![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 07 2004
Stan: Na emeryturze
Imię: old vij... ;-)
Profesja: Paladin
Gildia: Polish Power
|
![]() Witam!
Obecnie użyam bright sword + crown helmet i expie na guardach (44lvl 73/71) i trace sporo UH. Jak przeżuce sie na Giant Sworda dużo lepsze będą efekty? Czy jeszcze wstrzymać się z zakupem GSa (u mnie na serwie kosztuje 70-80k) ? pozdr |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 22 06 2004
Lokacja: Szczecin
![]() |
![]() z gsem bedziesz szybciej zabilac ale wiecej uh pojdzie
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 10 2004
Lokacja: Zgorzelec
![]() |
![]() z gsem napewno pojdzie wiecej uh.
a co zrobisz bez tarczy jak cie otoczą z 4 guardy?? lepiej przeciez aby w ciebie trafiały 2 uderzenia niz cztery ![]()
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 08 2004
Lokacja: Zgorzelec
Imię: Wez Nie Kozacz
Profesja: Knight
Świat: solera
Poziom: 8
Skille: zmienne
|
![]() up: Jezeli masz bron dwureczna to nie wazne czy bije cie jeden czy dwa guardy bo i tak idzie na pancerz wszystko tak jak przy ataku z tarcza +2 potworow. Pomijam kwestie tego czy def broni liczy sie przy przypadku 2+ potowrow z tarcza. Wiec jaka jest roznica miedzy tym czy cie z dwureczna bronia beda bily 2 czy 4 guardy? Moj kolega byl na takich skillach jak ty z Dlancem i powiedzial ze jednak narazie sie nie oplaca. Lepiej narazie chodz z brightem.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
eX Moderator
Data dołączenia: 18 09 2003
Lokacja: Szczecin-Zdroje/Wroclaw
Imię: Gimli Ent
Profesja: Elite Knight
Gildia: Defenders of Fangorn
Świat: Azura
Poziom: 89
![]() |
![]() Przede wszystkim exp z bronia jednoreczna jest duzo wolniejszy . Osobiscie na guardy chodzilem od 35 lvlu z gsem, bsa nawet nie tykajac bo jak dla mnie strata czasu . Z gsem moglbys "podlurowywac" sobie guardy, i zabijac po jednym, bsem jest to trudniejsze bo mniejsze obrazenia=dluzszy czas zabijania guarda=reszta guardow zdazy dobiec . Jezeli zalezy ci bardzo na zysku w kasie, to nadal chodz z bs, pomysl tylko czy oplaca ci sie tracic tyle czasu na exp, ktory z gs szedlby duzo szybciej
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 06 2004
Lokacja: Elbląg
![]() |
![]() Według mnie expowanie na guardach knightem z bronią jednoręczną to strata czasu i UH. Potwory bedziesz bił wolniej a ilość Uh przy biciu z Gs'a i Bs'a będzie prawdopodobnie taka sama. Z broni dwuręcznej przy takich skillach bedziesz miał guarda na 2-3 ciosy. Ja bym na Twoim miejscy wybrał Gs'a.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 22 06 2004
Lokacja: Szczecin
![]() |
![]() odnosnie tego ze wszystko idzie na zbroje jak nie masz tarczy... to nie prawda bo nadal mozesz przyjac 2 hity w turze na "chmurke" tylko jest to poprostu o wiele mniej prawdopodobne niz jakbys mial tarcze
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Tibiaspy.com
Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław
|
![]() Cytuj:
![]() ![]() Ps. Nie bralem pod uwage laga ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 10 2003
Lokacja: Swinoujscie :)
Imię: XXX
Profesja: Elite Knight
Gildia: Ancient Kingdom
Świat: Nova
Poziom: 73
Skille: 103/102
Poziom mag.: 8
|
![]() Głównie zalezy to tylko od Ciebie bo tylko Ty wybierasz czy wolisz miec szybciej expa czy wiecej kasy...
GIant Sword: + szybkosc expienia - tracisz pieniadze (uh) - jest drogi Bright Sword + tracisz mniej kasy (uh) + mozesz go sam zdobyc - wolno expisz Cytuj:
![]() mysle ze powiniens sam wybrac...
103/102 23:00 You advanced in sword fighting. (103) 19:33 You advanced in shielding. (102) !!!! 12:59 You advanced to magic level 8. Myslisz ze wiesz co to jest zycie ? -.-' Spróbuj tego... http://www.gangstawar.com/index.php?act=speclink&speclink=f6pm690047 Ostatnio edytowany przez nawigator - 01-11-2004 o 14:09. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Guest
|
![]() Masz rzeczywiscie trudną sytuacje..... ja bym na twoim miejscu powalczyl chwilę jeszcze bs'em bo masz (to tylko moja wersja) za maly lvl jak na gsa.
Poza tym masz dodatkowe utrudnienie- cena. na moim swiecie (Valorii) gs kosztuje 30-35k ale gdy u ciebie cena wacha sie od 80-90k to lepiej chyba poczekac ![]() Ale z gsem bedziesz rządzil!!! ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 07 2004
Imię: old vij... ;-)
Gildia: Polish Power
|
![]() no dobra dzięki panowie
![]() ta szybkość expienia mnie bardzo nęci ale gremlin coś mówi że i tak trudniejsze kopalnie to nie dla mnie... hmmmm jeszcze przy moich lagach może być utrudnienie z GSem (jak sie ma tarcze w ręce to latwiej na lagach ;] wiwat pall ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 12 2004
Lokacja: Nowy Sącz
Imię: Maripo Headsmasher
Profesja: Royal Paladin
Poziom: 66
![]() |
![]() a więc tak:
mam Elite knight lvl 28 skille 68/66 mlvl5 świat Eternia Expie z bs'em na cyckach i pojedynczych guardach w cyclopolis- średnia strata to 1 uha na 8-10 cyców, bo staram się je solo brać. Z gs'em to wg. mnie od skilli 75/75 i 30 lvla ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 11 2004
Lokacja: Łódz-Eudezet
Imię: Witifi techace
Gildia: Nowy świat nowa nadzieja
Świat: Kyra
Poziom: 9
Skille: 26/25
Poziom mag.: 1
![]() |
![]() gs pozwoli ci brac solo dragi z mniejsza strata uhów
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
|
![]() Hmm.
Jeżeli chodzi o mnie , na guardach/orkach używam brighta+tarcza , na full attack. W moim przypadku guardy szybko padają , sporadycznie hity 200+. Strata uh jest dość mała..a exp w miare szybki. W twoim przypadku jest troszke gorzej. Nad skillami byś musiał popracować. Jeżeli już kupisz sobie GS'a spróbuj bić guardy na ballance , i obserwuj efekty (ile uh schodzi , jak guardy giną). Jeżeli to Cie nie bedzie ci to wystarczało , zmień na full , licząc sie ze strata UH. Wbre pozorom GS'em można blokować dmg ![]() Ktoś tam powiedział , że hity idą na arma , jeżeli masz GS'a. Tak jest w przypadku łuku , GS ma współczynik "Obrona" ![]()
![]() |
#15 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
No to jakie masz skille ze guardy z bs'a biezesz xD i szybko exp leci na full atk. <jeśli można wiedzieć> |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 11 2004
Lokacja: szczecin
|
![]() up@ zobacz jego podpis
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() No tak sry niezauważyłem ;D
Ale do takich skilli jeszcze mi duuzo brakuje ![]() ![]() Lvla oczywiscie też ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 01 2005
Lokacja: Polska
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Knight
Świat: Candia
Poziom: 78
![]() |
![]() Kupuj Gs'a !JA za skilami 51/44 [troszke slabe ale nic] Zerka dowma ciosami z GS'a bilem[na 21 lvl]
![]()
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Ale Zerk ma tylko dobry atk. więc ci mógł z 200 hp zabrać za jednym hitem a ty mu po 80+ i on szybko dednął. A co będzie jak cie zajdą 3 zerki
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 07 2004
|
![]() Cytuj:
Ostatnio edytowany przez Zielevitz - 29-01-2005 o 10:57. |
|
![]() |