Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Dla początkujących > Profesje

Notki

Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 28-01-2005, 20:18   #1
RoB
Użytkownik Forum

RoB's Avatar

Data dołączenia: 23 12 2004
Lokacja: Bełchatow

RoB ma numer GG 7499678
Domyślny Poradnik dla Knighta

Jeśli jesteś Knightem musisz wiedzieć parę rzeczy. Na początek:
- Zalety: Jest dorby dla początkujących,
- Najlepszy w Skillowaniu czyli w treningu ataku i obrony,
- Rośnie mu ogromna ilość życia (HP),
- Jest "najtańsza" postać czyli nie wymaga runów, czarów i strzał

- Wady: Całkowity brak magii czyli ma mało dostępnych czarów ale nie są mu potrzebne,
- Dobry tylko w zwarciu a nie na dystans jak np. Palladyn ze strzał i mag z czarów,
- Potrzebny jest długi trening dla dobra Skilli a to u Knighta najważniejsze.

Knight używa broni: Axe (topory), Swordy (miecze) i Cluby (maczugi).
Więc trzeba wybrać:

- Swordy: Bardzo drogie jednak z duża ilością obrony (def) i są lekkie. Atak jest bardzo duży lecz niestety gorszy od Axe. Jeden wyjątek: Ice rapier (100 atc / 0 def) niestety jest on jednorazowy więc bardzo rzadko używany do walki rzadko używany do walki.

- Axe: Dużo tańsze i lepsze w ataku od Swordów lecz ze słabą obroną. Z własnego doświadczenia wiem, że więcej Knightów woli je bardziej od Swordów lecz ja myśle odwrotnie.

- Cluby: No coments. Moja myśl: Cluby są najbardziej nie przydatnymi do walki brońmi w rękach Knightów. Nigdy jej nie używam bo są słabe w ataku i mają słąbą obronę. Jedyna ich zaleta że są bardzo tanie.

Kiedy już broń wybrana przechodzimy dalej.

Czas na trening, który (jak wyżej wspominałem ) jest najważniejszy u Knightów. Najlepiej jest Skillować w ten sposób: Ubrać najlepszą zbroję i tarczę a przy tym najsłabszą faworyzującą broń np. Swordy-combat knife lub knife. Jeśli chodzi o Skille obrony to najlepiej jest przełączyć na Full Def, a jeśli o walkę to Max Atc. Trzeba bardzo dużo Skillować.
Moja propozycja na Skille: Pozwolić aby na początku wolfy zablokowały ci droge a Ty przełączasz na Full Def i one Cie leją. Co do Ataku to po jednym wolfie atakować na Max Atc z np. Combat Knife'a. Potem można zacząć skillować na Trollach, minoskach, orcach i na bearach. I co raz lepiej.

Teraz coś o Expieniu: Najlepiej do 10 lvl Expić na Trollach, Orcach i Minoskach potem przeżucić się na lepsze. Nie należy od razu myśleć, że jest się dobry i można iść np. na Cyce. To głupota!!

Pieniądze należy zbierać na zbroje i bronie bo nie potrzebuje np. runów, strzał i bełtów.

Prosze o DŁUGIIII Komentarz.
Z góry dziękuję.

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 28-01-2005, 20:33   #2
Dezerter De'War
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 14 11 2004

Domyślny

knightowi wcale nie rosnie "ogromna" ilosh hp ledwie 15/lvl-to raz
nie uzywa runow? na wyzszych lvlach i w czasie gdy blokuje schodzi mu mnostwo uhow- to dwa
skille kazdy ma jakie chce nie jest to az takie najwazniejsze jak masz wysoki lvl to i tak zadajesz duze obnrazenia- to trzy
za malo o broniach nie mowiaz ze nie ma slowa o pancerzach- to cztery
jak expic do 10lvl! no i po co to komu?-to pięć
najpierw wbij 30+lvl i dopiero pisz poradnik- to sześć

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez RoB
Całkowity brak magii czyli ma mało dostępnych czarów ale nie są mu potrzebne
są, po 1 light nie trzebva trecic pochodni ani sciagac nielegalnych programow
po 2 czar ezxori jest czasem przydatny tak samo jak haste(tlyko pacc moga ich uzywac ale na wysokim lvl wiekszosc juz ma)
po 3 bez czarow nie ma mlvl bez mlvl nie ma uh bez uh nie da sie expic

Ostatnio edytowany przez Dezerter De'War - 28-01-2005 o 20:40.
Dezerter De'War jest offline  
stary 28-01-2005, 21:11   #3
Kwaki
Użytkownik forum

Data dołączenia: 05 01 2005

Domyślny

Cytuj:
Ubrać najlepszą zbroję i tarczę
Gdy trenujemy to nie ubieramy wogole zbroi, a tarcze nazlezy ubrac nagorsza, czyli wooden shield -,-
Ten "poradnik" jest beznadziejny. Dopiero zaczeles grac knightem, a juz piszesz poradnik.

-Edit-
Zobaczcie jego postać- Pan Bogdan. Ma 8 lvl -,-

Ostatnio edytowany przez Kwaki - 28-01-2005 o 21:17.
Kwaki jest offline  
stary 28-01-2005, 21:20   #4
Sozemego
Użytkownik Forum

Sozemego's Avatar

Data dołączenia: 20 10 2004

Stan: Na Emeryturze
Sozemego ma numer GG 3321585
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kwaki
Gdy trenujemy to nie ubieramy wogole zbroi, a tarcze nazlezy ubrac nagorsza, czyli wooden shield -,-
Ten "poradnik" jest beznadziejny. Dopiero zaczeles grac knightem, a juz piszesz poradnik.

-Edit-
Zobaczcie jego postać- Pan Bogdan. Ma 8 lvl -,-
Zalezy z czym/kim trenujemy. Jak z potworami to normalne eq ale jedna ze slabszych broni. Jak z czlowiekiem, to bez eq, tylko bron [tez najslabsza] i wooden shield

@down
Czemu niby ma zdejmowac zbroje ? to nie ma sensu -.-

Wystaw notkę
Przed wystawieniem notki zapoznaj się z papieżem lub farmaceutą.

Ostatnio edytowany przez Sozemego - 28-01-2005 o 21:42.
Sozemego jest offline  
stary 28-01-2005, 21:25   #5
Khad
Użytkownik Forum

Khad's Avatar

Data dołączenia: 20 08 2004
Lokacja: Kraków

Profesja: Paladin
Gildia: White Fist
Świat: Hiberna
Khad ma numer GG 3423419
Domyślny

2@up zdejmij zbroje i idź na mino trenowac gl hf najlepiej poafkuj troche

@up mialo bć 2 up ale napisaliśmy postaw prawie w tej samej chwili;p to byl sarkazm bo koles pisze że trenuje sie bez zbroi ;s

Ostatnio edytowany przez Khad - 28-01-2005 o 22:00.
Khad jest offline  
stary 28-01-2005, 21:46   #6
Winniczek druid
Użytkownik forum

Data dołączenia: 06 11 2004

Domyślny

Cytuj:
Jeśli jesteś Knightem musisz wiedzieć parę rzeczy. Na początek:
- Zalety: Jest dorby dla początkujących,
- Najlepszy w Skillowaniu czyli w treningu ataku i obrony,
- Rośnie mu ogromna ilość życia (HP),
(chyba chodzilo ci o to że rośnie mu najwięcej hp z wszystkich postaci)
- Jest "najtańsza" postać czyli nie wymaga runów, czarów i strzał
(a żebyś sie zdziwił, idź sobie na guardy[tak na początek] to zmienisz zdanie co do run i czarów)

- Wady: Całkowity brak magii czyli ma mało dostępnych czarów ale nie są mu potrzebne,(j/w)
- Dobry tylko w zwarciu a nie na dystans jak np. Palladyn ze strzał i mag z czarów,(tu nie mam zastrzeżeń)
- Potrzebny jest długi trening dla dobra Skilli a to u Knighta najważniejsze.
(wcale że nie chyba że chcesz iść z małym lvl na lepsze potworki)

Knight używa broni: Axe (topory), Swordy (miecze) i Cluby (maczugi).
Więc trzeba wybrać:

- Swordy: Bardzo drogie jednak z duża ilością obrony (def) i są lekkie. Atak jest bardzo duży lecz niestety gorszy od Axe. Jeden wyjątek: Ice rapier (100 atc / 0 def) niestety jest on jednorazowy więc bardzo rzadko używany do walki rzadko używany do walki.(unikać powtórzeń,wystarczy raz, wszyscy zrozumieli)

- Axe: Dużo tańsze i lepsze w ataku od Swordów lecz ze słabą obroną. Z własnego doświadczenia wiem, że więcej Knightów woli je bardziej od Swordów lecz ja myśle odwrotnie.

- Cluby: No coments. Moja myśl: Cluby są najbardziej nie przydatnymi do walki brońmi w rękach Knightów. Nigdy jej nie używam bo są słabe w ataku i mają słąbą obronę. Jedyna ich zaleta że są bardzo tanie.

Kiedy już broń wybrana przechodzimy dalej.

Czas na trening, który (jak wyżej wspominałem ) jest najważniejszy u Knightów.(już objaśnione) Najlepiej jest Skillować w ten sposób: Ubrać najlepszą zbroję i tarczę a przy tym najsłabszą faworyzującą broń np. Swordy-combat knife lub knife.(żadnego pancerzu, wooden shield,może być studded jak nie możesz znależć,broń jest dobrze opisana) Jeśli chodzi o Skille obrony to najlepiej jest przełączyć na Full Def, a jeśli o walkę to Max Atc.( nie lepiej na balance??? ) Trzeba bardzo dużo Skillować.(-.-)
Moja propozycja na Skille: Pozwolić aby na początku wolfy zablokowały ci droge a Ty przełączasz na Full Def i one Cie leją. Co do Ataku to po jednym wolfie atakować na Max Atc z np. Combat Knife'a. Potem można zacząć skillować na Trollach, minoskach, orcach i na bearach. I co raz lepiej.(no koments,..............albo może sie skuszę. j/w bić na balance. A tak wogole to szukasz najta o podobnym lvlu i skillach do twoich, bieżecie eqip wymieniony wyżej + dodatkowo po jednym stworku na każdego z was.)

Teraz coś o Expieniu: Najlepiej do 10 lvl Expić na Trollach, Orcach i Minoskach potem przeżucić się na lepsze. Nie należy od razu myśleć, że jest się dobry i można iść np. na Cyce. To głupota!! (szare komórki na chwilę zwyciężły)

Pieniądze należy zbierać na zbroje i bronie bo nie potrzebuje np. runów, strzał i bełtów.(było omówione)

Z góry dziękuję.

z tym poradnikiem to sie wypchaj.
Możesz mnie za to znienawidzić ale to prawda i wielu z forumowiczów też tak się wypowie.

PS. Czy styl poprawy kogoś wam nie przypomina
Winniczek druid jest offline  
stary 28-01-2005, 22:08   #7
Raynold
eX Moderator

Raynold's Avatar

Data dołączenia: 13 10 2003
Lokacja: Tychy

Stan: Niegrający
Domyślny

Cytuj:
Jedyny komentarz, jaki się nadaje, to: "powód usunięcia tematu: -.-"

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania