|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 08 2007
Lokacja: Lublin
Stan: Niegrający
|
![]() Witam chciałbym poznać wasze zdanie co myślicie o Tibii obecnie i co myśleliście o niej kiedyś? Opisze wam teraz moją historie na Tibii i jakie miałem wobec niej odczucia:
2004 r. - zaczęło się , kolega polecił mi granie w Tibie kiedy sie na nią pierwszy raz zalogowałem byłem totalnym newbie xD grafika mi sie nie podobała ale pomyślałem sobie.. no trzeba spróbować było całkiem kozacko i grałem zdobywając doświadczenie i ogranie. 2005 r. lato - Tibia.pl otworzyła możliwość kupowania Pacca za ich pośrednictwem pomyślałem sobie że to wspaniały prezent na wakacje, które rozpoczną się lada dzień więc dogadałem sie z matką wziąłem kaske i poleciałem do banku ![]() 2005 r. zima- znudziła mi się ta gra ciągłe monotonne expienie i bany za pekowanie ( moja wina że lubię peking ? ![]() 2006 r. lato - wbiłem 60 lvl~i skończył sie pacc i zaczęła szkoła.. ale po pewnym czasie kupiłem pacca na 360 dni i grałem dalej nabiłem w tym czasie ( od listopada do grudnia - a mało gram w roku szkolnym... ) około 75 lvla ~ później w Ferie 2007 roku już były hero hunty i ogólnie gra mi sie zajebiście podobała... PRZEłOM - rok 2007 wakacje: update z którego jasno wynikało do czego dąży polityka cipsoftu... lizanie dupy każdemu pokolei żeby każdy miał pacc , nigdy nie było czegoś takiego żeby kogoś spieprzyli tak ostro kosztem innych profesji mój sork stał się zwykłym śmieciem a Tibia stała się prawdziwą żyłką do zarabiania kasy... możecie mówić że jestem sork i dlatego marudzę ale popytajcie tych którzy grają w to kilka lat to wam powiedzą że dawna tibia była lepsza :> Zima 2007 r. - teraz liżą dupy sorkom i drutom pff już i tak za późno trochę mi się ten update spodobał , no ale... niechęć do gry pozostała i straciłem trochę ogrania przez długą przerwę więc już na tibie nie wróciłem... kolejną przeszkodą stało się Liceum i tak kończy się moja przygoda z tibią.. grą która mnie zachwyciła a następnie całkiem zawiodła i stała się grą dla 5 letnich dzieciaczków , które napierdzielają hity po nie wiadomo ile i nie mają pojęcia jaka ta gra była kiedyś , a ci co mają a teraz są dziećmi update i zmieniają profe co update na pewno dawniej mieli max 20 lvl ~ ... strzelanie z hotów w runie.. lolz kto by o tym pomyślał 3 lata temu ????? wmontowany light bot żal ? krzywdzenie innych profesji kosztem ulepszenia innych - 4 lata temu ZADNA z tych rzeczy by nie przeszła!! teraz proszę was jeżeli jesteście zainteresowani abyście sie wypowiedzieli co o tym sądzicie bo jestem przekonany że na tym forum są dawni dobrzy gracze , którzy pamiętają stare dobre czasy z Tibii :> . Dawniej każda profesja miała swoją wartość wszyscy byli uzależnieni od blokera ( knighta ) gdy sork nie miał wandów a druid rodów nie było tak łatwo ja osobiście chodziłem ze skull staffem xD! palladyni tez przeważnie korzystali z usług blokerów a teraz każdy ciacha all na solo _/
![]() żółto-biało-niebiescy :> glory Motor Lublin To oni coś dla mnie znaczyli na Hibernie: Rothes, Haveders, Devilen, El Maverick, Cinek, Macieki i wielu innych, których już nie pamiętam... To oni sprawili, że wróciłem do gry tym razem na Harmonii: Sorceser of Darknes (dawniej Malakashi Knight), Thon Neen, Ashi Bubeika, Dadan the Knight, Chorazy Veston, Bufer, Thorow Varen i wielu wielu innych (oni wiedzą, że to ich też dotyczy) Ostatnio edytowany przez Farr - 01-01-2008 o 12:27. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 10 2006
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Knight
Świat: Gaalaaanaa ;d
|
![]() Argh... kiedys Tibia to byla zabawa, a jesli ktos chcial bawic sie jeszcze bardziej kupywal Pacca. Teraz jeśli grasz PACC to mus nawet na 20 lvlu, dla Palla i Knighta jest mało czarów dla FACC, a dla PACC czary są wyśmienite (co prawda można mieć FACC nawet na 50 lvlu, ale taki lvl bije się strasznie nudno)... Trudno expic, malo miejsc itd itd. Ludzie jada na botach, bo nie liczy sie, zeby czerpac z gry przyjemnosc, liczy się LVL, skill i mlvl ...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 11 2007
Lokacja: Gdańsk
Stan: Na Emeryturze
Poziom: Wi
Skille: Ndsurfi
Poziom mag.: ng
|
![]() ehh...tibia 7.1 to były czasy
![]() ![]() ![]() ![]() ehhh. wtedy jak strzeliłeś w kogoś z sd'ka w biegu to byłeś pro i evul ![]() Te wszystkie leprze wyglądy potworów ![]() Gdyby tak powróciła tibia 7.1 to byłbym happy ![]() ![]() Aha, wtedy jak miałeś na 15lvl'u p-seta to byłeś evul i pro. W tamtych czasach 50 lvl to było naprawde wielki osągnięcie. Jedyny 100lvl, to dopiero chyba w tibi 7.3. Bubble. ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 11 2007
Lokacja: NS
Imię: Endok'pall
Profesja: Paladin
Gildia: Skyline
Świat: Luminera
Poziom: 36
Skille: 70
Poziom mag.: 12
![]() |
![]() Sory ale ja mam zdanie że nie powinniście już ciągnąć tego żalenia sie na temat Tibi bo to już nudne!
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 06 2005
Lokacja: W domu
Imię: TibiaBot NG/BlackD Proxy
Profesja: Royal Paladin
Gildia: -
Świat: Fortera
Poziom: xx
Skille: xx
Poziom mag.: xx
|
![]() A pamiętasz pekiwanie graczy?
... <idiotfriendlyironia>
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 09 2006
Lokacja: . . .okolice Szczecina Ilość postów: 8
Wpisy bloga: 21
Stan: Początkujący
Imię: Eragog Rook
Profesja: Rookstayer
Gildia: Mayhem
Świat: Silvera
Poziom: 40~
Skille: 100/200
Poziom mag.: 1
![]() |
![]() Ja zacząłem grać podczas Tibii bodajże 7.3. Nie wiem czemu, ale zawsze gram postaciami magicznymi (prawdopodobnie niechęć do skillowania), więc wtedy cały czas latałem z broniami melee (knight axe i skull staff). Ktoś by pomyślał, że przecież to gorzej biegać z taką bronią niż z różdżką, ale zamiast różdżek były czary zależne TYLKO od mlvl i ilości many. Mówią, że teraz starają się zrobić tibię grą bardziej drużynową- H*j prawda. Ja 17 sorkiem z qmplami- 26 druid i 70 knight (bloker) expiłem na GSach. Teraz mimo iż możesz sobie wziąć blokera i pójść na wielkie pająki, to zabicie jednego z nich zajmie Ci o wiele więcej czasu (chyba, że masz przy sobie w hu* HMMów, ale o duże ich ilości ciężko na niskim lvlu). Ja sobie wtedy brałem kilka BP blank rune (1 bp 200 gp) i po drodze robiłem kilka HMMów. Jak byliśmy na miejscu (zwykle tam gdzie blood herb quest), to ustawialiśmy się żeby GSy biły tylko knighta (ew. summonowaliśmy mino archera) i biliśmy tylko z HMMów (+ bolty minosa), dzięki czemu mana się w ogóle nie marnowała (nie to co teraz z różdżkami) i można ją było wykorzystać na robienie kolejnych run. Ja robiłem HMMy, druid uhy (leczenie blokera i minosa- nam wystarczało exurowanie), a robililiśmy ich więcej w czasie oczekiwanie na kolejnego GSa niż było potrzeba na zabicie go, więc po huncie runy można było sprzedać jakiemuś h-lvlkowi.