|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Guest
|
![]() Napisałem dość długą wiadomość, okazało się, że zapomnialem się zalogować, prawdę mówiąc nie chce mi sie tego pisać na nowo wieć odrazu:
Dlaczego dziewczyny w wieku 14-18 (a może i starsze) sądzą, że chlopcy są zacofani o jakies 2-3 lata pod względem psychicznym? |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 06 2008
Lokacja: Jurków
Stan: Na Emeryturze
Imię: Trianos
Profesja: Sorcerer
Świat: Askara
Poziom: 31
Poziom mag.: 30
|
![]() Jeśli jakś dziewczyna Ci to powiedziała, to spytaj sie jej dlaczego tak uważa.
![]() |
#3 |
Chica mala
Data dołączenia: 01 10 2006
Lokacja: España
|
![]() Może dlatego, że w porównaniu do chłopaka, dziewczyna szybciej zaczyna i szybciej kończy dojrzewać ^^.
|
![]() |
![]() |
#4 |
Da Old school.
Data dołączenia: 04 12 2005
Lokacja: Szpital dla psychicznie i nerwowo chorych Drewnica
![]() |
![]() Ha, i tu zaczyna się dyskusja: D Bo przez co rozumiesz: dojrzewanie.
Fave fun: x
Jestem oazą spokoju, zajeb*** wyluzowanym kwiatem na tafli jeziora. Jeśli Ci będzie smutno i bardzo źle, to pomyśl, że byłeś najbardziej niesfornym i aktywnym plemnikiem w całej swojej grupie. ![]() Poradnik "Jak dojść do Demony" |
![]() |
![]() |
#5 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
anooooo, fakt |
|
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 11 2008
Lokacja: Konin
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Paladin
|
![]() to zalęzy od otoczenia i ludzi wokoło Ciebie, chodzisz do klasy z jakimiś dziećmi, którzy myślą, że rzucą kurw* i są ziomy albo zapalą fajkę itd
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zbanowany
Data dołączenia: 01 07 2008
Lokacja: Bedrock
Wpisy bloga: 2
Imię: Fred Flintston
Świat: Prehistoryczny
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Guest
|
![]() Chodzi mi o dojrzewanie PSYCHICZNE, tzn:
Na słowa typu: seks, prezerwatywa, antykoncepcja reagowanie normalnie( tzn nie wybuchając śmiechem Oo) Przestanie śmiać się z innych ze względu na, np, kalectwo Po prostu, przestanie być dziećmi.. Często słyszy się od dziewczyn, że wolą starszych od siebie, bo są dojrzalsi. OK, problem w tym, że taki 18 latek widzi w młodszej od siebie łatwą "szesnastkę". Taka 16 latka myśli, że bycie z kimś na poważnie, to rozmowy i czymanie się za rączki, fail. Związek bez seksu jest równie nie trafny jak związek bez rozmowy, pocieszania, doradzania, podnoszenia na duchu itp, czego- według dziewczyn- brakuje chłopcom w ich wieku. I szczerze mówiąc to 16 latek bardziej będzie szanował swoją 16 letnią dziewczynę, bo taki 18 latek może mieć 16letnią dziewczynę bez problemu, wystarczy że dobrze ściemnia Ostatnio edytowany przez Ulrikk - 04-11-2008 o 19:03. |
![]() |
#9 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 02 2006
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
|
![]() Dlaczego? W podstawówce panią ze świetlicy z amputowaną ręką nazywaliśmy "jednorękim bandytą". Nadal mnie to śmieszy, a prawie osiemnastka na karku i czuję się milion razy bardziej dojrzały niż wtedy.
