|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 10 2006
Lokacja: Wrocław
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Achilles de Marco
Profesja: Knight
Świat: Inferna
Poziom: 57
|
![]() Dla niektórych może się okazać śmiesznym tematem, ale cóż.
Dziś dostałem hacka, oczywiście tam lvl spadł, itemów nie ma, i tera nasuwa się pytanie: jak wykryć keyloggera na komputerze? Ściągnąłem Tibia Find nic nie znalazła, nie przypominam sobie żebym jakiegoś gówna z nieznajomych stron ściągał, robiłem też skana kompa który nic nie wykazał. Macie jakieś sprawdzone sposoby oprócz formata? |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 29 09 2009
Lokacja: Żywiec
Imię: Black Corgan
Profesja: Elite Knight
Świat: Pythera
Poziom: 98
Skille: 84/81
Poziom mag.: 7
![]() |
![]() Jak ci zalezy na charze to tylko format. Wszystkie darmowe antywiry sa nic nie warte. Czyli ci nic nie pomoze oporcz formata chyba ze chcesz sie bawic w anty wiry ale to ci nie da 100% pewnosci
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
|
![]() Został ci jeszcze HijackThis, zrób loga i wklej to na www.wklej.org, potem daj linka i ktoś co się zna ci powie co naprawić... Albo wklej na www.hijackthis.de i tam wklej loga i to ci samo sprawdzi.
![]() |
![]() |
QuestionMan |
Ta wiadomość została usunięta przez Slythia.
|
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
|
![]() Zrobiłem wszystko jak należy i wyskoczył tylko jeden żółty krzyżyk w folderze BitComent. Reszta zielone albo znaki za pytania. no więc nie wiem...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 12 2007
Lokacja: Szczecin
|
![]() nie chce mi się dużo gadać więc powiem krótko, najprawdopodobniej nie masz lojalnych znajomych
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 09 2009
Lokacja: ŁDZ - Capital of DNB
Profesja: Royal Paladin
|
![]() sprawdź dokładnie , jeszcze raz , weź może załatw sobie lepszego antyvira i wtedy przeskanuj.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
|
![]() http://www.wklej.org/id/162188/
posiadam AVG z którego póki co jestem zadowolony. No cóż, jeśli hack się powtórzy no to chyba będzie wiadome, póki co nowy account i go lvl. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
|
![]() Zobaczyłem loga, i puściłem go przez analizę hijacka, i ten krzyżyk mówi że ten plik nie jest ci potrzebny w systemie ale jest bezpieczny.
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 20 12 2006
Imię: Lill Star
Gildia: Councillors
Świat: Danubia
Poziom: 93
Skille: 91/73
Poziom mag.: 18
![]() |
![]() 1. Scan antywirusem, darmowy avira jest calkiem przywoity
2. Sciagnij sobie program Combofix, na googlach znajdziesz bez problemu, przescanuj, badz cierpliwy, po skanowaniu usun folder Quubox~ z dysku c: 3. Spybot Search and Destroy, pierwsze scan przegladarek, potem scan komputera, oczywiscie pierwsze zaktualizuj. 4. Wyłacz dostep do Internet Explorera Star> Okresl dostep do programow i ich ustawienia domyslne(pod panelem sterowania)>Niestandardowa> przy IE odznaczasz "dostep do tego programu" i ok Na koniec scan z hijackthis zapisz w notatniku i wyslij na strone: hijackthis.de tyle ode mnie |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
|
![]() Combofix tam mi coś usunął. S&D znalazł tylko coś w cookies. Gadałem z kolesiem który mnie hackuje, powiedział, że już nie będzie mógł bo był update, czy to prawda?
Ostatnio edytowany przez Mario009 - 03-10-2009 o 12:40. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
CS Tibia.pl Team
|
![]() Cytuj:
Ale może robić ciebie w konia, jeśli te małe poprawki w aplikacji "Tibia" nie robią różnicy temu kejowi. Druga sprawa to taka, iż to nie musi być skrypt ołntipji, tylko jakiegoś dobrego keya.
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik forum
|
![]() Aby uniknąc hacka nie możesz wchodzić na żadne podejrzane strony o tematyce tibijskiej oraz co jakiś czas skanować komputer w poszukiwaniu wirusów.
Dobry Program Spybot S&D |
![]() |
![]() |
![]() |
Chory_Pastor |
Ta wiadomość została usunięta przez Slythia.
|
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
|
![]() Eee ? Gadałeś z kolesiem co cie hackuje ? To nie jest hmm dość "dziwne" ? Nie wiem jak to ująć . I co on takiego Ci powiedział , że jak to robi czy co xD ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
|
![]() No jak zmieniłem hasło to gadałem z tym kolesiem bo sobie lvl wbijał na Infernie, no i taka pogawędka i tyle. Nie każdy hacker to jakiś 12 latek co się od razu jara itd. A jak to niby robi, keylogger i tyle, ale niektórzy kończą informatykę no i wiedzą jak się włamać na 2 komputer czy coś, takie trudne to nie jest.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 03 2008
Lokacja: Rydułtowy
Stan: Niegrający
Imię: Kefka Bladedancer
Świat: Guardia
Poziom: 40
Skille: 70/69
Poziom mag.: 4
|
![]() Ta skończył informatyke i dorabia sobie hakując konta tibijczyków xd
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
|
![]() No to jakim cudem ten keylogger skoro w 1st poście piszesz , że nie ściągałeś nic ze stron niewiadomego pochodzenia ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 07 2009
|
![]() Może to przykre co powiem i bezpodstawne, ale podejrzewam, że zachciało ci się bota (i ściągnąłeś "pewniaka") i to by wszystko wyjaśniało. Chęć zysku najmniejszym kosztem. Oczywiście mogę się mylić.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
CS Tibia.pl Team
|
![]() A ja podejrzewam, iż osoba tworząca ten temat, nie skorzystała z opcji szukaj.
![]() |