|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 10 2003
Lokacja: I co z tego że nie USA?
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() Więc...są w Tibii takei miejsca w których raczeżaden gracz nei chciałby sie znaleźć ja podaje te które znam i które osobiście zwiedziłem
![]() 1 Pustynne podziemia(coś typu wejdziesz nie wyjdziesz) 2 Hell Gate jeśli nei amsz parceli albo PACCa to leżysz
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 10 2003
Lokacja: w domu
Stan: Na Emeryturze
Imię: Krzysiu Malutki
Profesja: Knight
Świat: Calmera
Poziom: 79
Skille: 85/83
Poziom mag.: 7
![]() ![]() |
![]() i jeszcze PoH i jaskinie pod fibula
bo i tu i tu uciekalem przed jednym potworem a wpadlem do dziury i bylo jeszcze wiecej potworow w PoH uciekalem przed 2 gs`ami i wpadlem do dziury a w mniej 3 gs`y a pod fibula uciekalem przed 4 ds`ami a wpadlem w teleport i byl Dl |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 10 2003
|
![]() 1 Pustynne podziemia(coś typu wejdziesz nie wyjdziesz)
Nie zgodze się z tym. Znając to miejsce można spokojnie wyjść, na przeszkodzie stoją tylko 2 zerki i pare fire elementali, uwaga też na slimy w hurtowych ilościach. Mimo to faktem jest, że błądziłem tam ze znajomymi ze 4h. Dla ciekawych wyjście znajduje się również na pustyni. (chodzi mi o wyjście bez użycia klucza) 2 Hell Gate jeśli nei amsz parceli albo PACCa to leżysz Sam tego jeszcze nie sprawdzałem, ale podobno da się wyjść bez parceli i lewitacji, prawdopodobnie idąc przez Heelgate na Draconie(bez klucza i tak raczej nie wypali) |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 10 2003
Lokacja: Na wakacjach od forum ;p
|
![]() Ja by dodał pare niebezpiecznych miejsc na rooku:
#dziura przez którą mogą wyjść 1 levelowcy (na północ od sklepu) #jaskinia rotów PS. na rooku roty to jednat wyzwanie
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 10 2003
|
![]() Nie kapuje dlaczego fibula,przeciez przy teleprtach sa tabliczki gdzie trzeba isc by ni zginac
ty wszedłeś w prawy teleprcik i cię kilnoł dragon lord,gdybyś uciekał i pożył chwilkę ,spotkałbyś warlock'a,a nawet(podobno jest tam)demona |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 11 2003
![]() |
![]() po drodze do poh trza znac droge bez monsterow bo jest tam takie miejsce gdzie sa mino archery po stronie lewej po drodze do PoH
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 10 2003
Lokacja: w domu
Stan: Na Emeryturze
Imię: Krzysiu Malutki
Świat: Calmera
Poziom: 79
Skille: 85/83
Poziom mag.: 7
![]() ![]() |
![]() re Kraus:
no ale jak mnie gonily 4 ds`y a ja nie mialem jeszcze 4 mlvl zebym mogl uzywac uh`ow wiec uciaklaem tam gdzie najszybciej uciekne a ze do wejscia na gore bylo troche za daleko to wszedlem w teleport |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 10 2003
|
![]() A teraz niebezpieczne miejsce dla nowych na mainie:
Na wschód od Carlin jest takie miejsce z goblinami i fajnie się tam expi ale w pewnym momencie dochodzisz do takiego miejsca gdzie jest takie pomieszczenie z czymś co wygląda jak goblinowa kuchnia ![]() ![]() Dobra koniec opisu typu "takie coś z takim czymś bez takiego czegoś" ![]() ![]() ![]() I w nim jest taka dziura do której nie polecam nigdy wchodzić samemu bo tam są HORDY goblinów od razu cię otoczą i rzucają kamieniami przypomina to egzekucję ![]()
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 09 2003
Lokacja: Wroclaw
![]() |
![]() No wiesz to nie jest takie zabojcze miejsce z tym rotem i gobami. Ja tam lazilem sorcem jak mialem bodajrze 9 lvl i nie bylo tu mowy o magii.Jakos sobie radzilem ale jak ktos ma wyposarzenie z rooka to watpie zeby sobie poradzil.Naszczęście są ludzie ktorzy ci moge pomuc i rzucic na dobry poczontek dwarven shilda,scalke i brass legsy!! ( niestety malo takich ludzi )
PS: NIebezpieczne miejsca to moze byc np. dla niedoswiadczonych graczy ale tak moze 13 lvl ktorzy pewnie sie czuja na dwarfach a tu nagla zlazom w dol a tu solidery bijom go , ucieka gdziekolwiek - akurat na dol a tu co??.....guardy i zaliczyl deda.Mi sie zdarzylo tak ale do tego na poziom soliderow ktos zrulowal guarda!! Drogie miejsce o ktorym slyszalem tylko to jak sie idze na amki ( dosc trudna droga wiele zawijasow ) jezeli sie zablondzi mozna spotkac black warriora a to juz nie przelewki ![]()