Dopóki nie wywierasz na kimś żadnych szkód, śmianie się z jego wrodzonych czy nabytych w ten czy inny sposób wad nie jest złe. Dostarcza rozrywki a nikt nie cierpi. Śmiertelną powagą ręki mu nie wrócisz. Sam też śmieję się z własnego "kalectwa" (wada wzroku w okolicach -5). Cytuj:
Ostatnio edytowany przez Lasooch - 04-11-2008 o 19:08. |
|
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
|
![]() W gimnazjum chłopcy się nap*erdalają i palą fajki a dziewczyny nie to oznacza ,że są bardziej dojrzałe?? (wiem ,że palą ale chyba mniej[dawno nie byłem w gimnazjum to mogę się mylić])
No ale w szkołach średnich i wyżej to się wyrównuje poziom dojrzałości prawie do maksimum ![]() Różnica zachowania 15latka a 19latka jest jednak olbrzymia ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
@topic Może i prawda, dziewczyny przeważnie są bardziej dojrzałe niż chłopacy w tym samym wieku, ale co do angażowania się w związki poniżej 18-19 lat: nawet gdyby facet miał 25+ lat to raczej też myślałby tylko o jednym... Faceta nie zmienisz, nawet jak dojrzeje intelektualnie i tak będzie mieć tylko jedno w głowie. ;S
Ostatnio edytowany przez qq2 - 04-11-2008 o 19:17. |
|
![]() |
![]() |
#12 | ||
Da Old school.
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
chuje-móje-dzikie-węże?; f
Jestem oazą spokoju, zajeb*** wyluzowanym kwiatem na tafli jeziora. Jeśli Ci będzie smutno i bardzo źle, to pomyśl, że byłeś najbardziej niesfornym i aktywnym plemnikiem w całej swojej grupie. ![]() Poradnik "Jak dojść do Demony" |
||
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 05 2008
Lokacja: Bełchatów
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Paladin
Poziom: 60
Skille: 84/70
Poziom mag.: 12
|
![]() dziewczyna wcześniej dojrzewa i tyle w temacie
pod względem fizycznym w wieku 18 lat, natomiast chłopak w wieku 21 lat jeżeli chodzi o dojrzałość psychiczną nie ma przedziałów wiekowych, ktoś kto ma 15 lat może być bardziej dojrzały psychicznie niż jakiś 30latek. |
![]() |
![]() |
#14 |
Da Old school.
![]() |
![]() Kiedyś dobrze mi powiedziała pewna osoba: na dojrzałość składają się przykre doświadczenia życiowe. I To jest cholerna, prawda. Przypomniałem sobie, że mówiła mi to parę miesięcy temu pewna 15latka. I imo ma rację.
![]() |
![]() |
#15 |
Zbanowany
|
![]() Dokładnie, to czy któraś płeć się nap*****la na korytarzu, jara fajki lub w ogóle nie robi wymienionych czynności nie świadczy o rzekomej jej dojrzałości. To są po prostu podstawowe, biologiczne różnice obu płci, ale także efekt odpowiedniego wychowania (chłopców z reguły przyucza się do roli "zdobywcy" np.).
|
![]() |
![]() |
#16 | |||||
Tibiaspy.com
Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław
|
![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
![]()
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 03 2006
|
![]() Ktoś tu dobrze napisał. Pod względem fizycznym - tak. Psychicznym - nie.
Kwestia tego, że chłopacy NIBY są niedojrzali psychicznie jest bardzo prosta. Co innego bawi/śmieszy/interesuje etc facetów a co innego dziewczyny. Stąd wynika ta RZEKOMA "niedojrzałość psychiczna". ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zbanowany
Data dołączenia: 21 11 2005
Lokacja: Chrzanów
|
![]() No z ust mi to wyjąłeś. To samo jest u mnie. Czy to, że lubię się czasami pośmiać, coś krzyknąć, przypał porobić itp znaczy, że jestem niedojrzałym? A co z tym, że w poważnych sytuacjach potrafię być poważnym i odpowiedzialnym?
|
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
|
![]() Czyli co? Okazuje się, że chłopak staje się ''mądrzejszy'', jeżeli dojrzeje? Ja myślę, że to tak na prawdę: kwestia charakteru, wychowania i to z kim się zadajesz, czyli rówieśnicy.
![]() |
#20 |
Zbanowany
|
![]() |
![]() |