Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 03-11-2007, 01:24   #1
Kajulec
Użytkownik Forum

Kajulec's Avatar

Data dołączenia: 17 07 2004

Imię: Raititute
Profesja: Elite Knight
Gildia: Satanica
Świat: Astera
Kajulec ma numer GG 2445317
Domyślny Przypisywanie klawiszy z klawiatury - myszce.

Witam!
Zainteresowala mnie dzisiaj jedna sprawa. Chodzi o program, ktory pozwolilby mi przypisac guziczkowi kolka w myszce (czyli trzeci przycisk myszki) jakis klawisz z klawiatury. Chodziloby mi konkretniej o printscreen czy w sumie jakiekolwiek. Czesto chcialbym zrobic screena, jednak aby to uczynic, musze zupelnie zmienic ulozenie rak na klawiaturze, co jest niewygodne i czesto ryzykowne. Majac podpiety pod trzeci klawisz myszki np. printscreen moglbym bez obawy trzaskac zdjecia podczas hunta czy czegokolwiek innego.
A wiec - slyszal ktos o takim programie?

Jesli moj temat w jakis sposob nie spelnia regulaminu, to ofc chetnie poniose kare, jednak prosilbym moderatorow o niekasowanie tematu przynajmniej do jutrzejszych godzin okolopoludniowych, abym zdazyl sprawdzic czy ktokolwiek mi odpisal.
Pozdrawiam

retired/retarded
Kajulec jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 03-11-2007, 01:37   #2
<.<
Użytkownik Forum

<.<'s Avatar

Data dołączenia: 28 09 2007
Lokacja: Warszawa
Wpisy bloga: 2

Domyślny

Wujek Gogiel zaprasza.

Pogrzeb w płytce/dyskietce z driverami myszy - niektóre myszki mają software do przypisywania klawiszy.
stary 03-11-2007, 01:42   #3
Misza
Użytkownik Forum

Misza's Avatar

Data dołączenia: 30 06 2005
Lokacja: -+*≡☼SZWECJA☼≡*+-
Wpisy bloga: 3

Domyślny

Miałem taką opcję w myszce A4techa. Jak masz inna mysz, to sprawdź czy sterowniki A4tech pod nią podchodzą. ;p
stary 03-11-2007, 02:02   #4
Kajulec
Użytkownik Forum

Kajulec's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez <.< Pokaż post
Wujek Gogiel zaprasza.
Celoz, powiem delikatnie, spierzodkiewa ze swoimi radami. Google przekopalem we wszystkie strony, ale wszystko co znalazlem to ludzie, ktorzy szukaja podobnego softu. ;@

#Edit
Znalazlem stery/programiki do swojej myszki, ~67MB, mam nadzieje, ze cos tam bedzie. Szczerze mowiac myslalem, ze to bardziej zalezy od jakiegos zewnetrznego programu niz od sterow, ale dobra.. zobaczymy. Zdam raport za 20 minut~

#Edit2
Lol, super.. sciagnalem program, ktory chyba robi nic. Bo moge wybrac do niego skina i jezyk, ale jakos nie bardzo widze zastosowania. >.<

Plx jakis program.

retired/retarded

Ostatnio edytowany przez Kajulec - 03-11-2007 o 02:35.
stary 03-11-2007, 09:35   #5
LolnY
Użytkownik Forum

LolnY's Avatar

Data dołączenia: 15 11 2005
Lokacja: Przemyśl

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Knight
Świat: Celesta
Poziom: 22
Skille: 65/65
Poziom mag.: 4
LolnY ma numer GG 9277178
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kajulec Pokaż post
Witam!
Zainteresowala mnie dzisiaj jedna sprawa. Chodzi o program, ktory pozwolilby mi przypisac guziczkowi kolka w myszce (czyli trzeci przycisk myszki) jakis klawisz z klawiatury. Chodziloby mi konkretniej o printscreen czy w sumie jakiekolwiek. Czesto chcialbym zrobic screena, jednak aby to uczynic, musze zupelnie zmienic ulozenie rak na klawiaturze, co jest niewygodne i czesto ryzykowne. Majac podpiety pod trzeci klawisz myszki np. printscreen moglbym bez obawy trzaskac zdjecia podczas hunta czy czegokolwiek innego.
A wiec - slyszal ktos o takim programie?

Jesli moj temat w jakis sposob nie spelnia regulaminu, to ofc chetnie poniose kare, jednak prosilbym moderatorow o niekasowanie tematu przynajmniej do jutrzejszych godzin okolopoludniowych, abym zdazyl sprawdzic czy ktokolwiek mi odpisal.
Pozdrawiam
Znam program QuickShot. Nie wiem czy Ci pomoże, ale tam można wybrać jakim klawiszem robi się zrzuty ekranu. Tylko musi być program cały czas włączony. Do tego od razu wrzuca zdjęcia na Imageshack (co można wyłączyć), można wybrać format i ewentualnie rozmiar Polecam.
LolnY jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-11-2007, 10:16   #6
Kajulec
Użytkownik Forum

Kajulec's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez LolnY Pokaż post
Znam program QuickShot. Nie wiem czy Ci pomoże, ale tam można wybrać jakim klawiszem robi się zrzuty ekranu. Tylko musi być program cały czas włączony. Do tego od razu wrzuca zdjęcia na Imageshack (co można wyłączyć), można wybrać format i ewentualnie rozmiar Polecam.
Jesli chodzi o sama zasade dzialania to uzywam na codzien IrfanView, ktory pozwala mi ciachac screeny jeden za drugim. Uzywam kombinacji ALT+X, ale niestety wiaze sie to z koniecznoscia mieszania rekami nad klawiatura. Sprawdze czy QuickShot pozwala na uzywanie kolka myszki..

#Edit
Okej, problem TEORETYCZNIE rozwiazany. Sciagnalem sterowniki A4TECHa, ustawilem co jak ma byc.. pod myszka Logitecha dziala tak jak powinno, ale pod moim kochanym Geniusem juz nie. Jest jakas opcja, zeby to tak ten tego przerobic na Geniusa? xD

retired/retarded

Ostatnio edytowany przez Kajulec - 03-11-2007 o 10:18.
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania