|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 02 2008
Stan: Na Emeryturze
Imię: Wojas Knight
Profesja: Paladin
Gildia: Flamess
Świat: Menera
Poziom: 103
Poziom mag.: 7
|
![]() Kolega mi powiedział,że przy biciu potworków typu gs-te które walą głównie z łapy,należy bić z balanca bo na full ataku tarcza praktycznie nie gra roli-TAK JAKBY JEJ NIE BYŁO,albo odgrywa blokowanie dmg w nieznacznym stopniu i choćbym miał najlepszą tarczę w tibi to i tak to się nie zmieni jakoś radykalnie. Wtedy można zredukować obrażenia nawet o połowę.Ponoć jest to oparte na doświadczeniach h lvl knightów z mojego servera i nie tylko.I teraz pytanie czy gs opłaca się huncić na balansie czy full ataku?
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 01 2008
Profesja: Elder Druid
Świat: Premia
|
![]() podejdz do gsa, zabij go na full ataku, zmierz jak dlugo go biles, zobacz ile potionow straciles, potem zabij drugiego na balansie i zobacz jak poszlo. potem porownaj. i bedziesz mial "doswiadczenie h lvla"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 02 2008
Stan: Na Emeryturze
Imię: Wojas Knight
Profesja: Paladin
Gildia: Flamess
Świat: Menera
Poziom: 103
Poziom mag.: 7
|
![]() ale juz tak sprawdzalem.chodzi o to czy na innych monstersach bedzie dzialalo tak samo
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 12 2008
Lokacja: W Yalahar
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Peka Har
Profesja: Elder Druid
Gildia: Destroy Imitures Enemies
Świat: Morgana
Poziom: 149
Skille: 13/26
Poziom mag.: 80
|
![]() Wedlug mnie tego przykladu nie mozna porownac do GS . Balance oplaca sie wlaczyc na huntach typu : dwarfy guardy , barbariany , malpy ,lizardy . W wiekszych stadach . Natomiast GS dla knighta bardziej sie liczy zeby zabic go jak najszybciej bo czy dostaniesz za 100 czy za 80 to nie zrobi wielkiej roznicy .
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Guest
|
![]() up
na 1 gs'ie nie ale na 100-200 gsach to wyjdzie 100/200 x (zaużmy że różnica to 20 hp) 20 = 2000/4000 hp co daje już dosyc spore waste w potach ;] |
![]() |
![]() |
#6 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 06 2008
Lokacja: KrK
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elite Knight
Świat: Arcania
Poziom: 188
Skille: Slabe
|
![]() Cytuj:
Ja grajac knightem zauwazylem ze nieoplaca sie prawie wcale ganiac na potworki z 1 reczna + tarcza na full ataku poniewaz obrazenia dostajesz prawie takie same jak z 2 reczna a hity duzo wieksze , a czy oplaca sie z balance + tarcza to tego niestety nie wiem , wiec nie moge ci pomoc ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() bijesz drugie tyle dluzej, dostajesz niewiele mniej, nie oplaca sie.