![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
|
![]() Witam!
Razem z kumplem zabraliśmy się ostatnio za amatorski projekt gry cRPG - Aurithiaan. Problem leży w tym, że oboje jesteśmy programistami i żaden z nas nie zna się na pixelarcie, więc to co mamy, wygląda trochę kulawo. Dlatego poszukujemy osoby, która by się za to wzięła. Potrzebne będą podłoża, elementy krajobrazu, postacie (razem z animacjami), przedmioty itp. Krótko mówiąc - sporo roboty, dlatego szukamy kogoś do tego już teraz - aby zgodnie z naszym tempem prac dorabiał nowe grafiki, zamiast potem robić wszystko na raz. Od razu zaznaczam. Projekt jest amatorski. Nie będzie z tego żadnej kasy, co najwyżej satysfakcja z dobrze wykonanej roboty. Jeżeli chcesz napisać
Póki co mamy jedynie HUD i system wyświetlania podłoża i postaci, więc jedyne oczekiwania co do grafik jakie mogę podać to:
Na wszystkie pytania (o ile odpowiedzi na nie nie ma w tym poście) chętnie odpowiem.
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 06 2004
|
![]() Wreszcie ktoś kto rozumie, co to jest izometria
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
|
![]() Pozwolę sobie na Freedoga z radia Galacty [nie wiem jak się piszę] News z Fallouta 3
Hej,zajebista Ameryko tu Freedog. Auuu! Tik tak tik tak tik tak tik tak,to znak że macie stamtąd jak najszybciej spie*dalać! Nie mogłem się oprzeć ;] Teraz konkrety: Loolz... Ktoś ma robić od cholery roboty i dostanie satysfakcję z grafik? Odpuście bo nikt się nie załapie. W dzisiejszych czasach każdego interesuje kasa,więc radzę zrobić coś przez kilka lat a nie przez kilka miesięcy żeby przynosiło dochody [na chuj robić coś co jest gówno warte ??]. Ludzie,zacznijcie od gry forumowej,pnijcie coraz dalej aż zrobicie coś Metino-Muowo-Tibiowo podobne. To tyle na dziś.
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
|
![]() Gra forumowa - wow, jakież to pasjonujące i ambitne zajęcie.
Nie spodziewam się, że jakiś uberpro grafik przyjdzie i z radością zasiądzie do tworzenia z nami naszej amatorskiej gry. Spodziewałem się raczej kogoś, kto, tak jak my, ma ochotę COŚ zrobić, zamiast siedzieć i narzekać "przecież jestem taki beznadziejny, na nic to się nikomu nigdy nie przyda, co z tego że sobie siedzę i rysuję grafiki skoro i tak leżą tylko na tym dysku i nie ma jak ich wykorzystać". A na pewno jest tutaj sporo takich osób. Nie spodziewamy się, że wszystko zrobi jedna osoba. Ale nie ma też sensu szukać od razu dwudziestu grafików. Poza tym sam sobie przeczysz - najpierw mówisz: "siedźcie i róbcie jeden projekt przez kilka lat, żeby był dochodowy", a potem "zacznijcie od gówna i pnijcie się coraz dalej". Nikt nie będzie chętny? Trudno. Skoro każdy "grafik" od pierwszego miecza z gradientowym cieniowaniem (edit: oho, z tego co widzę w przyklejonym to do nich należysz) leci na kasę, to JA im życzę powodzenia w życiu, bo ja sobie jakoś poradzę zaczynając od prostych projektów, bez żadnych oczekiwań robionych z kumplem w wolnym czasie, i pnąc się powoli w górę do coraz ambitniejszych projektów. Nawet, jeżeli te pierwsze będą, jak to ująłeś "gówno warte" - i to właśnie po to się je robi - żeby zdobywać doświadczenie. Bo tylko czytając książki o programowaniu wszystkiego się nie nauczę.
![]() Ostatnio edytowany przez Nikast Shynix - 18-07-2009 o 14:28. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
|
![]() A jak miałyby wyglądać przedmioty w waszej grze? Mogę zająć się (no dobra, spróbować zająć się) podłożem oraz tymi przedmiotami, nie mam umiejętności do tworzenia postaci i ich animacji, ale zawsze moge coś zrobić. Napisz tu, czy na PW jakieś detale co do tego co mam zrobić. Zawsze możeci moje "prace" odrzucić.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
|
![]() Nadal potrzebujemy kogoś, kto zajmie się postaciami.
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
|
![]() Pod kąt czy proste? Cieniowanie? Małe? Duże? Wygląd? Weź się jakoś rozwiń xd
![]() |
![]() |
#10 |
BadBoy
Data dołączenia: 10 08 2005
Lokacja: unknown
Wpisy bloga: 2
Stan: Na Emeryturze
Świat: PL
![]() |
![]() Przedmiotami też się mogę zająć, z postaciami za dużo roboty a ja nie mam czasu żeby się w tym grzebać.
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 04 2008
Stan: Niegrający
|
![]() Pytanie: Te postacie mają mieć animację po klatkową czy ruch ma być płynny(w planach) ?
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
|
![]() Poklatkową.
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 04 2008
Stan: Niegrający
|
![]() Zrobiłem taki projekcik ludzika:
![]() Nie jest to idealny ,bo na pewno nie jestem mistrzem Painta ,a izometria nie jest zbyt prosta jak się może komuś wydawać ![]() Jeśli ktoś uważa ,że coś jest źle nabazgrane to spokojnie może tego ludzika edytować bo to tylko zostało stworzone by popchnęło pracę nad Projektem Autora. Szczerze życzę powodzenia by coś z tego wypaliło bo bardzo ambitnie do tego autor podchodzi i życzę mu jak najlepiej ![]()
![]() |
#14 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Nie jestem już skazany na iksy i chorągiewki, yay!
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 06 2006
|
![]() Witam, może i ja bym mógł w czymś pomóc... Właściwie to też nie mam zbyt wiele czasu, ale w wolnych chwilach moge coś popróbować. Robiłem kiedyś sprite'y do otsa, niestety mój projekt jest na razie zamrożony. Chętnie zająłbym się tworzeniem postaci lub jakimiś potworkami. W związku z tym mam pytanie co do animacji. Czy miałoby to wyglądać tak jak w tibii tzn. 3 klatki dla postaci odwróconej w każdą stronę, czy może przewidujecie więcej np. animacja zadawania ciosu, skakania, biegania itp.