Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 04-11-2003, 21:43   #1
Duriel
Użytkownik Forum

Duriel's Avatar

Data dołączenia: 24 10 2003
Lokacja: I co z tego że nie USA?

Stan: Na emeryturze
Duriel ma numer GG 5088721
Domyślny Miejsca do których lepiej nie wchodźić

Więc...są w Tibii takei miejsca w których raczeżaden gracz nei chciałby sie znaleźć ja podaje te które znam i które osobiście zwiedziłem ) :
1 Pustynne podziemia(coś typu wejdziesz nie wyjdziesz)
2 Hell Gate jeśli nei amsz parceli albo PACCa to leżysz

Duriel jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 04-11-2003, 21:48   #2
UwE_007
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 17 10 2003
Lokacja: w domu

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Knight
Świat: Calmera
Poziom: 79
Skille: 85/83
Poziom mag.: 7
UwE_007 ma numer GG 701321 UwE_007 ma login Tlenu dejewi@tlen.pl
Domyślny

i jeszcze PoH i jaskinie pod fibula
bo i tu i tu uciekalem przed jednym potworem a wpadlem do dziury i bylo jeszcze wiecej potworow
w PoH uciekalem przed 2 gs`ami i wpadlem do dziury a w mniej 3 gs`y
a pod fibula uciekalem przed 4 ds`ami a wpadlem w teleport i byl Dl
UwE_007 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 05-11-2003, 07:50   #3
DOCENT
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 15 10 2003

Domyślny

1 Pustynne podziemia(coś typu wejdziesz nie wyjdziesz)

Nie zgodze się z tym. Znając to miejsce można spokojnie wyjść, na przeszkodzie stoją tylko 2 zerki i pare fire elementali, uwaga też na slimy w hurtowych ilościach. Mimo to faktem jest, że błądziłem tam ze znajomymi ze 4h. Dla ciekawych wyjście znajduje się również na pustyni. (chodzi mi o wyjście bez użycia klucza)

2 Hell Gate jeśli nei amsz parceli albo PACCa to leżysz

Sam tego jeszcze nie sprawdzałem, ale podobno da się wyjść bez parceli i lewitacji, prawdopodobnie idąc przez Heelgate na Draconie(bez klucza i tak raczej nie wypali)
DOCENT jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 05-11-2003, 10:30   #4
kotomaniak
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 12 10 2003
Lokacja: Na wakacjach od forum ;p

Domyślny

Ja by dodał pare niebezpiecznych miejsc na rooku:
#dziura przez którą mogą wyjść 1 levelowcy (na północ od sklepu)
#jaskinia rotów
PS. na rooku roty to jednat wyzwanie
stary 05-11-2003, 10:58   #5
Kraus
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 26 10 2003

Domyślny

Nie kapuje dlaczego fibula,przeciez przy teleprtach sa tabliczki gdzie trzeba isc by ni zginac
ty wszedłeś w prawy teleprcik i cię kilnoł dragon lord,gdybyś uciekał i pożył chwilkę ,spotkałbyś warlock'a,a nawet(podobno jest tam)demona
Kraus jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 05-11-2003, 12:41   #6
Forus
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 03 11 2003

Forus ma numer GG 4740588
Domyślny

po drodze do poh trza znac droge bez monsterow bo jest tam takie miejsce gdzie sa mino archery po stronie lewej po drodze do PoH
Forus jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 05-11-2003, 14:47   #7
UwE_007
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 17 10 2003
Lokacja: w domu

Stan: Na Emeryturze
Świat: Calmera
Poziom: 79
Skille: 85/83
Poziom mag.: 7
UwE_007 ma numer GG 701321 UwE_007 ma login Tlenu dejewi@tlen.pl
Domyślny

re Kraus:
no ale jak mnie gonily 4 ds`y a ja nie mialem jeszcze 4 mlvl zebym mogl uzywac uh`ow wiec uciaklaem tam gdzie najszybciej uciekne a ze do wejscia na gore bylo troche za daleko to wszedlem w teleport
UwE_007 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-11-2003, 20:13   #8
Owoc
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 26 10 2003

Domyślny

A teraz niebezpieczne miejsce dla nowych na mainie:
Na wschód od Carlin jest takie miejsce z goblinami i fajnie się tam expi ale w pewnym momencie dochodzisz do takiego miejsca gdzie jest takie pomieszczenie z czymś co wygląda jak goblinowa kuchnia bo pali się tam ogień a obok jest mini-clew z jedną świnią obok kręci się jeden rot.
Dobra koniec opisu typu "takie coś z takim czymś bez takiego czegoś" Pewnie część już wie, o jakie miejsce chodzi
I w nim jest taka dziura do której nie polecam nigdy wchodzić samemu bo tam są HORDY goblinów od razu cię otoczą i rzucają kamieniami przypomina to egzekucję Raz tam wpadłem i na szczęście zszedłem jeszcze niżej do takiego miejsca gdzie jest mało gobów. Ale powyżej grasowała taka horda, że musiałem wołać qmpli 20 lvl żeby mnie wyciągnęli, eh... :rolleyes:

