|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 02 2007
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elite Knight
![]() |
![]()
Ostatnio edytowany przez Ascaron - 30-08-2008 o 12:11. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
CS Tibia.pl Team
Data dołączenia: 06 09 1970
Lokacja: Gliwice
Wpisy bloga: 1
Stan: Początkujący
|
![]() Coś mi się zdaje, że szybciej sobie zarobię klikając w reklamy w internecie ;<
To nie dla mnie. Mogę jednak pochwalić autora tego tekstu, że ma własną życiową koncepcję, potrafi ją opisać, a czy trzymać się jej, to nie wiem. Ja zawsze byłem zdania (z pewnego filmu ![]() ![]() Zastanawia mnie też podejście autora, takie "materialne", prawie w ogóle nie wspomniał o miłości, tak ją wymienił gdzieś wśród innych, a cała reszta opiera się na pieniądzu. Cóż, staczamy się : P Ostatnio edytowany przez Rybzor - 29-08-2008 o 22:17. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 03 2006
|
![]() Już zaczynam myśleć.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
|
![]() Joseph Murphy "Potęga podświadomości"... polecam, coś podobnego, ale oczymś więcej niż tylko kasie. ;d
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 01 2006
Lokacja: Łódź
Imię: Arask
Profesja: Elder Druid
Świat: Harmonia
Poziom: 53
Poziom mag.: 47
|
![]() Tekst pochodzi ze strony www.drugadroga.com. Autor ma o wiele więcej, bardzo ciekawych tekstów na temat rozwoju intelektualnego itp ;d Przyjemnie się czyta jego teksty, jednak trudno stosować te porady w praktyce.
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
|
![]() Tak jak napisał Ryba, autor tego tekstu za bardzo myśli o pieniądzach. Po części się zgadzam z tym prawem, bo sposób myślenia pomaga, gdyż będąc optymistą łatwiej jest dążyć do celów i je osiągać, ale czy za wszelką cenę? Nie zgodzę się natomiast, że aby dążyć do celu, trzeba zrobić dosłownie wszystko - a w przypadku autora, było to porzucenie przyjaciela, któremu zamiast pomóc opuścił. Tak czy siak, ja z tego raczej nie skorzystam.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
|
![]() Wiecie jakby tak wszystkie dziwne metody zdobywania kasy działały to nie było by biedy. xD
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 02 2006
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
|
![]() Za dużo względnie ciekawych tematów w zbyt krótkim czasie, nie mam na to czasu. Ludzie, ogarnijcie się xd pewnie cały 2009 będzie nudny, bo się tematy skończą.
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 02 2007
![]() |
![]() Był tu kiedyś temat o świadomych snach i tam były pokazane filmiki youtube od tego kolesia, a przez to trafiłem na drugadroga.com oraz na eioba.Polecam poczytać na eioba.Są tam wg mnie naprawdę ciekawe artykuły.
Ostatnio edytowany przez Ascaron - 29-08-2008 o 23:29. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 07 2005
Stan: Niegrający
|
![]() Muszę przyznać, że to troche bezsensu... Przedewszystkim, żeby to u kogokolwiek zadziałało to musi mieć jakiekolwiek odchody, bo np. uczniowie itd. nie pracują i nie mają pieniędzy, więc trudno jest powiedzieć kiedy taki ktoś osiągnie np. 2 tyś. zł na wymarzoną rzecz. Po za tym jak ktoś sobie marzy o np. nowym samochodzie to wiadmo, że będzie coś powoli odkładał, aż wkońcu se kupi ten samochód, ten tekst jedynie "wzmacnia" swoje marzenia, żeby ich nie stracić myśląc pesymistycznie.
Ostatnio edytowany przez Granteon - 30-08-2008 o 09:09. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 03 2005
Stan: Niegrający
|
![]() No gdyby tą teorie, potwierdził naukowo, naukowo tzn. tak żeby skutki jej, bądź tego co powoduję owe, można bło zoabczyć itp. Ale nie ma więc...
Wszechświat nie daję nam tego czego chcemy, jeżeli według autora tego tekstu nasz świat to nasze myśli - myśli każdego osobnego człowieka - to byłby on zupełnie inny dla każdego i nie widzielibysmy na pewno tej teorii. Wszechświat jest za bardzo materialny(dosłownie), aby coś w nim za pomocą myśli osiągnąć, optymistyczne nastwawienie nie przynosi samo efektów, aczkolwiek daję ono nam energie do działania. ;s |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Michail Fradkow
Data dołączenia: 05 06 2004
Lokacja: Kawal drogi, nikomu nie radze isć piechotą.
Stan: Na Emeryturze
Imię: Bysiu
Gildia: Death Assassins
|
![]() To by nas inflacja zabila :-).
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
|
![]() A, że nie zabila to mamy dowód, że to nie działa. xD
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Music addict
Data dołączenia: 11 06 2007
Lokacja: Siemianowice Śl.
Stan: Na Emeryturze
Imię: Zuzia Shadow
|
![]() Ten artykuł jest wart dokładnie tyle, co książki typu "Myśli i bogać się", czyli nic.
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
|
![]() psikus, bo tu nie ma prawa zadzialac efekt placebo.