![]() |
#10 |
Buuuuu
|
![]() Do nieprzyjemnych miejsc dodam:
Mt. Stretum (ta gora na zachod od Thais), o ile jesli mozesz wziasc 2 cyklopy na klate to jest super miejsce do expienia to wsrod paladynow do 20 poziomu pada tam bardzo wielu (dosyc latwo przyblokowac). Drugie niemile miejsce tam to pod gora, na poczatek ladujemy w pokoju 5X6 z wieloma cyklopami. No i jeszcze na polnocny wschod od tej gory jest miejsce gdzie na wolnosci biegaja 2-3 huntery (bez tarczy na 20 lvl zgon w czasie krodszym niz 1 sekunda). Na polnoc od Thais w podziemiach troli jak zle wejdziemy to trafiamy na smoka, jak gorzej to na DL
![]() |
#11 | |
CS Tibia.pl Team
|
![]() Na niskim levelu nie warto iść do zamku koło AB. Raz tam na 10 lvl polazłem. Patrze pusto potem spotkałem kilka słabych potworów, ale luziki. Potem orc warior. Z tym maiłem problem, stwierdzam że tu za ciężko. Chce wrócić, a tam horda minosów, orcó rożnego typu (2 czy 3 wariory jak z 1 miałem problem) i kilka troli i krasi. Zwiałem na mury szybko i wieże na której szczycie nikogo nie ma. Kumple przyszli i przeżyłem, ale było blisko (red hp jak wbiegałem na wieże)
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 10 2003
![]() |
![]() NOm pod fibula jest nieciekawi jesczew tam gdzie są portale to jush porażka ja zginolem na 2 poziomie z 30 typami poszliśmy grupą 20 lvl porażka
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
eX Moderator
Data dołączenia: 10 09 2003
Lokacja: Fotel przed monitorem
![]() |
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 08 11 2003
![]() |
![]() Do niebezpiecznych miejsc naleza rowniez jaskinie nad MOLTSem.
Slabsi gracze expujacy moga sie przez przypadek natknac na zropowanego i zlurowanego gsa (np. moj qumpel 11lvl - knight) No i oczywiscie bez dobrego levelu, sprzetu i ekipy lepiej nie zapuszczac sie w korytarze MOLTSu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Guest
|
![]() Hehe, też sobie skiknąłem do zamku koło ab na 10levku
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 10 2003
|
![]() Trzeba uwazac na PoHu jak sie chodzi zeby nie wpasc do zadnej dziury poniewaz jest to mowrowanu death ( najczesciej sa one zaslaniame cialami lub przedmiotami zebys wlasnie tam wpadl ) Nalezy takze uwacac w drodze na PoH najpeiej isc kolo samej rzeki tam jest najbezpieczniej ( gdy bedziesz szedl srodkiem spotka cie najprawdopodobniej mino Mag nie jest on przyjaznie nastawiony
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
|
![]() A ja bym radził uważać na dwarfach. Bodajże 3 poziom w dół schodzisz w dół, a tam na dzień dobry 4 Guardy (przy niepełnym respawnie) a jak uciekasz w którąś z odnóg to ich liczba jeszcze wzrasta. To jest przestroga dla wszystkich.... Wpadłem tam na 30 lvlu z shieldingiem
65 i pełnym życiu. Wyszedłem na czerwonym i z shieldingiem 66 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 11 2004
|
![]() Ja radze uważać niskolevelowcom w Troll Mountains, nieopodal Thais. Jeśli po zejściu na dół pójdziesz w lewo - OK. Nie idź natomiast na prawo, tam są silniejsze potwory - chociażby scorpiony. Żadko kto na poczatku ma antidote.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 08 2004
Lokacja: Under dark skies
Stan: Tutor
Imię: Raven Cien Gomeza
Gildia: Maggot Corps
Poziom: 100
Skille: 90/85
|
![]() Cytuj:
Niezdarnie tańczyć na granicy zła I nawet stoczyć się na samo dno Czasami wolę to niż czułość waszych obcych rąk Posiadam wiarę w niemożliwą moc Potrafię, jeśli chcę rozświetlić mrok Mogę poruszyć was na kilka chwil Tylko zrozumcie, kiedy zechcę znowu sobą być |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 06 2004
|
![]() Na Edron sobie expiłem swoim low-lvl sorcem.
![]() ![]() EDIT: Tylko po co odkopywać stare temaciorki? Ostatnio edytowany przez Descartes - 26-11-2004 o 15:50. |
![]() |
![]() |