|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 02 2009
Lokacja: Zabrze
Stan: Aktywny Gracz
![]() |
![]() Witam. A więc od kilkunastu dni mam neostrade tp 2m/bit z liveboxem.
W domu mam 1 kompa (laptop) Otoz z mam 3 mozliwosci podlaczenia do kompa: -przez adapter wifi ktory mi dali -przez kabel usb ktory rowniez mi dolaczyli do zestawu -przez kabel ethernet ktory tez byl w pudle I teraz tak : przez adapter wifi gralem kilka dni 30 cm od liveboxa i ani 1 laga/freeza/kicka przez kabel ethernet jeszcze probowalem i chodzi bardzo dobrze przez kabel usb probowalem i niestety czasem mnie rozlacza Problem jest taki ze jak wieczorem musze isc do swojego pokoju a sa wakacje i se chce w nocy pograc.. no to wtedy co kilka godzin sie rozlacza bo ten adapter co mi dali jest firmy sagem i chociaz teoretycznie powinien dzialac w zasiegu 100m, to w praktyce to szajs bo od liveboxa do mojego pokoju mam 5-6m;/ normalnie to by mi to wisialo bo to trwa 15 sec no ale jak sie gra w tibie to wkurza No i tak -usb odpada bo normalnie wszedzie pisza ze to najgorszy rodzaj polaczenia z tych 3 Duzo czytalem na ten temat i tych co mowia tak : "Mi rozlaczalo neo z adapterem co mi dali to se kupilem swoja karte wifi za 40 zl i smiga bez kickow" jest tyle samo co mowia tak "Powiem wam ze sygnal bezprzewodowy nie jest dobry dla tibi dlatego z neostrada jedyna droga do spokojnej gry jest kabel ethernet" Iii tu wlasnie dylemat Kupić se nową karte wifi która by nie traciła połączenia na tych 5 metrach czy kupić pieciometorwy kabel ethernet zeby dalo rade dociagnac do pokoju ? I ile to kosztuje ? FAQ : Dlaczego poprostu w nocy nie zagrasz tam gdzie zawsze, 30 cm od liveboxa ? Bo jak hunce w nocy i gadam na vt to slychac u rodzicow w sypialni a u mnie w pokoju nie Dlaczego nie skorzystasz z kabla ethernet, który ci dali w zestawie ? Bo on ma około 2 m a do mojego pokoju od liveboxa jest 5-6m Pomozcie plax |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Guest
|
![]() Mam podobną sytuację. Do liveboxa mam ok 3 metry z pokoju. Korzystam z karty wbudowanej do mojego laptopa, bo ta od nich jest dużo gorsza. Mimo to zdarza mi się, że w środku expowiska mnie wyloguje, albo mam lagi straszne. Czy jak podłączę się poprzez kabel, problem powinien zniknąć?
|
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 07 2009
Lokacja: Przemyśl
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]() Ja na twoim miejscu dokupił bym kabel na pewno wyjdzie taniej.
@up tak |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 05 2007
Lokacja: Gorzów Wlkp.
|
![]() Miałem identyczną sytuację. Wybierz Ethernet, bo ja grałem przez 7,5m kabel, (właśnie na Neostradzie i Livebox'ie) i zero lagów, kicków itp.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
CS Tibia.pl Team
Data dołączenia: 06 09 1970
Lokacja: Gliwice
Wpisy bloga: 1
Stan: Początkujący
|
![]() Też bym wybrał ethernet. Przeciągnąć do tego drugiego miejsca i tak zostawić, no i tyle podłączać kiedy trzeba. Jest to trochę mniej wygodne, no ale jednak bardziej efektywne.
Swoją drogą, ja łącze się ethernetem zamiast przez wifi na 10 centymetrowym kablu z rutera, bo mam wtedy ping w CSie mniejszy o 5-10 : D Ostatnio edytowany przez Rybzor - 08-07-2009 o 12:03. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Dzieki,kupie z 6m kabla ethernet.
Ile to może kosztować ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 03 2009
Lokacja: Okolice piekła
![]() |
![]() Grosze. 1 metr kosztuje poniżej złotówki.
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Aha no to mi wyjdzie lepiej ze stabilnoscia neta (tzn nie bede mial kickow) no i taniej niz nowa karta wifi ;d . Dzieki bardzo 100 % odpowiedzi mowi ze dla tibi lepszy kabel ethernet temat do zamkniecia
elO |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 04 2007
Lokacja: Gdańsk
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 08 2008
Imię: Grzybcio Vick
Profesja: Knight
Gildia: Exietus Latais
Świat: Harmonia
Poziom: 38
Skille: 68/67
Poziom mag.: 5
|
![]() ja mam nawet kabel 11m bo musi być livebox do tv podłączone musi być bo mam neo z tv
zero lagów niekiedy małe kicki na otsach
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Ale na rl z kablem ethernet moge sie spodziewac spokojnej gry bez lagow/kickow ?
Aktualnie na piratach expie ale jak przypguje przez wakacyjne noce no to na frostach maly kick = dedek |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 07 2009
Lokacja: Przemyśl
![]() |
![]() @ UP
Poraz setny - TAAAAAAK... |
![]() |