|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
|
![]() Otóz jak słyszałem to raczej nie można posiadać nicków w Tibi, których ludzie istnieli naprawdę.
Dajmy przykład: Mąż (?) Bubble, Gm o nicku Nietzsche. Nietzsche Friedrich (1844-1900), niemiecki filolog klasyczny, filozof. W jego twórczości można wyróżnić trzy okresy: 1) kultu sztuki, 2) kultu nauki, 3) kultu siły i indywidualności. Czyli osoba która istniała naprawdę. Więc czy ten nick jest słuszny z zasadami Tibi? Moim zdaniem nie... PS: A naprzykład niedawno zwolniony GM Dokein, oznacza to po grecku "Wydawać się" Na pewno jest jeszcze pare przykładów ale nie będe tu wymieniał. Pozdrawiam Kaczi ReDown: Taak, na pewno to był tylko zbieg okoliczności, że dokładnie litera w litere pasowała. PS2: A tak wogóle to jest napisane że nie można mieć nicków sławnych osób, może ten Nietzche nie był sławny ale miał pare ciekawych cytatów. I był znany przez niektórych ludzi
~~Wieczny Szejk of Oldschool's maniacs~~ Jestem jaki jestem to fakt Lubie kiedy buja sie mój świat Poruszam sie raz w przód raz w tył Ja piłem, pije i będę pił Historii mojej nie pozna nikt Znów świat się buja a ja z nim To nie jest wyścig , to nie próba sił Ja piłem, pije i będę pił. Ostatnio edytowany przez kaczi - 28-02-2005 o 21:06. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 06 02 2005
Lokacja: Venore
|
![]() Masz rację jest to ciekawe.
![]() Może oni nieumyślnie wymyślili te nicki, nie wiem. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 02 2004
Lokacja: UK
Imię: Piomos
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Friends of Honour
Świat: Antica
Poziom: 170
|
![]() Nicki podobne do np. Nietzsche są dozwolone. Co niby jest niezgodne z regulaminem? Na forum tibia.com była kiedyś dyskusja na temat zgodności nicków. "Nietzsche" jest dozwolone, ale "Friedrich Nietzsche" już nie. Nazwiska mogą występować w Tibii (oczywiście oprócz nazwisk osobistości pokroju Hitlera, Stalina i innych...)
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
|
![]() Re up:
Aha czyli zrobie sobie: Lepper i to niby będzie dozwolony nick? To bardzo ciekawe. On nie jest z pokroju Hitlera ani nawet nie jest z nim związany. Równie dobrze mógłbym dac: Brzechwa, Kochanowski, Reymont itd. Czy to by było fajne? Moim zdaniem nie.
~~Wieczny Szejk of Oldschool's maniacs~~ Jestem jaki jestem to fakt Lubie kiedy buja sie mój świat Poruszam sie raz w przód raz w tył Ja piłem, pije i będę pił Historii mojej nie pozna nikt Znów świat się buja a ja z nim To nie jest wyścig , to nie próba sił Ja piłem, pije i będę pił. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Master Alucard
|
![]() Nietzsche to jak mniemem imię, a nie nazwał się dosłownie "Friedrich Nietzsche"
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#6 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 06 2004
Lokacja: ...w McDonaldzie :P
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Elv Drael
Profesja: Elite Knight
Świat: Candia
Poziom: 100
Poziom mag.: 7
![]() |
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 06 2004
Lokacja: Łuków
![]() |
![]() up:
@podpis teraz tez powinienes dostac >.< @topic Tjaaa... i to jest granda, bo IM wolno a nam nie ![]() vide chociazby Bubble... imie w klimacie i bez zadnych innych znaczen... n/c O_o Bubble to co prawda nie GM, ale mimo wszystko kazdy ja zna i jej wolno miec takie imie ![]() A wiecie ze Bubble i tak ma nowe imie? Kiedys miala sie podobno nazywac Opa Weathervax czy jakos podobnie ![]() ![]()
![]() |
#8 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
@Shinjix Nietzsche imię? Hmm... W takim razie od dzisiaj będzie Lepper Andrzej, a nie na odwrót... @kaziu Dostałeś "bana", gdyż jakiś "miły" Polak-Tutor kliknął CTRL+Z (już nie pamiętam) i ładnie wytłumaczył kim jest jegomość.
![]() |
![]() |
#9 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 10 2003
Lokacja: Swinoujscie :)
Imię: XXX
Profesja: Elite Knight
Gildia: Ancient Kingdom
Świat: Nova
Poziom: 73
Skille: 103/102
Poziom mag.: 8
|
![]() Cytuj:
Na Nova jest Miller 142 Master... bana nie dostal... wiec wiesz.. wyglada na to ze wszystko da sie ominac...
103/102 23:00 You advanced in sword fighting. (103) 19:33 You advanced in shielding. (102) !!!! 12:59 You advanced to magic level 8. Myslisz ze wiesz co to jest zycie ? -.-' Spróbuj tego... http://www.gangstawar.com/index.php?act=speclink&speclink=f6pm690047 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
|
![]() No dobra co do Polskich nazwizk to można się zgodzić, ale osoby które są popularne na całym świecie to już chyba inna śpiewka. Zdaje mi sie że GM nietzche pochodzi z Hong Kongu ( Skoro jest mężem(?) Bubble) a p. Nietzche pochodzi z Niemiec. Więc to raczej nie jest jefo nazwisko.
~~Wieczny Szejk of Oldschool's maniacs~~ Jestem jaki jestem to fakt Lubie kiedy buja sie mój świat Poruszam sie raz w przód raz w tył Ja piłem, pije i będę pił Historii mojej nie pozna nikt Znów świat się buja a ja z nim To nie jest wyścig , to nie próba sił Ja piłem, pije i będę pił. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 04 08 2004
Lokacja: Hell gate where chaos comes to this world
|
![]() Nietzsche moze on onim slyszal tylko i sie nazwal tak tak jak bubble
bubble to taka gra jest to nieznaczy ze ona ja zrobila boshe moze tylko lubi ta gre ??!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
A może zmienił na Nietzsche? Udowodnij mu, że nie ma na nazwisko np. Nietzsche... W Tibii można mieć każde nazwisko oprócz tych "źle znanych historycznie".
![]() |
![]() |
#13 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 12 2004
|
![]() Cytuj:
jak by nie bylo to Nietzsche tez uwazal niemcow za rase panow |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
The Witcher
|
![]() Cytuj:
We all want to help one another, human beings are like that. We want to live by each other's happiness, not by each other's misery. We don't want to hate and despise one another. In this world there is room for everyone and the good earth is rich and can provide for everyone. The way of life can be free and beautiful. But we have lost the way. Speech by Charlie Chaplin from "The Great Dictator" |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 10 2004
Lokacja: Jasło
![]() |
![]() Nietzsche to prawdziwe nazwisko tego GM. Sprawdzcie na tibia.com tam w rubryce pisze "name:" pisze xxxxx Nietzsche. A co do ników to ja dostalem name locka za to bo nazywałem sie Patryk Laba a w rl mam na nazwisko Łaba czyli rzeka w niemczech. I dopiero musiałem napisac do GM innym charem ze to jest moje nazwisko
![]() ![]() edit: z tego co ja wiem Miller to niemiecka marka piwa ![]() edit 2: po dokładnym sprawdzeniu strony tibia.com zauwazyłem ze jego rl name to"MArcus Lee" Przepraszam...mój błąd. I bardzo sie tego wstydze ![]()
We all fall down like toy soldiers Bit by bit, torn apart, we never win But the battle wages on for toy soldiers" Ostatnio edytowany przez Lazixv - 03-03-2005 o 22:02. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 02 2005
Stan: Aktywny Gracz
Świat: Candia
Poziom: 115
Skille: 98/82
Poziom mag.: 21
|
![]() Cytuj:
czyli za name: Einsteina bym niedostał bana a za Alberta Ein~~ bym dostał BANA GŁUPOTA ![]() PS. Mój kolega miał bana za nick: Tom Hanks (skąd mogą wiedzieć ze nim niejest) nawet z nim nierozmawiali tylko NAMELOCK!!! (Ale sajgonkom wszystko wolno ![]() ![]() //Sorry za wszystkie błędy// Ostatnio edytowany przez Tony ^^ - 04-03-2005 o 10:11. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
CS Tibia.pl Team
|
![]() Małe sprostowanie - Bubble to nie jest od imienia gry, ani nic nie znaczące.
Bubble znaczy bodajże bąbelki ![]() Co do nazwisk - wybaczcie, ale same nazwiska nie są zabronione. Lecz dodając imie to jest to postać historyczna (jak Einstein i Albert Einstein). Cóż - nie jest tylko 1 Einstein na świecie @Tony - domyśl się..... Co do zwrotów- to nie jest żaden problem, każdy może się nazwać jakimś określeniem jak Dokein, lub czymś w łącinie lub nawet starohebrajskim..... @Piomos Rodzina niemiecka w chinach plx? To nie wiesz że ejst takie coś jak migracja?
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
|
![]() Boże ludzie czytajcie ze zrozumieniem co ja pisze!
Możesz sobie wybrać nazwisko jakie chcesz. POWTARZAM, że są zabronione nazwy ludzi, którzy negatywnie zapamiętali się w historii. Przejdź sie po ulicy i zrób sonde: "Czy wie Pan/Pani kim byli Nietzsche i Hitler?" Na 10 osób, 9 będzie wiedziało kim był Hitler, a pewnie 1 kim był Nietzsche. Panie "Grzyb" proponuje więc dokładniejsze analizowanie poszczególnych postów. A propos, Nietzsche uważał Niemców za rasę panów? Pierwszy raz słysze. Czytałem Nietzsche'go i w jego utworach nie znalazłem przesłań dotyczących wyższości jednych nad drugimi. Faktem jest, że ów poeta miał troche nierówno pod sufitem (czytaj: gubił się sam w swoich utworach ![]() @eerion Bardzo dobrze wiem, co znaczy to słowo. Nie widzę problemu, że rodzina niemiecka wyemigrowała do Hong-Kongu. Przy okazji chciałbym napisać, że Hong Kong to była kolonia brytyjska. Miasto swoim wyglądem przypomina takie metropolie jak Nowy Jork, Chicago, Tokio. Władze Hong Kongu nie za bardzo cieszyły się z faktu, iż zostaną przyłączone do Chin. Btw: Bubble nie jest Chinką. Jest Chinką pochodzenia angielskiego ![]()