy od posta przewodniego:

Cytuj:
gdy masz np mms + sov to jak cię biją dwa potowry pierwszy wchodzi na silniejszego defa, drugi wchodzi na defa słabszego a trzeci na arma
tutaj przyczepic sie mozna do tego, ze drugi potworek wchodzi na defa slabszego. Otoz, pamietajac o tym, ze zarowno tarcza jak i bron maja pewna szanse zablokowania, oraz o tym, ze zarowno sama tarcza jak i sama bronia mozna blokowac 2 potworki na raz ( o czym niektorzy zapominaja ) mozna ten argument od razu odstawic do lamusa. Pewne watpliwosci moga natomiast pojawic sie, jesli przez przypadek komus przyjdzie do glowy testowac ta sprawe, i, jakims zbiegiem okolicznosci, wyjdzie mu ze drugi blok ma mniejsza szanse na sukces. Niby wygladaloby na to, ze drugi blok wykorzystuje slabszego defa ( w domysle - broni ), ale nadal nalezy pamietac, ze szansa na blok jest liczona dla kazdego celu oddzielnie ( przez co nawet blokujac sama tarcza istnieje pewne prawdopodobienstwo, ze ktorys z blokow bedzie slabszy ).

druga sprawa:

Cytuj:
koleś czy ty myslisz?:> przeciez wiadomo jak nie masz tarczy hity wchodza w ceibie mocniejsze ...jak masz tarcze to slabiej cie bija potworki
powiem szczerze ze jeszcze tego nie testowalem ( szczegolnie w wersji 8.0 ), ale doszly mnie glosy, ze faktycznie tarcza troche zmniejsza sile ciosow. Nacisk nalezy tutaj dac na slowo "sila", poniewaz oczywistym jest ze czestosc ciosow zalezy od umiejetnosci blokowania, wiec nie mowimy o calkowitych obrazeniach od stworka, a jedynie czerwonych cyferkach pojawiajacych sie na ekranie.

Tego argumentu nie mozna calkowicie odrzucic, slepo wierzyc rowniez sie nie powinno.

warto jeszcze odnotowac:

Cytuj:
Pamietajmy ze sword fighting blokuje takze ciosy majac 2 reczna bron a ave ma 38 defa.
niby wszystko jest OK, ale mam dziwne wrazenie ( po okresie zabawy z ave ), ze mimo wszystko umiejetnosc blokowania dwureczna bronia jest nieco kulawa, wiec nie nalezy a priori przyjmowac, ze 38 defa avengera > 37 defa mms.

to tyle ode mnie.
stary 27-09-2007, 22:24   #7
Sir Dark Archeon
Użytkownik Forum

Sir Dark Archeon's Avatar

Data dołączenia: 15 12 2005
Lokacja: Gdynia

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elder Druid
Świat: Grimera
Poziom: 133
Skille: 23/28
Poziom mag.: 74
Sir Dark Archeon ma numer GG 8764136
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez GT-R Pokaż post
Dobra, pokopalem troche i znalazlem takie cos, jako ze mnie ciekawilo jak to jest po update.

Jak wiadomo, przed update avenger > sov + mms jednak update przyciagnal pare zmian, xx+x przy broniach, ale nie bede sie rozpisywal, dlatego pytam, jakie hity dostaje sie po update uzywajac sov + mms / avenger? Co tu sie bardziej oplaca i jak roznica jest na skillach 80/80, 90/90
Hail.
Brat gra kina i patrzac na jego gre to moim zdaniem to wyglada tak po 8.0
Jesli idziesz blokowac demce lub inne stwory co mocno bija z mele to oplaca sie zdecydowanie mms+sov. W przypadku expienia na dragach, dll czy frostach lepszy jest ave - wiekszy dmg i brak widocznej roznicy w obrywanych hitach bo nie bija az tak silnie z lapy. W przypadku expienia na tombie czy innego tego typu expowiskach to lepiej sov+mms.
Prawda jest ze bron 2h blokuje rownie efektywnie co tarcza, ale tu chodzi o zablokowane ciosy - chmurki, tarcza natomiast poza blokowaniem ciosu pochalnia tez czesc dmg jakie robia stwory im wiekszy skill w shieldingu i lepsza tarcza tym mniejsze bloodhity w ciebie wchodza.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania