|
Notki |
Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 12 2004
Lokacja: Bełchatow
![]() |
![]() Jeśli jesteś Knightem musisz wiedzieć parę rzeczy. Na początek:
- Zalety: Jest dorby dla początkujących, - Najlepszy w Skillowaniu czyli w treningu ataku i obrony, - Rośnie mu ogromna ilość życia (HP), - Jest "najtańsza" postać czyli nie wymaga runów, czarów i strzał - Wady: Całkowity brak magii czyli ma mało dostępnych czarów ale nie są mu potrzebne, - Dobry tylko w zwarciu a nie na dystans jak np. Palladyn ze strzał i mag z czarów, - Potrzebny jest długi trening dla dobra Skilli a to u Knighta najważniejsze. Knight używa broni: Axe (topory), Swordy (miecze) i Cluby (maczugi). Więc trzeba wybrać: - Swordy: Bardzo drogie jednak z duża ilością obrony (def) i są lekkie. Atak jest bardzo duży lecz niestety gorszy od Axe. Jeden wyjątek: Ice rapier (100 atc / 0 def) niestety jest on jednorazowy więc bardzo rzadko używany do walki rzadko używany do walki. - Axe: Dużo tańsze i lepsze w ataku od Swordów lecz ze słabą obroną. Z własnego doświadczenia wiem, że więcej Knightów woli je bardziej od Swordów lecz ja myśle odwrotnie. - Cluby: No coments. Moja myśl: Cluby są najbardziej nie przydatnymi do walki brońmi w rękach Knightów. Nigdy jej nie używam bo są słabe w ataku i mają słąbą obronę. Jedyna ich zaleta że są bardzo tanie. Kiedy już broń wybrana przechodzimy dalej. Czas na trening, który (jak wyżej wspominałem ) jest najważniejszy u Knightów. Najlepiej jest Skillować w ten sposób: Ubrać najlepszą zbroję i tarczę a przy tym najsłabszą faworyzującą broń np. Swordy-combat knife lub knife. Jeśli chodzi o Skille obrony to najlepiej jest przełączyć na Full Def, a jeśli o walkę to Max Atc. Trzeba bardzo dużo Skillować. Moja propozycja na Skille: Pozwolić aby na początku wolfy zablokowały ci droge a Ty przełączasz na Full Def i one Cie leją. Co do Ataku to po jednym wolfie atakować na Max Atc z np. Combat Knife'a. Potem można zacząć skillować na Trollach, minoskach, orcach i na bearach. I co raz lepiej. Teraz coś o Expieniu: Najlepiej do 10 lvl Expić na Trollach, Orcach i Minoskach potem przeżucić się na lepsze. Nie należy od razu myśleć, że jest się dobry i można iść np. na Cyce. To głupota!! Pieniądze należy zbierać na zbroje i bronie bo nie potrzebuje np. runów, strzał i bełtów. Prosze o DŁUGIIII Komentarz. Z góry dziękuję.
![]() |
#2 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 11 2004
|
![]() knightowi wcale nie rosnie "ogromna" ilosh hp ledwie 15/lvl-to raz
nie uzywa runow? na wyzszych lvlach i w czasie gdy blokuje schodzi mu mnostwo uhow- to dwa skille kazdy ma jakie chce nie jest to az takie najwazniejsze jak masz wysoki lvl to i tak zadajesz duze obnrazenia- to trzy za malo o broniach nie mowiaz ze nie ma slowa o pancerzach- to cztery jak expic do 10lvl! no i po co to komu?-to pięć najpierw wbij 30+lvl i dopiero pisz poradnik- to sześć Cytuj:
po 2 czar ezxori jest czasem przydatny tak samo jak haste(tlyko pacc moga ich uzywac ale na wysokim lvl wiekszosc juz ma) po 3 bez czarow nie ma mlvl bez mlvl nie ma uh bez uh nie da sie expic Ostatnio edytowany przez Dezerter De'War - 28-01-2005 o 20:40. |
|
![]() |
![]() |
#3 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 05 01 2005
|
![]() Cytuj:
Ten "poradnik" jest beznadziejny. Dopiero zaczeles grac knightem, a juz piszesz poradnik. -Edit- Zobaczcie jego postać- Pan Bogdan. Ma 8 lvl -,- Ostatnio edytowany przez Kwaki - 28-01-2005 o 21:17. |
|
![]() |
![]() |
#4 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 10 2004
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]() Cytuj:
![]() @down Czemu niby ma zdejmowac zbroje ? to nie ma sensu -.- Ostatnio edytowany przez Sozemego - 28-01-2005 o 21:42. |
|
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 08 2004
Lokacja: Kraków
Profesja: Paladin
Gildia: White Fist
Świat: Hiberna
![]() |
![]() 2@up zdejmij zbroje i idź na mino trenowac gl hf najlepiej poafkuj troche
@up mialo bć 2 up ale napisaliśmy postaw prawie w tej samej chwili;p to byl sarkazm bo koles pisze że trenuje sie bez zbroi ;s Ostatnio edytowany przez Khad - 28-01-2005 o 22:00. |
![]() |
![]() |
#6 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 06 11 2004
|
![]() Cytuj:
z tym poradnikiem to sie wypchaj. Możesz mnie za to znienawidzić ale to prawda i wielu z forumowiczów też tak się wypowie. PS. Czy styl poprawy kogoś wam nie przypomina ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#7 | |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 10 2003
Lokacja: Tychy
Stan: Niegrający
|
![]() Cytuj: