--> | --> |
|
Notki |
Potwory Wszystko o potworach. Jak się zachowują, jakie taktyki, jakie mają słabe punkty. To wszystko znajdziesz tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 10 2003
Lokacja: Tychy
Stan: Niegrający
|
![]() Po pierwsze nie wiedziałem, gdzie dokładnie umieścić ten temat, bo ryby to potwory, więc to tu dałem
![]() ![]() Wracając do tematu: zastanawiam się, jak to jest z tymi rybami: czy istnieje coś takiego jak respawn ryb? Bo jak zaczynam łowić, to jest spoko, rybki biorą jak oszalałe, a już po minucie - dwóch łowię i łowię, a ryby prawie nic nie biorą (fishing 39). Jak przestanę na parę minut, to potem znowu biorą fajnie ![]()
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 08 2003
Lokacja: Elblag
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Brzozqs
Profesja: Paladin
Świat: Secura
Poziom: 23+
Skille: 65/50
Poziom mag.: 8+
![]() |
![]() Rybki maja respawn
jak juz nic ci nie bede bralo poczekaj 30 sekund i beda braly zawsze tak jest(umnie)
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Lokacja: Pokoj
![]() |
![]() Dokladnie, rybki sie respawnuja. Najlepszy sposob, to lowienie po krateczce, az wyciagniemy, a potem przechodzic w inne miejsce (najlepiej wyjsc za miasto - mozna latwo sie przemieszczac). A skille daja tylko tyle, ze mniej prob potrzeba na zlowienie rybki.
*&&&**********&&&&&&**&&& &***&********&&****&&&***& *&***&******&&******&&&***& **&***&***&&&***&&***&&&***&***&&& ***&***&&&*&&***&&***&&*&***&&&***& ****&*******&&******&&***&*******& *****&*****& &&****&&*****&*****& ******&&&&&***&&&&&&*******&&&&& |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 10 2003
![]() |
![]() Nie tylko za miastem, ale najlepiej łowić w nadziemnych wodach, bo w jaskiniach czasami coś się trafi ale tylko dla tych najbardziej cierpliwych. No co do skilli w fishingu to mi zwykle wystarczy 1 próba żeby wyłowić rybe jeśli jest, kolejne nie wiele więcej dają, a mam 33.
Zauważyłem też jedną prawidłowość co do trenowania fishingu, że to jest jak z shieldingiem, musisz od czasu do czasu jakąś złowić, żeby on rósł ![]()
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Lokacja: Pokoj
![]() |
![]() Nie, nie trzeba koniecznie zlowic, aby awansowac. Najpierw, aby awansowac na 11 poziom trzeba miec 20 prob, a na kazdy kolejny poziom, to trzeba probowac tyle razy, ile na poprzedni + 10%, to rosnie dosc szybko, ponad 100 prob z 29 na 30, ponad 300 prob z 39 na 40 poziom...
*&&&**********&&&&&&**&&& &***&********&&****&&&***& *&***&******&&******&&&***& **&***&***&&&***&&***&&&***&***&&& ***&***&&&*&&***&&***&&*&***&&&***& ****&*******&&******&&***&*******& *****&*****& &&****&&*****&*****& ******&&&&&***&&&&&&*******&&&&& |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 09 2003
![]() |
![]() a może mi któś powiedzieć ile prób potrzeba z 49 na 50 bo mam 49 fishingu i nie chce urosnąć. z góry THX
![]() |
#7 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 08 2003
![]() |
![]() Cytuj:
W dziale donload jest kalkulator skilli wystarczy go sciagnac i bedziesz wiedzail ile potrzeba wykonac rzutow aby awansowac na xx skil w lowieniu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 08 2003
![]() |
![]() a ja chcialbym jeszcze dodac ze najlepiej bioro przy brzegu
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
|
![]() nie zawsze ,ale jeśli tak ci lepiej biorą to OK
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
CS Tibia.pl Team
|
![]() Wszystko zależy od miejsc. Zauważyłem że w jednym miejscu jest więej ryb niż w drugim
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 08 2003
![]() |
![]() Ja nie narzekam na lowiska dookola Ab'dendriel.
Mam skill fishingu 61 i juz sie dobrze wytrenowalem w klikaniu myszka zeby troche rybek nalapac niema z tym zadnego problemu. I to prawda ze ryby maja respawn tak jak kazde inne stworzenie wystepujace w tibi ale ryby spawnuja sie najszybciej ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 11 2003
![]() |
![]() ja mam fishing 53 i z jakigos kalkulatora wyliczylem ze trzeba mi 1100 rzutow, , wyliczylem ze mam cos kolo 57/ minute i rzucalem 20 minut czyli ponad 1000 rzutow i nic pozniej jeszcze troche lowilem i nic
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 11 2003
Lokacja: Bełchatów
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Thar Qardit
Profesja: Elite Knight
Świat: Amera
Poziom: 86
|
![]() Tu nie chodzi o rzuty!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tylko o ilość złowień! Potrzeba ci do 50levelu 688 ryb złowisz i ci urośnie Narka |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
CS Tibia.pl Team
|
![]() Nie. Jest tak jak z treningiem broni. Cały czas ci rośnie, ale musisz od czasu do czasu złowić jakąś rybkę
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 11 2003
![]() |
![]() z wendkowaniem nie jest zle gozej ze skillami atk/def, ale jak sie ma wysoki lvl na fisching to ladnie to wyglonda w ramce "skille"
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 10 2003
Lokacja: Swinoujscie :)
Imię: XXX
Profesja: Elite Knight
Gildia: Ancient Kingdom
Świat: Nova
Poziom: 73
Skille: 103/102
Poziom mag.: 8
|
![]() @Looc Rainmaker - źle wyliczyles na minute mozesz miec 30 prób poniewaz jedna próbe mozesz powtórzyc po dwóch sekundach. Cipowie zrobili to dlatego że zbyt dużo osób używało makro i tylko poto aby byc na statystykach albo sprzedawac rybki
103/102 23:00 You advanced in sword fighting. (103) 19:33 You advanced in shielding. (102) !!!! 12:59 You advanced to magic level 8. Myslisz ze wiesz co to jest zycie ? -.-' Spróbuj tego... http://www.gangstawar.com/index.php?act=speclink&speclink=f6pm690047 |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 11 2003
|
![]() Spotkałem kilka osób, które podczas łowienia wrzuciły wędkę do wody... 8)
Wiem też, że przedmiot wrzucony do wody można wydobyć, tylko nie wiem jak... 8) |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 09 2003
Lokacja: Wroclaw
![]() |
![]() Nie sądze zeby mozna bylo wylowic.A co do rybek to sie spawnoja co troche po prostu musisz odczekac troche zanim klikniesz wendką w to smao miejsce w ktorym slowiles juz rybke.