|
Notki |
Magia Magiczne zaklęcia, runy, potężni magowie. Tutaj wszystko o magii w Tibii |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 26 02 2004
|
![]() Moje pytanko to :
Ile mam nosić ze sobią run (i jakich) jak ide na: - Folda - Ghoustlands - nie wiem gdzie moge isć jeszcze by szybko nabić 20lvl (sorc) Aha no i jeszcze prosze o uwzględnienie PK bo to o to głównie mi chodzi. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 | |
eX Moderator
Data dołączenia: 26 09 2003
Lokacja: Fangorn Forest
Stan: Na Emeryturze
Gildia: Defenders of Fangorn
![]() |
![]() Najwazniejsze to GFB i HMM (do expienia), jak sie boisz pk to noś SD lub UH (zalezy czy planujesz walczyc czy uciekac).
Cytuj:
2. Moderator nie myli się - moderator ma inne zdanie 3. Moderator nie obraża innych - moderator dobitnie zwraca uwagę 4. Kto przychodzi ze swoimi przekonaniami - wychodzi z przekonaniami moderatora. 5. Szanuj moda swego - możesz mieć gorszego. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik forum
|
![]() A jak ja już ginąłem pare razy (przez PK) to sie teraz naprawde boję. Więc ile w liczbie mam nosić dla obrony przed PK SD-ków i UH (także dla obrony przed potowrkami)?
A czy jak ide expować to mam brać blanki? (jeśli tak to ile?) |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
eX Moderator
Data dołączenia: 26 09 2003
Lokacja: Fangorn Forest
Gildia: Defenders of Fangorn
![]() |
![]() No przeciez napisalem Ci w poprzednim poscie czarno na bialym ze jak najwiecej. Jak Ci napisze wez 10 sd i 10 uh, to mi za tydzien napiszez ze Ci doradzilem za malo i Cie zabili, wiec lepiej sam podejmij decyzję. Jak jak chodzilem na hunty to bralem tyle runów, ze mi zostawalo capacity tylko na 100 jajek (najbardziej ekonomiczny i lekki prowiant - 2 gp za sztuke w carlin). Aha, zawsze mialem przy sobie conajmniej 1 bo blankow.
2. Moderator nie myli się - moderator ma inne zdanie 3. Moderator nie obraża innych - moderator dobitnie zwraca uwagę 4. Kto przychodzi ze swoimi przekonaniami - wychodzi z przekonaniami moderatora. 5. Szanuj moda swego - możesz mieć gorszego. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 01 2004
|
![]() jak najwiecej blankuw jajkow troche tak jak magus powidzial najbardziej sie je oplaca , do tego bp hmm i gfb i wez z 5,6 sd przyda sie na PK
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Guest
|
![]() jak dorobisz 15mlvl to wez bag of sd i bag of uh, na PK powinno wystrczyc, a jesli na monsterki to juz zalerzy na co chcesz polowac i ile chcesz tego upolowac
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 02 2004
Lokacja: Dębowy Zagajnik
|
![]() Na pk czy nie wez uhy mogą ciebie uratować w krytycznych monentach i sd też jeżeli masz kłopoty to wal z sd lepiej stracic troszke sianka niż życie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 11 2003
Lokacja: Iława
![]() |
![]() Bp sd i uh(po dziesięć) i bag blanków z 10 ryb i to powinno wystarczyć.Blanki po to żeby nie marnować many.
ETERNIA-przyszły sorcer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zbanowany
Data dołączenia: 29 02 2004
|
![]() hmm trzeba nosic jak najwiecej uh i sd a na folde mysle ze musisz zabrac troche hmm i duuzo blankuf bo tam oprucz elementala nie ma nic na co by potrzebowal run (no chyba ze archer
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 03 2004
|
![]() Jesli masz pacca to mozesz isc na daramke na roty z balnkami
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 09 2003
Lokacja: Szczecin
Imię: Ulfgar Lionseul
Profesja: Elite Knight
Gildia: Last Vampires
Świat: Solera
Poziom: 112
![]() |
![]() noob plx ? bierzesz tyle ile ci potrzebne na daną chwilę
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik forum
|
![]() Bardzo szanuję gildie Polish Kingdom i myślałem że "szef" nie jest zwykłym zarozumiałym n00bem ale się myliłem. Co od tematu : zmieniłem miejsce expienia na swamp trolle koło Venore i tam biore ze sobą jedynie kilka blanków (bo do miasta nie daleko) i 5 UH (w przyszłości będę brał tak jak mi doradziliście pare SD, póki co nie moge używać). A na cyce i na ds to z HMM mam nawalć ? (co do noszenia 1bp z UH i SD + 3bp HMM +1bp blanek to by mi capa nie starczyło...)
