|
Notki |
Magia Magiczne zaklęcia, runy, potężni magowie. Tutaj wszystko o magii w Tibii |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 09 2003
Lokacja: Gorzow Wlkp
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Clession
Profesja: Elite Knight
Świat: Guardia
Poziom: 11
Skille: 51/50
![]() |
![]() Siedziałęm sobie nad wodą, łowiłem rybki, robiłem BP runków i wpadł mi do głowy taki pomysł: Wszystki czary można wykorzystywać przeciwko potworkom ale i także ludziom(światy pvp), ale niestety nie można wykorzystać przeciwko ludziom niewidzialności. Zastanawiałem się na jakiej zasadzie mogłoby działać niewidzialność wobec innych graczy:
-jeżeli miałbyś niewidzialność(już byś wypowiedział czar) widziali by Cię tylko ludzie z wyższym mlvlem, -jeżęli miałbyś niewidzialność i zaatakowałbys kogoś to niewidzialność znika, -jeżeli miałbyś niewidzialność z ringa(stelth) to tu o widzeniu Cie przez innych ludzi zależałby już zwykły lvl, Wiem że pomysł jest troszkę szalony i spotka się z gwałtownym sprzeciwem Knightów ale pomażyć zawsze można. A co Wy o tym myślicie?? Czy GMy by to zaakcepowały?? W końcu jeżeli sorce, druidzi i palle maja być lepsi w magii od knightów to czemu tak nie może być ![]() Jeżeli macie też zwariowane, ale logiczne pomysły to wysyłajcie je mi. Z góry thx...
|
![]() |
#2 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 30 11 2003
|
![]() Było by to używane do zabijania graczy z mnieszym lvl i mlvl więc CIPsoft by tego nie zrobił. Była by zbyt wielka przewaga paladynów, druidów i magów nad ryczerzami.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 22 10 2004
Lokacja: Ja w wodzie
|
![]() Ja tam nie mam zdania co do tej " niewidzialności" ale jak tak napisałes to coraz bardziej jestem za zdaniem Sir Buraczka
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 09 2004
Lokacja: Erran Ithu'il (Jarosław)
![]() |
![]() Gracz byłby niewidzialny dopóki ktoś nie rzuci czaru stworzonego do wykrywania niewidzialności. Byłby dostępny dla wszystkich profesji i nie byłoby problemu.
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 06 2004
Lokacja: Łuków
![]() |
![]() up:
tylko ten czar by musial kosztowac GORA 20 many, najlepiej to 10 i byc dla facc -_- IMHO: Niech zostanie, jak jest. Nie trza psuć. Było gorzej i chwalili. ![]()
![]() |
#7 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 30 09 2004
Lokacja: Long Eaton
Imię: acidball the mighty
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Perfect gentlemen
Świat: Candia
Poziom: 177
Skille: xx/xx
Poziom mag.: 76
|
![]() hmmmm nie jestem pewien jak to jest do tej pory ale w przypadku rzucenia czaru niewidzialnosci powinien byc bonus dla broniacego sie przed atakami innych graczy...tzn np shielding osoby atakowanej modyfikuje sie na czas dzialania czaru oszywiscie bez przesady z tą modyfikacją ale gdyby podskakiwal o 5 punktow to chyba byloby ok??
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 09 2003
Lokacja: Gorzow Wlkp
Imię: Clession
Profesja: Elite Knight
Świat: Guardia
Poziom: 11
Skille: 51/50
![]() |
![]() Myshacheq ma racje czar na widzenie niewidzialnych tez moglby być dostępny. A jeżeli tam ludzie widocznie nie zauważają napisałem JAK ZAATAKUJEMY (jeżeli mamy niewidzialność i zaatakujemy potwora to on dalej standardowo nas nie widzi ale widzą nas inni gracze) TO NIEWIDZIALNOŚĆ ZNIKA. Dalej, jeżeli mielibyśmy z kimś party mode to wtedy czar by nie działał na danom osobę.
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 11 2004
|
![]() Wspanialy pomysl..expimy sobie np. na mass guardach wracamy do miasta z 4bp battle hammerow i nagle jakis niewidzialny noob kradnie nam loota. Nawet nei mozemy go zabic bo go przeciez nie widzimy.-.-
W pelni popieram gremlina Bezsens ^^ To samo tyczy sie stealth ringa...bylby uzywany przez uh/sd makerow do okradania newbie swiezo przybylych na main... Czar rowniz nie rozwiazalby problemu ![]() Oni(newbie) mieliby tlyko 35 many wiec po rzuceniu utevo lux nie starczy im many na wykrycie swojego prześladowcy No i nie wiem jakbys chcial przekonac do tego pomyslu stworzycieli Tibii...byloby to dość trudne ![]() Ostatnio edytowany przez Dezerter De'War - 14-11-2004 o 18:56. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 07 2004
Lokacja: who cares.....?
Stan: Niegrający
Imię: Scary Menthos
Profesja: Master Sorcerer
Świat: tu i tam
Poziom mag.: wy
![]() |
![]() mozna bylo by zrobic tak, ze nie widac nicku ani skulla jesli taki istnieje, i nie wykrywa postaci czar exiva i widzimy tylko ....hmmmm niewiem jak to okreslic... no to w co sie zamienia nasza postac po zuceniu invisible, i widac tylko to.
|
![]() |
![]() |