Teraz już nie gram w Tibię. UT2004/GW!
Owoc jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-11-2003, 20:24   #9
Main Vegeta
Użytkownik Forum

Main Vegeta's Avatar

Data dołączenia: 21 09 2003
Lokacja: Wroclaw

Main Vegeta ma numer GG 2511386
Domyślny

No wiesz to nie jest takie zabojcze miejsce z tym rotem i gobami. Ja tam lazilem sorcem jak mialem bodajrze 9 lvl i nie bylo tu mowy o magii.Jakos sobie radzilem ale jak ktos ma wyposarzenie z rooka to watpie zeby sobie poradzil.Naszczęście są ludzie ktorzy ci moge pomuc i rzucic na dobry poczontek dwarven shilda,scalke i brass legsy!! ( niestety malo takich ludzi )

PS: NIebezpieczne miejsca to moze byc np. dla niedoswiadczonych graczy ale tak moze 13 lvl ktorzy pewnie sie czuja na dwarfach a tu nagla zlazom w dol a tu solidery bijom go , ucieka gdziekolwiek - akurat na dol a tu co??.....guardy i zaliczyl deda.Mi sie zdarzylo tak ale do tego na poziom soliderow ktos zrulowal guarda!!

Drogie miejsce o ktorym slyszalem tylko to jak sie idze na amki ( dosc trudna droga wiele zawijasow ) jezeli sie zablondzi mozna spotkac black warriora a to juz nie przelewki .On tak szybko zapiernicza ze cie dogoni w sekunde i 2 ciosy i masz deda.
stary 07-11-2003, 04:26   #10
Gremlin
Buuuuu

Gremlin's Avatar

Data dołączenia: 06 10 2003
Lokacja: Edron

Stan: Niegrający
Imię: Sir Grali
Profesja: Elder Druid
Gildia: Dreamers
Świat: Secura
Domyślny

Do nieprzyjemnych miejsc dodam:
Mt. Stretum (ta gora na zachod od Thais), o ile jesli mozesz wziasc 2 cyklopy na klate to jest super miejsce do expienia to wsrod paladynow do 20 poziomu pada tam bardzo wielu (dosyc latwo przyblokowac).
Drugie niemile miejsce tam to pod gora, na poczatek ladujemy w pokoju 5X6 z wieloma cyklopami.
No i jeszcze na polnocny wschod od tej gory jest miejsce gdzie na wolnosci biegaja 2-3 huntery (bez tarczy na 20 lvl zgon w czasie krodszym niz 1 sekunda).

Na polnoc od Thais w podziemiach troli jak zle wejdziemy to trafiamy na smoka, jak gorzej to na DL
stary 07-11-2003, 06:40   #11
eerion
CS Tibia.pl Team

eerion's Avatar

Data dołączenia: 29 08 2003
Lokacja: Utopia
Wpisy bloga: 2

Stan: Niegrający
eerion ma numer GG 4323111
Domyślny

Na niskim levelu nie warto iść do zamku koło AB. Raz tam na 10 lvl polazłem. Patrze pusto potem spotkałem kilka słabych potworów, ale luziki. Potem orc warior. Z tym maiłem problem, stwierdzam że tu za ciężko. Chce wrócić, a tam horda minosów, orcó rożnego typu (2 czy 3 wariory jak z 1 miałem problem) i kilka troli i krasi. Zwiałem na mury szybko i wieże na której szczycie nikogo nie ma. Kumple przyszli i przeżyłem, ale było blisko (red hp jak wbiegałem na wieże)
Wpuścić takiego maniaka do tematu o anime

eerion.blogspot.com - Jak to gaijin Japonię ogarniał, czyli relacja z kraju kwitnącej wiśni.
eerion jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-11-2003, 14:18   #12
!k
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 24 10 2003

!k ma numer GG 3216039
Domyślny

NOm pod fibula jest nieciekawi jesczew tam gdzie są portale to jush porażka ja zginolem na 2 poziomie z 30 typami poszliśmy grupą 20 lvl porażka
!k jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-11-2003, 18:37   #13
p.l
eX Moderator

p.l's Avatar

Data dołączenia: 10 09 2003
Lokacja: Fotel przed monitorem

p.l ma numer GG koniec tego dobrego
Domyślny A propo zamku

Cytuj:
Oryginalnie dodany przez eerion
Zwiałem na mury szybko i wieże na której szczycie nikogo nie ma. Kumple przyszli i przeżyłem, ale było blisko (red hp jak wbiegałem na wieże)
Miałeś farta że nie było zlurowanego zerka przy drabinie. Radzę uważać na wieży z hunterem, bo chwila zagapienia bądź lag i jesteś dead (przekonałem się knightem na 17 lvl). I jeszcze jedna rada dla lovlvl: nigdy nie logout-ujcie się w srodku pomieszczenia gdzie są mino, orcki itp. ja popełniłem ten błąd, lognąłem się ok 15-tej i oczywiście w samym środku chmary tego łatajstwa (tyle ich było że otoczyły mnie podwójnym "kręgiem") ... nawet nie zdążyłem zabić 1go warriora

p.l jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-11-2003, 00:35   #14
Vanake
Użytkownik forum