PHP Kod:
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 03 2004
Lokacja: Sosnowiec, Darashia
|
![]() Oblicz to tak:
blanków=1/2(1/2{cap - eq weight -[i tu musisz ustalić na co i na jak długo idiesz(czyli ile będzie ważył loot którego się spodziewaszsie spodziewasz)] + runy=1/2{cap - eq weight -[i tu musisz ustalić na co i na jak długo idiesz(czyli ile będzie ważył loot którego się spodziewaszsie spodziewasz)] = 1/15 całego cap
![]() |
#14 |
Zbanowany
Data dołączenia: 15 01 2004
Lokacja: Włocławek
![]() ![]() |
![]() może jestem niekumaty ale next great sorcer..noc Cię niejaże troszke niejasno wyjaśniłeś
![]() Ja mam teraz druidka na 18 lv i mam każdemu potrzebny awaryjny bp (na początku nosiłem bag) w bp mam 5 sd, 8 hmm i 7 uh - powinny być jeszcze 2 blanki na wszelki i 2 mana fluidy..ale zawsze zapominam kupić mana fluidy ..a blanki mam zawsze ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 01 2004
|
![]() hiho,
jak expisz blisko miasta to wez 5-10 uh i nie licz na cud, to po t o by moze Ci sie udalo uciec do depo.. zaz wyczaj jesli napadna Cie PK nie masz szans, bo oni wybieraja ofiary slabsze od siebie i nie zdazysz w panice sie obronic.. wiec uzywajac mane e.vita i uhy moze Ci sie uda moze nie, ale na pewno nie dasz mu (PK ) w prezencie bp uhow i hmm czy sd... - odpowiadam tak bo sadze ze jestes niskim lvl (wysoki by nie pytal o takie pirdoołki...) Jesli idziesz na expa wez podobna ilosc, skoro exp to nie na demon (bo jak wyzej sadze ze nie masz high lvl) wiec expisz na niskich monsterach) 5 uh Ci styknie + 5 ubepieczenia uh oraz 2, 3 hmm ...jak sie zrobi zbyt tloczno.. ![]() jak padniesz 1/10 graczy zabezpieczy twojloot..9 rozkradnie i bedzie uwazac ze nic sie nie stalo... pozdrawiam
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 02 2004
|
![]() to zalezy co chcesz bic na ghosltalndzie
no mysle z ghoule bo ds tam sa w duzych ilosciach na raz to z 4 - 5 bp hmm i miej taki niezbednik baga z 4 gfb i 4 uhami i 200 many na niewidzlansoc jakby ktos lurnal dsa
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 01 2004
|
![]() Na pk najlepsze są firebomby. Dlaczego ? Na przyklad na foldzie, goni cie koles w ciasnym korytarzu, to rzucasz f-bomb za siebie i jesli koles bedzie chcial cie dalej gonic, bedzie musial przejsc po ogniu (60hp od ognia + obrazenie od poparzenia ) A jesli to go nie znięcheci to po prostu rzucasz za siebie jeszcze raz.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 03 2004
Profesja: Master Sorcerer
|
![]() Jeśli nie umiesz uzywać runów to wcale nie bierz.
Po co ci bp uhów jeśli ich nie użyjesz i dasz w prezencie dla swego pogromcy(tak jak ja na 11lv) co do sd to jakies 4. czasami pk sa tacy że zobaczą że stawiasz opór to sobie ido gdzie indziej. spotkałem sie z takim przypadkiem na foldzie.. poszlo 5uh i jakis bag hmm zobaczylu ze sie bronie i sobie poszli. A jeśli umiesz używaćruny to weź tyle ile uniesiesz cool pierwszy raz edytuje post o co w tym chodzi? jak mieć taki fajny obrazek pod nickiem? chce cośwstawićjak to zrobić ?
![]() |
#19 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 06 03 2004
|
![]() ...kilogram ziomku kilogram maryśki a nie run...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 06 02 2004
|
![]() jak najwiecej nos zawsze backpack HMM i kilka UH'ów
(w kryzysowej sytuacji) kilka gfb jesli leca za toba z 10słabych potworkow to gfb i po sprawie |
![]() |
![]() |