|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 12 2006
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Druid
Świat: Galana
Poziom: 63
Poziom mag.: 55
|
![]() Cześć, korzystając z tego iż mam trochę wolnego czasu chciałem się dowiedzieć czy podzielacie moje zdanie że Tibia ma już swoje najlepsze lata za sobą i po prostu umiera śmiercią naturalną. Wydaje mi się że coraz mniej ludzi gra w tą grę, a częściej słyszy się o takich tytułach jak WoW, Warhammer online, Lineage 2, Guild Wars itd. Gry te już dawano zawitały na rynku światowym ale w Polsce nie mówiło się o nich aż tyle do tej pory z wiadomych powodów a mianowicie z powodu braku funduszy
![]() ![]() ![]() Tak na marginesie grałem w Tibię przez 2 lata miałem kilka postaci 50-70lvlowych a w WoWa 1,5 roku przy czym miałem 70lvl szamanem oraz kilka postaci na niższych lvlach, więc znam się trochę na rzeczy ![]() Zachęcam do dyskusji na ten temat i czekam na wasze opinie Pozdrawiam Wux ![]()
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 09 2006
Lokacja: W domu.
Profesja: Knight
|
![]() Tibia już dawno staneła w miejscu, kiedyś była o wiele ciekawszę grą MMO. Ale nie warto porownywać Tibii do WoWa, bo w Tibie każdy lubiał grać za to że jest jaka jest. Jak dla mnie od wersji 7.6 dalsze aktualizacje po prostu odstraszają graczy. Nie wspominająć o ostatnim update.. Ten idiotyczny samouczek na rooku. Kiedyś, gdy trzeba było czytać o Tibii, albo uczyli nas inni gracze.. Po prostu było lepiej. Dla mnie osobiście najlepsza była wersja 7.6. Nie wiem po co znów wróciłem do Tibii, bo to już nie ta sama gra co kiedyś. A już najśmieszniejsze są proby CipSoft'u na zbalansowanie profesji druida i sorca. W jednym update coś dają dla druida, w innym odbierają, lub zmiejszają moc.. No ale wiadomo, dla CipSoftu chodzi tylko, żeby dzieci namawiały rodziców na PACC i żeby oni trzepali na tym kase. Ale chyba już aż tyle zarabiać nie będą, bo gracze uciekają do innych, prawdopodobnie lepszych gier MMO.
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 02 2006
Lokacja: Legionowo
Stan: Niegrający
Imię: Dobrzejszy
Profesja: Paladin
Gildia: ';..;'
Świat: Xerena
Poziom: 64
Skille: 81
Poziom mag.: 16
![]() |
![]() Cytuj:
@topic: WoW lepszy od Tibii? no stary, gdybyś tego nie napisał to nikt by pewnie na to nie wpadł...
"Istnieja dwie bezgraniczne rzeczy - wszechswiat i ludzka glupota. Chociaż co do wszechswiata nie jestem calkiem pewien... " (ALBERT EINSTEIN ) ------------------------------------------------------------------------------- |
|
![]() |
![]() |
#4 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 09 2006
Lokacja: W domu.
Profesja: Knight
|
![]() Cytuj:
Edit: Zresztą Blizzard daje chyba troche więcej ciekawej rozrywki w WoWie za wydane pieniądze niż CipSoft ![]() Ostatnio edytowany przez Me$z - 10-10-2008 o 13:46. |
|
![]() |
![]() |
#5 |
CS Tibia.pl Team
Data dołączenia: 06 09 1970
Lokacja: Gliwice
Wpisy bloga: 1
Stan: Początkujący
|
![]() Jak tak patrze ten tekst, to się zastanawiam czy masz na klawiaturze enter. Strasznie nieprzyjemnie się czyta taki wielki kloc słówek, nie podzielony na żadne akapity, z masą błędów itp.
Wszystko to sprawia, że nie wiem od której strony miałbym zacząć odpowiadać na pytania zawarte w temacie (bo bym musiał łapać w [quote] chyba 50 ciągów złożonych z paru wyrazów), na część sam sobie w sumie odpowiedziałeś. Ostatnio edytowany przez Rybzor - 10-10-2008 o 15:11. |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 07 2005
Stan: Niegrający
Profesja: Elite Knight
Świat: Obsidia
![]() |
![]() Aha czyli to jest że jak, źle rozdam punkty, wybiorę złe skille i nienajlepszą postać spośród 100 i będę dużo czasu poświęcać grze to moja postać będzie bezpowrotnie słaba? :/
|
![]() |
![]() |
#7 | |||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Przecież ja nie porównuje Simsów z Quakem. Porównuje 2 gry z tego samego gatunku, które mają ze sobą dużo wspólnego...
![]() ![]() ![]() Ostatnio edytowany przez Wux - 10-10-2008 o 15:32. |
|||
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 02 2008
Lokacja: Szczecin
|
![]() Nie porównuj Tibii do WoWa bo są to dwie zupełnie odmienne gry...
|
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 10 2008
|
![]() Ja tam wolę Tibię dlatego że jest to ,,inna'' gra a nie dwu setna odmiana lineage czy silkroad... - wszystkie są takie same... W Lineage grałem z pół roku i powiem że fajna gra, ale się szybko nudzi... nie chcę już mówic o Metinie gdzie 1 wygląd potwora to 20 potworków (przykład : głodny wilk , niebieski wilk , głodny niebieski wilk , głodny niebieski czerwono oki wilk... po prostu zal...) Tibia jest po prostu czymś innym i to mi się w niej podoba ;] Do tego rzeczy czy konta w tibi mają bardzo dużą wartośc w RL (tak tak wiem że Cipsoft mówi że konta nie mają wartości ale wystarczy spojżec na allegro i zobaczyc ze nikt się tym nie przejmuje a kupowanie kont stoi na porządku dziennym) Nie mówię że inne konta np do WoWa nie mają wartości ale mówię że konta w tibi są lepiej wyceniane (są droższe) do tego np taki 200 ek dziennie potrafi zarobic więcej niż 50 zł (gdyby tylko chciał - mówię o np. demon huncie z teamem)
To że tibia się nie rozwija ,,wali'' mnie ;] nie chcę aby tibia była kolejnym Lineagem |
![]() |
![]() |
#10 | ||||||||||
CS Tibia.pl Team
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Po tym wszystkim, patrząc na problem, do którego wprowadzasz na początku tematu Cytuj:
Ostatnio edytowany przez Rybzor - 10-10-2008 o 16:05. |
||||||||||
![]() |
![]() |
#11 | ||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
tak, masz rację temat jest porównaniem tibi do WoWa i dzięki temu widać to iż tibia umiera, ponieważ zostaje wypierana przez inne MMO.
![]() |
#12 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 02 2008
|
![]() Cytuj:
Poza tym, ty tutaj nie porównałeś tych obu gier, a po prostu rozpisałeś się o WoWie, jakby to była jakaś nędzna premiera... Co do porównania FIFY i PESa... To chodziło ci o najnowszego PESa (WoW) i FIFA98 (Tibia) ? :f |
|
![]() |
![]() |
#13 | |
CS Tibia.pl Team
|
![]() Cytuj:
Gówno prawda, dzięki temu widać, że temat jest nic nie warty. Ostatnio edytowany przez Rybzor - 10-10-2008 o 23:12. |
|
![]() |
![]() |
#14 | ||||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
przeżytkiem. Cytuj:
podobne jak wyżej proszę o argumentacje, bo widzisz jak dla mnie te gry są podobne do siebie, z tym że jedna z nich ma o wiele więcej funkcji.
![]() ![]() ![]() Ostatnio edytowany przez Wux - 10-10-2008 o 23:28. |
||||
![]() |
![]() |
#15 | ||
CS Tibia.pl Team
|
![]() Cytuj:
INNY SYSTEM PVP INNY SYSTEM PVE INNY SYSTEM TRADE INNY SYSTEM LECZENIA INNY SYSTEM CZARÓW INNY SYSTEM EXPIENIA INNY GŁÓWNY CEL W GRZE RUNY INNE ZASADY I reszta? Cytuj:
|
||
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
|
![]() "Tibia ma już swoje najlepsze dni za sobą" - to prawda.Zdarzało mi się grywać kiedyś w tą grę, ale nic mnie już tam już nie trzyma, nie tylko z powodu nowych updatów, ale mnóstwa idiotów, którzy tam grają.Myślę, że Cipsoft zbyt uprościł system pvp, teraz wystarczy trzymać tylko 2 palce lewej ręki na "F1" i "F2", a prawą rękę na "strzałkach".Dzieci, nooby, złodzieje i boterzy - warto wspomnieć, że rzadko spotkać teraz, jakiegoś fajnego gracza, który Cię nie skroi, nie botuje itp.
![]() |
#17 | ||
Użytkownik Forum
|
![]() @Wux
Cytuj:
Dla mnie nie można porównać tych dwóch gier. Cytuj:
@Ryba Trafione w dziesiątkę Ostatnio edytowany przez Mietek919 - 11-10-2008 o 01:17. |
||
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 08 2008
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Proszę bardzo napisz czym dla ciebie jest w takim razie PVP? Bo jak dla mnie to nic innego jak walka pomiędzy graczami której celem jest pokonanie przeciwnika.
![]() ![]() ![]() Ostatnio edytowany przez Wux - 11-10-2008 o 12:45. |
|
![]() |
![]() |
#20 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 08 2005
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elder Druid
Świat: Aldora
Poziom: 110