Data dołączenia: 08 11 2003

Vanake ma numer GG 4006494
Domyślny

Do niebezpiecznych miejsc naleza rowniez jaskinie nad MOLTSem.
Slabsi gracze expujacy moga sie przez przypadek natknac na zropowanego i zlurowanego gsa (np. moj qumpel 11lvl - knight)
No i oczywiscie bez dobrego levelu, sprzetu i ekipy lepiej nie zapuszczac sie w korytarze MOLTSu.
Vanake jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-11-2003, 16:22   #15
Dejvo
Guest

Domyślny

Hehe, też sobie skiknąłem do zamku koło ab na 10levku Szedłemz kumplem 11 lev. i ten zameczek ma jakby 4 takie wierzyczki i kumpel jako pierwszy wszedł tam ja za nmi, wszedłem, patrze jego ciało, i BEREK uciekłem cufalem na czerwonym zszedłem niżej, a tam mino guard i3 mino i DEAD
  Odpowiedz z Cytatem
stary 09-11-2003, 21:08   #16
targud
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 28 10 2003

Domyślny

Trzeba uwazac na PoHu jak sie chodzi zeby nie wpasc do zadnej dziury poniewaz jest to mowrowanu death ( najczesciej sa one zaslaniame cialami lub przedmiotami zebys wlasnie tam wpadl ) Nalezy takze uwacac w drodze na PoH najpeiej isc kolo samej rzeki tam jest najbezpieczniej ( gdy bedziesz szedl srodkiem spotka cie najprawdopodobniej mino Mag nie jest on przyjaznie nastawiony )
targud jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-11-2003, 19:34   #17
Elvian
Użytkownik Forum

Elvian's Avatar

Data dołączenia: 18 09 2003

Profesja: Elite Knight
Świat: Inferna
Elvian ma numer GG 4385456
Domyślny

A ja bym radził uważać na dwarfach. Bodajże 3 poziom w dół schodzisz w dół, a tam na dzień dobry 4 Guardy (przy niepełnym respawnie) a jak uciekasz w którąś z odnóg to ich liczba jeszcze wzrasta. To jest przestroga dla wszystkich.... Wpadłem tam na 30 lvlu z shieldingiem
65 i pełnym życiu. Wyszedłem na czerwonym i z shieldingiem 66
Elvian jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-11-2004, 15:28   #18
Sierput
Użytkownik Forum

Sierput's Avatar

Data dołączenia: 20 11 2004

Domyślny

Ja radze uważać niskolevelowcom w Troll Mountains, nieopodal Thais. Jeśli po zejściu na dół pójdziesz w lewo - OK. Nie idź natomiast na prawo, tam są silniejsze potwory - chociażby scorpiony. Żadko kto na poczatku ma antidote.
Sierput jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-11-2004, 15:44   #19
Prawo Kruka
Użytkownik Forum

Prawo Kruka's Avatar

Data dołączenia: 19 08 2004
Lokacja: Under dark skies

Stan: Tutor
Gildia: Maggot Corps
Poziom: 100
Skille: 90/85
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Main Vegeta
Drogie miejsce o ktorym slyszalem tylko to jak sie idze na amki ( dosc trudna droga wiele zawijasow ) jezeli sie zablondzi mozna spotkac black warriora a to juz nie przelewki .On tak szybko zapiernicza ze cie dogoni w sekunde i 2 ciosy i masz deda.
ee on jest za bramka 50 lvl+ i to black knight a nie black warrior (lul) nie da sie go wylurowac na powierzchcnie bo t bylaby rzez niewiniatek normalnie wciagnali by go pod mury a ten sukinsyn ma cios jak mlot a spiry jak sdki...
Czasami wolę to niż czułość waszych obcych rąk

Posiadam wiarę w niemożliwą moc
Potrafię, jeśli chcę rozświetlić mrok
Mogę poruszyć was na kilka chwil
Tylko zrozumcie, kiedy zechcę znowu sobą być
Prawo Kruka jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-11-2004, 15:45   #20
Descartes
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 09 06 2004

Domyślny

Na Edron sobie expiłem swoim low-lvl sorcem. Wszystko pięknie, trolle, wolfi i inne zwierzątka... OK, widzę dead human. To tylko Wild Warrior, myślę. No więc idę dalej i wybiegają Huntery. Aaaaa, spieprzam na górkę w pobliżu i widzę. Ghoul, dwa, trzy, pięć, siedem... poszedłem na dół i mnie Huntery w 2 sekundy zadziabały. (później poszedłem po rozum do głowy i poczytałem mapkę respawnu - wyżej był DS )

EDIT: Tylko po co odkopywać stare temaciorki?

Ostatnio edytowany przez Descartes - 26-11-2004 o 15:50.
Descartes jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania